Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βόμβα: Αποσύρει την υποψηφιότητά της από τις εκλογές η Σοφία Νικολάου - Το «άδειασμα» ΝΔ, πανηγυρίζει ο Πολάκης

Βόμβα: Αποσύρει την υποψηφιότητά της από τις εκλογές η Σοφία Νικολάου - Το «άδειασμα» ΝΔ, πανηγυρίζει ο Πολάκης
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον της, καθώς θεωρεί ότι η Νέα Δημοκρατία δεν στήριξε την υποψηφιότητά της απέναντι στις επιθέσεις που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα
(Upd 3) Νέα πολιτική «θύελλα» αναμένεται να ξεσπάσει μετά την είδηση περί απόσυρσης της υποψηφιότητας της Σοφίας Νικολάου από τα γαλάζια ψηφοδέλτια στις προσεχείς εκλογές.
Μετά τις καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη για «πάρτι» αναθέσεων επί της θητείας της στην Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής αλλά και τον πόλεμο δηλώσεων μεταξύ των δύο, η πρώην Γ.Γ δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές καθώς «επιθυμεί να διευκολύνει την παράταξή της Νέας Δημοκρατίας» που ταλανίζεται από δεκάδες ανοικτά «μέτωπα» μετά και την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Νικολάου έλαβε την απόφαση να μην είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές για λόγους ευθιξίας καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μια έρευνα για τις προμήθειες της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής. 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον της, καθώς θεωρεί ότι η Νέα Δημοκρατία δεν στήριξε την υποψηφιότητά της απέναντι στις επιθέσεις που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ και παρά το γεγονός ότι η κ. Νικολάου έχει στη διάθεσή της όλο το πόρισμα του ΣΔΟΕ και άλλα στοιχεία που, κατά την ίδια, την αθωώνουν πλήρως για όσα την κατηγορεί η αξιωματική αντιπολίτευση.
Μάλιστα, όλη αυτή η συζήτηση γίνεται όπως επισημαίνουν πηγές από το περιβάλλον της, τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία αποδέχεται να είναι υποψήφιος ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.
Πηγές της ΝΔ ξεκαθαρίζουν πλέον:
«Στην κυρία Νικολάου είχε διαμηνυθεί με απόλυτα σαφή τρόπο ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. στις προσεχείς εκλογές».
Πάντως σύμφωνα με τα όσα διέρρεαν το τελευταίο διάστημα ακόμα και από την ίδια την πρώην ΓΓ. Αντεγκληματικής Πολιτικής με αναρτήσεις της στα social media, «θα ήταν κανονικά υποψήφια», γεγονός όμως που διαψεύδεται από την ίδια της, την παράταξη....
Επίσημη αναφορά από την ίδια δεν έχει ακόμα γίνει γνωστή. 

Νικολάου: Διώκομαι μόνο από τους συκοφάντες μου

Συκοφαντίες χαρακτηρίζει τις κατηγορίες εναντίον της η Σοφία Νικολάου με μία ανάρτηση στο Facebook μετά την απόσυρσή της από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές.
Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της η Σοφία Νικολάου «πορεύτηκα στην προσωπική, επαγγελματική και πολιτική μου διαδρομή με απόλυτη διαφάνεια, με καθημερινό αγώνα και με την πεποίθηση ότι αν παλέψεις μπορείς να πετύχεις τα πάντα».

Η ανάρτηση της Σοφίας Νικολάου

Πορεύτηκα στην προσωπική, επαγγελματική και πολιτική μου διαδρομή με απόλυτη διαφάνεια, με καθημερινό αγώνα και με την πεποίθηση ότι αν παλέψεις μπορείς να πετύχεις τα πάντα.
Περπάτησα και συνεχίζω να περπατώ με το κεφάλι ψηλά, όσες επιθέσεις κι αν δέχθηκα, όση λάσπη κι αν εκτόξευσαν κάποιοι σε βάρος μου.
Έδωσα καθημερινές μάχες, θέλοντας να υπηρετήσω την Ελλάδα και κυρίως την πατρίδα μου την Εύβοια.
Όμως, σ’ αυτή τη τραγική στιγμή για τον τόπο, σε μια περίοδο που το κλίμα είναι αφάνταστα βαρύ, οφείλω να πάρω μια δύσκολη απόφαση. Η ηθική μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές.
Όσο βρίσκεται σε εξέλιξη μια έρευνα σε βάρος μου, είναι αδύνατον να συνεχίσω την προεκλογική μου δραστηριότητα γι’ αυτό και σταματώ την εκστρατεία μου στο Νομό της Εύβοιας.
Δήλωσα από την πρώτη στιγμή και δηλώνω και σήμερα ότι όλα όσα με κατηγορούν είναι συκοφαντίες που πολύ σύντομα θα καταπέσουν στη Δικαιοσύνη.
Δεν υπάρχει σε βάρος μου καμιά ποινική δίωξη, δεν διώκομαι από κανέναν, παρά μόνο από τους συκοφάντες μου γι’ αυτό και δεν διαπραγματεύομαι με κανένα την αξιοπρέπειά μου.
Δυστυχώς σήμερα επικρατούν οι κραυγές και τα ουρλιαχτά εκείνων, που σκεπάζουν τη λογική, και την ακεραιότητα, τον αγώνα που έχω δώσει για να φτάσω μέχρι εδώ.
Όμως ο πόνος που βιώνει η ελληνική κοινωνία είναι πάνω από προσωπικές βλέψεις και στρατηγικές και αυτό που προέχει είναι να χτίσουμε μια καλύτερη Ελλάδα, μία σωστή Ελλάδα με ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά
αλλά και αγάπη για τον τόπο. Θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες Ευβοιώτες που με στήριξαν αυτούς τους μήνες. Τους έχω όλους στην καρδιά μου»
 
Πανηγυρίζει ο Πολάκης

Για "δικαίωσή" του ως τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο Παύλος Πολάκης για την είδηση ότι η Σοφία Νικολάου είναι εκτός των γαλάζιων ψηφοδελτίων.
Το ζήτημα ελέγχου από το ΣΔΟΕ της πρώην ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής είχε αναδείξει ο βουλευτής Χανίων πριν να τον καθαιρέσει ο Αλέξης Τσίπρας από τη θέση του τομεάρχη Διαφάνειας (και τον αποπέμψει από τα ψηφοδέλτια του κόμματος).
Καταγραφή_93.JPG
Το χρονικό των καταγγελιών  

«Τριγμούς» στην πολιτική σκηνή προκάλεσε νωρίτερα, το φερόμενο πόρισμα του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με το οποίο προκλήθηκε ζημιά 2 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο από τις απευθείας αναθέσεις σε ιδιωτικές εταιρείες με πρόσχημα την προστασία από τον κορωνοϊο την περίοδο 2020 – 2021 της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής επί ημερών της Σοφίας Νικολάου.
Πρόκειται για πόρισμα του ΣΔΟΕ, που  αποκάλυψε η εφημερίδα Documento την Κυριακή 19/2, δείχνοντας το «πάρτι» των απευθείας αναθέσεων (– που περιέχονταν και σε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν το Μάιο του 2021 κατά της Σ. Νικολάου, τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Π. Πολάκης, Χρ. Σπίρτζης και Θ. Ξανθόπουλος) - επί των ημερών της Σοφίας Νικολάου σε εταιρείες που μόλις έχουν ιδρυθεί και πωλούν τα ίδια προϊόντα (μάσκες, rapid test, γάντια κτλ) στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής (ΓΓΑΠ) ακόμη και τέσσερις φορές παραπάνω από ότι σε άλλους φορείς του Δημοσίου.

Το δημοσίευμα

Η πορισματική αναφορά εκδόθηκε στις 15 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο παραγγελίας της Οικονομικής Εισαγγελίας. Η παραγγελία αφορούσε τη διακρίβωση της τέλεσης του αδικήματος της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος εκ μέρους της πρώην γενικής γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σ. Νικολάου, αναφορικά με τη σύναψη 28 συμβάσεων που αφορούν την προμήθεια αγαθών και την παροχή υπηρεσιών στα καταστήματα κράτησης της χώρας την περίοδο 30 Μαρτίου 2020 έως και 30 Μαρτίου 2021. Μάλιστα, οι ελεγκτές για να διαπιστώσουν αν οι συμβάσεις που σύναψε η ΓΓΑΠ ήταν "υπερβολικές και δυσανάλογες με το πραγματικό κόστος σε σύγκριση με τις τιμές της αγοράς" διενεργήθηκε έρευνα στη Διαύγεια και στο ΚΗΜΔΗΣ, αναζητώντας αντίστοιχες συμβάσεις του δημοσίου την περίοδο εκείνη. Διαπίστωσαν ότι πληρώθηκαν τα ίδια υλικά και υπηρεσίες από τη ΓΓΑΠ επί της Νικολάου ακόμη και 4 φορές παραπάνω σε σχέση με άλλους φορείς του δημοσίου, όπως το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 
Συνολικά 49 συμβάσεις που μπήκαν στο μικροσκόπιο των ελεγκτών του ΣΔΟΕ είχαν κοστολογηθεί πολύ παραπάνω συγκριτικά με άλλους φορείς του δημοσίου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, κάποιες εταιρίες εμφανίζονται να τροποποιούν το καταστατικό τους,  αφού πρώτα έχουν συνάψει σύμβαση με τη ΓΓΑΠ, καθώς καμία σχέση δεν είχαν με τα προιόντα ή τις υπηρεσίες που έπρεπε να παρέχουν και μάλιστα, ενδεικτικό είναι το παράδειγμα μιας εκ των αναθέσεων που δόθηκε σε εταιρεία που ίδρυσε ημέρα Κυριακή υπάλληλος γυμναστηρίου στην Κηφισιά. Επιπλέον, κάποιες άλλες ενώ δηλώνουν συγκεκριμένες διευθύνσεις ως έδρα, όταν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ κάνουν έφοδο διαπιστώνουν ότι ουδέποτε λειτουργούσαν εκεί.
Μάλιστα, στην περίπτωση μιας εταιρείας το ακίνητο είχε δεσμευτεί από τράπεζα λόγω χρεών, ενώ στην περίπτωση εταιρείας  που είχε προμηθεύσει μάσκες στα σωφρονιστικά καταστήματα οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ αντί για μάσκες, εντόπισαν χριστουγεννιάτικα είδη.  
Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ διαπιστώνουν συγκεκριμένο μοτίβο λειτουργίας μεταξύ των αντισυμβαλλόμενων μερών. Οι εταιρίες υπογράφουν τις συμβάσεις με τη ΓΓΑΠ, αλλά στη συνέχεια αναθέτουν παρανόμως σε άλλες εταιρίες την υλοποίηση του έργου που είχαν αναλάβει, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις το έργο δεν υλοποιείται ποτέ, αφού οι εταιρίες δεν έχουν καν την απαιτούμενη νόμιμη άδεια λειτουργίας.
Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ μπήκαν 49 συμβάσεις, που έγιναν από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2021 σε εξωφρενικές τιμές, καθώς είχαν κοστολογηθεί πολύ παραπάνω σε σχέση με άλλων φορέων του δημοσίου, από τις οποίες οι 28 συμβάσεις περιλαμβάνονταν στη μηνυτήρια αναφορά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Π. Πολάκη, Χρ. Σπίρτζη και Θ. Ξανθόπουλου), με βάση την οποία διατάχθηκε ενδελεχής έλεγχος,  και αφορούν την προμήθεια αγαθών και την παροχή υπηρεσιών στα καταστήματα κράτησης της χώρας την περίοδο 30 Μαρτίου 2020 έως 3/3/2021.
Σε 1.937.948  ευρώ ανέρχεται , σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ, η ζημιά του υπέστη το ελληνικό δημόσιο από τις δεκάδες απευθείας της ΓΓΑΠ επί των ημερών της Σ. Νικολάου. 
doc.JPG
Τα ερωτηματικά

Η Σοφία Νικολάου πάντως μερικές μέρες αργότερα βρέθηκε στο κτήριο του ΣΔΟΕ και συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας κ. Χρήστο Μπαρδάκη.
Στη συνάντηση η πρώην Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής παρουσίασε σειρά εγγράφων τα οποία υποστήριξε ότι αντικρούουν μία προς μία τις κατηγορίες που εμφανίζονται στο υποτιθέμενο «πόρισμα» του ΣΔΟΕ, το οποίο όπως αποδεικνύεται ότι είναι ένα πρώιμο έγγραφο, που βρίθει ανακριβειών.
Στη συνάντηση δόθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία για τις συμβάσεις που υπέγραψε η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος των δύο ελεγκτών του ΣΔΟΕ


Αξίζει να τονιστεί, ότι ήδη έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία σε βάρος των δύο ελεγκτών του ΣΔΟΕ οι οποίοι χειρίστηκαν την υπόθεση, πρώτον για παράβαση καθήκοντος -καθώς υπάρχει σειρά πλημμελειών στην διαχείριση της υπόθεσης και τη σύνταξη του εγγράφου- και δεύτερον για την διαρροή του εγγράφου, το οποίο δεν είναι καν ολοκληρωμένο. Σε αυτό δεν συμπεριλήφθηκαν κρίσιμα έγγραφα τα οποία έχει ζητήσει υπηρεσιακά το ΣΔΟΕ από άλλες αρχές, τα οποία αλλάζουν πλήρως τα συμπεράσματα του «πορίσματος».
Είναι χαρακτηριστικό ότι μία ημέρα πριν την διαρροή του «πορίσματος» (στις 14 Φεβρουαρίου) η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, απάντησε στο ΣΔΟΕ με επίσημο έγγραφό της, ότι οι συμβάσεις που εκτέλεσε η ΓΓΑΠ ήταν καθόλα νόμιμες και ακολουθούν κατά γράμμα το ισχύον νομικό πλαίσιο.
Επίσης, ακόμη δεν έχει έρθει στο ΣΔΟΕ η αναφορά την οποία ζήτησε η ίδια η υπηρεσία από την Επιτροπή
Ανταγωνισμού, που θα γνωμοδοτήσει για το αν όντως οι τιμές των υπηρεσιών και προμηθειών που έκανε η ΓΓΑΠ ήταν στο πλαίσιο των τιμών που διακινούνταν τα υγειονομικά προϊόντα κατά την περίοδο του κορωνοϊού.

Απτόητο ο Πολάκης: Οι νέες αποκαλύψεις για Νικολάου...

Παρά την καρατόμηση από τον τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την αντικατάσταση του από τον Γιάννη Ραγκούση, ο κ. Πολάκης συνέχισε τότε τις αποκαλύψεις για τη Σοφία Νικολάου της ΝΔ δημοσιοποιώντας «το συμβόλαιο αγοράς ακινήτου από τη Σοφία Νικολάου στο πιο ακριβό σημείο (οδός Καμελίων) της πιο ακριβής περιοχής της Αθήνας (Π. Ψυχικό)». Όπως σχολιάζει στην ανάρτηση του, «το μόνο σίγουρο είναι πως από το μισθό της γενικής γραμματέως αυτή η αγορά και ανακαίνιση ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !!!». …και το νέο ραντεβού στις συνεδριάσεις των οργάνων Σχετικά με το άδειασμα του από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, ο κ. Πολάκης έδωσε νέο… ραντεβού στις συνεδριάσεις των οργάνων, ενώ εύχεται «καλή επιτυχία» στον Γιάννη Ραγκούση. Η αντίδραση Ραγκούση για τις νέες αποκαλύψεις Λίγη ώρα μετά το άδειασμα του στον Παύλο Πολάκη για την ανάρτηση με την οποία στοχοποιούσε δημοσιογράφους, δικαστικούς και τραπεζίτες, ο νέος τομεάρχης Διαφάνειας αποφάσισε να αξιοποιήσει την τελευταία ανάρτηση του Σφακιανού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα τις αναφορές για την Σοφία Νικολάου. «Μετά τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παύλος Πολάκης για την αγορά πολυτελούς κατοικίας από την κ. Σοφία Νικολάου, θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, ο οποίος έχει στη διάθεσή του και το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, σχετικά με νέα ανάρτηση του κ. Πολάκη. Ακολούθως, απευθύνεται προς την ηγεσία της ΝΔ λέγοντας: «Η ΝΔ και ο πρόεδρός της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλουν να τοποθετηθούν άμεσα και δημόσια». Η Νικολάου για τον «φαιοκόκκινο φασίστα» Πολάκη Από την πλευρά της, πάντως, η Σοφία Νικολάου υποστηρίζει πως αγόρασε το νέο σπίτι πουλώντας το προηγούμενο στο Κολωνάκι και λαμβάνοντας «υψηλότατο δάνειο». «Είμαι πολλά χρόνια επιτυχημένη δικηγόρος, με μεγάλο γραφείο στο κέντρο της Αθήνας. Δεν είχα ούτε έχω ανάγκη τον μισθό της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής. Δοξα τω Θεώ εργάζομαι από 20 ετών και μπορώ με το κεφάλι ψηλά να περπατώ στους δρόμους» αναφέρει η κ. Νικολάου σε ανάρτηση της στα κοινωνικά δίκτυα. Τέλος, η ίδια καθιστά υπεύθυνο τον κ. Πολάκη, εάν συμβεί ο,τιδήποτε στην ίδια και στην οικογένεια της. Ο φαιοκόκκινος φασίστας Πολάκης στοχοποιεί την οικογένειά μου, δημοσιοποιώντας τη διεύθυνση του σπιτιού μου. Τον καθιστώ υπεύθυνο για ό,τι μας συμβεί#Πολακης pic.twitter.com/vxmMlahwXt — Sofia Nikolaou (@SofiaNikolaou_) February 27, 2023

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης