Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Kρίμα για την πολιτική και ντροπή για τη δημοκρατία να μη συμφωνούμε στα αυτονόητα

Οικονόμου: Kρίμα για την πολιτική και ντροπή για τη δημοκρατία να μη συμφωνούμε στα αυτονόητα
"Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να είναι πολύ καθαρές σε πράγματα που για τη δημοκρατία οφείλουν να είναι κοινός παρανομαστής", ανέφερε ο Γ. Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα
«Είναι κρίμα για την πολιτική και ντροπή για τη δημοκρατία να μη συμφωνούμε στα αυτονόητα παρά τις επιμέρους διαφωνίες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσον αφορά το κόμμα Κασιδιάρη και τη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης.
«Χορηγοί των περιθωριακών, των λούμπεν, των νεοφασιστών, των νεοναζί είναι όσοι δεν δίνουν μονολεκτικές απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα» σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αφήνοντας αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, δεν υπάρχει σήμερα πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα Κασιδιάρη, ενώ υπήρξε πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ήταν συνταγματικά έωλη όταν κατατέθηκε η κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία.
«Υπήρχε νομοθετική πρωτοβουλία που εξασφάλισε ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, πάλι με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι απών, ψιθύρισε ένα «πάρων». Δεύτερον, υπήρξε μια παρέμβαση της κυβέρνησης για να μην υπάρχει κανένα παράθυρο αμφισβήτησης, να υπάρχει μεγαλύτερη εγκυρότητα», είπε ο κ. Οικονόμου.
Σημειώνεται ότι σήμερα (11/4) ψηφίζεται  στη Βουλή η  συμπληρωματική τροπολογία της κυβέρνησης για να εμποδίσει τη συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές.
Η συμπληρωματική τροπολογία περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις σχετικά με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού – Διατάξεις για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα – Λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες επείγουσες διατάξεις», που εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση.
Υπέρ της τροπολογίας, κατά τη συζήτησή της στην αρμόδια Επιτροπή, τάχθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει ότι θα απέχει της ψηφοφορίας, ενώ ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 για διαφορετικούς λόγους έχουν δηλώσει ότι δεν συμφωνούν με την ρύθμιση.
«Έχουμε ένα κεντρικό ερώτημα, έχουμε ένα μέτωπο που θα αποτρέψει τις εγκληματικές οργανώσεις να είναι υποψήφιοι στις εθνικές εκλογές; Τόσο απλά τα πράγματα... Εξαντλήθηκε ο διάλογος. Αν είμαστε ειλικρινείς, πάμε στη Βουλή και διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για να τους κλείσει η Δικαιοσύνη το δρόμο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Εκ του αποτελέσματος δεν βλέπετε ορισμένες περίεργες συμπεριφορές και διαδρομές; Δεν βρίσκει ο ΣΥΡΙΖΑ μια λέξη, να πει "ναι" ή "όχι", βρίσκει πολλά λόγια» πρόσθεσε.
Σημείωσε με νόημα ότι «στο παρελθόν δεν βρισκόταν αίθουσα για να γίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής την ίδια περίοδο που βρισκόταν τρόπος να δημιουργηθούν πλειοψηφίες στη Βουλή για άλλα πράγματα. Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να είναι πολύ καθαρές σε πράγματα που για τη δημοκρατία οφείλουν να είναι κοινός παρανομαστής».

Η κυβέρνηση ήταν σε επαφή με την ηγεσία του Αρείου Πάγου

Ο κ. Οικονόμου εξήγησε πως η κυβέρνηση ήταν σε επαφή με την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεδομένου ότι «αυτή η νομοθετική ρύθμιση που φέρνουμε έχει και ζητήματα δικονομικής λειτουργίας του δικαστηρίου». Όπως ανέφερε, «υπήρξε μια διαβούλευση, νομίζω ότι είναι θεσμικά επιβεβλημένο, όταν φέρνεις νόμο με ζητήματα δικονομικής λειτουργίας του δικαστηρίου να ενημερώνεις και να διαβουλεύεσαι με την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Όφειλε η κυβέρνηση να λάβει υπόψη την άποψη της ηγεσίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε ό,τι αφορά το ζήτημα της δικονομικής λειτουργίας του δικαστηρίου».

Για υποψηφιότητα Αντώναρου με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σε ερώτηση για την υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή και κυβερνητικού εκπροσώπου της ΝΔ, Ευάγγελο Αντώναρο, ανέφερε ότι δεν σχολιάζει τη μετακίνηση του στον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. «Μιλάει από μόνη της εδώ και πάρα πολύ καιρό. Βρήκε επιτέλους το ιδεολογικό του λιμάνι ο κ. Αντώναρος, καλή επιτυχία και σε αυτόν και στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.
Σημείωσε δε, πως «έχει μια αξία να δούμε ότι 5,5 εβδομάδες πριν τις εκλογές, στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσαν ψηφοδέλτια που λείπουν καμιά 50αρια υποψήφιοι, ακόμα ανακοινώθηκαν άνθρωποι υποψήφιοι βουλευτές που αποχώρησαν και αντί να δούμε πρόσωπα που θα άλλαζαν την ηγεσία και τη σύνθεση της πρώτης γραμμής, είδαμε ίδια και απαράλλακτη ανθρωπογεωγραφία με αυτή που κυβέρνησε τη χώρα το 2015 - 2019 σε λόγο και σε συμπεριφορά τύπου κ. Πολάκη».
«Ο κ. Τσίπρας υπήρξε χθες ειλικρινής είπε αν άκουσα καλά "άλλα τι λέμε προεκλογικά, άλλα τι γίνεται μετά τις εκλογές’". Θα επιχειρήσουν κυβέρνηση ηττημένων, προσωπικά δεν έχω αμφιβολία, αν βγαίνουν τα νούμερα και τα ποσοστά», πρόσθεσε.
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι δεν θέλει «κυβέρνηση ηττημένων», ο κ. Οικονόμου παρατήρησε ότι «δεν είναι μόνο ότι ο Τσίπρας έχει μηδενική προσωπική αξιοπιστία στην πολίτικη, αλλά και στελέχη του τα λένε μια έτσι μια αλλιώς».

Περί εκλογών

Κάνοντας αναφορά στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «είναι κρίσιμες, και το αποτέλεσμα επιδιώκουμε να είναι αποτέλεσμα καθοριστικής νίκης, για να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα. Επιδιώκουμε ποσοστό που σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής θα δώσει στη χώρα σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση».
Όπως είπε, «ο κ. Μητσοτάκης λέει ‘’θέλω καθαρή εντολή’’ απέναντι σε αυτή την πρόταση τι ακριβώς υπάρχει;» .
Σχετικά με τα προεκλογικά debate, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός δεν αρνείται το διάλογο, αλλά και πως ο διάλογος θα γίνει θεσμικά, με βάση τους κανόνες που ισχύουν στις προεκλογικές περιόδους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης