Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης από Θάσο: Μειώνοντας τους φόρους έρχονται επενδύσεις – Προτεραιότητα την επόμενη 4ετία η αναβάθμιση του ΕΣΥ

Μητσοτάκης από Θάσο: Μειώνοντας τους φόρους έρχονται επενδύσεις – Προτεραιότητα την επόμενη 4ετία η αναβάθμιση του ΕΣΥ

"Θα είναι ένα προσωπικό μου στοίχημα η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας", ανέφεες ο Κ. Μητσοτάκης

Σχετικά Άρθρα
Η χώρα χρειάζεται μία σταθερή ισχυρή κυβέρνηση που να μπορεί να φέρει εις πέρας τις μεγάλες αλλαγές και τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, τόνισε από τη Θάσο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών.
Αφού ευχαρίστησε για τη στήριξη που έδωσε στη Νέα Δημοκρατία στις κάλπες της 21ης Μαΐου, σημείωσε ότι η Θάσος ψήφισε εκκωφαντικά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, με ποσοστά πρωτόγνωρα.
Μιλώντας για τις εκλογές, τόνισε πως συγκρούονται ουσιαστικά δύο διαφορετικές κοσμοθεωρίες για το πώς αντιλαμβανόμαστε και την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Μειώνοντας τους φόρους έρχονται επενδύσεις

«Για εμάς, για τη Νέα Δημοκρατία, για τη μεγάλη μας λαϊκή προοδευτική παράταξη, το κύριο μέλημα είναι πώς θα «μεγαλώσει η πίτα».
Εμείς ξέρουμε πολύ καλά ότι μειώνοντας τους φόρους έρχονται επενδύσεις και δημιουργούνται νέες δουλειές. Το αποδείξαμε, θα εξακολουθούμε να το κάνουμε. Οι αντίπαλοί μας εισηγούνται μία άλλη συνταγή, την οποία τη δοκιμάσαμε και αυτή. Αυξημένοι φόροι κυρίως για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, για τη μεσαία τάξη. Είδαμε τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, δεν θέλουμε να ξαναγυρίσουμε σε αυτό το παρελθόν. Εμείς είμαστε το μόνο κόμμα, το οποίο μπορεί να εγγυηθεί ότι η οικονομία μας μπορεί να παραμείνει σε μία σταθερή τροχιά ανάπτυξης, ότι οι φόροι θα εξακολουθούν να μειώνονται, αλλά και ότι το πλεόνασμα της συλλογικής ευημερίας θα μοιράζεται τελικά δίκαια σε όλες και σε όλους.
Διότι αν για κάτι μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι ως Νέα Δημοκρατία -και νομίζω ότι μας το ανταπέδωσαν οι πολίτες στην κάλπη- είναι το γεγονός ότι σταθήκαμε δίπλα στον κάθε πολίτη, στον κάθε επιχειρηματία, όταν αυτοί δοκιμάστηκαν από μία σειρά από πρωτοφανείς κρίσεις που μας χτύπησαν την πόρτα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Όπως είπε, «χρέος της δικής μας παράταξης είναι να στηρίζει πάντα τους πιο αδύναμους. Εμείς είμαστε εδώ για τους πολλούς, όχι για τους λίγους. Είμαστε μία παράταξη βαθιά λαϊκή, η οποία πρώτα και πάνω απ’ όλα στρέφει το βλέμμα της στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, αυτούς που χρειάζονται τη στήριξη του κράτους.
Αυτή λοιπόν η επιτυχημένη οικονομική πολιτική της λελογισμένης μείωσης των φόρων, της στήριξης, της ανάπτυξης, των επενδύσεων πρέπει να συνεχιστεί και την επόμενη τετραετία, ώστε αυτή η πορεία προκοπής, την οποία έχουμε χαράξει, να μην διακοπεί».

Για την κάλπη στις 25/6

Κάνοντας αναφορά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τόνισε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι «οι πολίτες όχι απλά θα επανεπιβεβαιώσουν την επιλογή που έκαναν την 21η Μαΐου, αλλά θα μας δώσουν ακόμα υψηλότερα ποσοστά. Εδώ, στην Καβάλα, δεν κρύβουμε το στόχο μας: εδώ πάμε για το 4 - 0. Πάμε να βγάλουμε τέσσερις βουλευτές.
Όμως, όσο ικανοποιημένοι είμαστε για το εκλογικό αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου, άλλο τόσο δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας ούτε να είμαστε αλαζόνες, ούτε να θεωρήσουμε δεδομένο το αποτέλεσμα της δεύτερης κάλπης».
Επανέλαβε ότι «το «σκορ» της προηγούμενης κάλπης δεν μετράει στη δεύτερη κάλπη. Μετράει στον βαθμό που έστειλε η ελληνική κοινωνία ένα μήνυμα για το ποιος πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη τετραετία, αλλά οι κάλπες πρέπει να ξαναγεμίσουν».
Ζήτησε να μην πάει καμία ψήφος χαμένη από αυτούς που ψήφισαν ΝΔ στις 21 Μαΐου και να προσπαθήσουν να πείσουν κι άλλους ακόμα να την ψηφίσουν, ξεκαθαρίζοντας πως η προσπάθεια αυτή δεν πρέπει να γίνει με ακρότητες, με ύβρεις, με τοξικότητα, αλλά με συγκεκριμένο και τεκμηριωμένο προγραμματικό λόγο.
Επανέλαβε ότι σε αυτές τις εκλογές μπορεί να έχουμε περισσότερα κόμματα τελικά στη Βουλή, που σημαίνει ότι ανεβαίνει ο πήχης της αυτοδυναμίας.
Μίλησε για ξεκάθαρα διλήμματα και σημείωσε πως «οι πολίτες πια νομίζω ότι μας γνωρίζουν όλους. Δεν πρόκειται να πειστούν από οποιαδήποτε απόπειρα οβιδιακής μεταμόρφωσης του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν να μας πείσουν τώρα, ότι σε τέσσερις εβδομάδες θα αλλάξουν και θα πετύχουν όλα αυτά τα οποία δεν πέτυχαν τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση.
Τους ξέρουμε, τους μάθαμε. Ο ελληνικός λαός τους απέρριψε. Συνετρίβη ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την κάλπη. Αλλά δεν συνετρίβη μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Συνετρίβη και μια ολόκληρη πολιτική φιλοσοφία και κουλτούρα: η τοξικότητα, οι ύβρεις, ο «πολακισμός», η χυδαιότητα. Δεν τα θέλουν αυτά άλλο οι Έλληνες, δεν τα θέλουν. Να το καταλάβουν πια, όλοι στην αντιπολίτευση.
Ο κόσμος έχει προβλήματα πολλά και περιμένει από εμάς να σκύψουμε πάνω στα προβλήματα και να τα λύσουμε».

Για την επόμενη 4ετία

Αναφέρθηκε στους στόχους της επόμενης τετραετίας, λέγοντας πως «έχουμε δώσει δείγματα γραφής. Εμείς ήμασταν αυτοί που αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 20%. Τον πήραμε στα 650 ευρώ, τον πήγαμε στα 780 ευρώ. Και λέμε ότι, ναι, ο κατώτατος μισθός μπορεί να πάει στα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας και οι μέσες αποδοχές, ο μέσος μισθός για τον ιδιωτικό τομέα να πάει στα 1.500 ευρώ. Αλλά αυτό δεν θα γίνει μαγικά, δεν θα γίνει με συνταγές υπερφορολόγησης της επιχειρηματικότητας. Θα γίνει μέσα από επενδύσεις, θα γίνει μέσα από κίνητρα, θα γίνει μέσα από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες επειδή και οι ίδιες θα έχουν περισσότερα κέρδη και καλύτερη απόδοση, θα μπορούν να πληρώνουν τους εργαζόμενους τους με καλύτερους μισθούς. Άλλη φόρμουλα δεν υπάρχει».
Εξήγησε πως « αν πάμε να υπερφορολογήσουμε ξανά τις επιχειρήσεις, μην περιμένουμε να έχουμε καλύτερους μισθούς την επόμενη μέρα. Εδώ η δική μας προσέγγιση για το πώς λειτουργεί η ελεύθερη οικονομία είναι πολύ σαφής σε σχέση με τους αντιπάλους μας.
Τονίζω, είναι μια στρατηγική η οποία επιβραβεύτηκε στην πράξη. Σήμερα η Ελλάδα αναπτύσσεται με διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Από εκεί που ήμασταν ουραγοί, έχουμε γίνει πρωταγωνιστές. Η επενδυτική βαθμίδα -για την οποία μιλάμε συχνά και η οποία μπορεί σε κάποιους από εσάς να φαντάζει ως ένας τεχνοκρατικός όρος- θα έχει τεράστια σημασία την επόμενη μέρα. Διότι θα είναι μια σφραγίδα εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία, θα «ξεκλειδώσει» δισεκατομμύρια ευρώ κεφαλαίων τα οποία θα έρθουν να επενδυθούν στη χώρα μας και θα μειωθούν περισσότερο τα επιτόκια δανεισμού, τα οποία σήμερα είναι πολύ υψηλά λόγω της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».
Υπογράμμισε πως μόνο η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να τα εγγυηθεί όλα αυτά, όπως και μια κοινωνική πολιτική με περιεχόμενο.
«Εμείς δεν κρύψαμε ποτέ τις δυσκολίες. Έχω πει προσωπικά ότι για μένα η αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «είδαμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στην πανδημία. Ξέρουμε τις προκλήσεις, γνωρίζουμε τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας. Τα προβλήματα που δυστυχώς υπάρχουν ακόμα και σήμερα με το ΕΚΑΒ, πρέπει να τα διορθώσουμε. Και θα τα διορθώσουμε. Να μας έχετε εμπιστοσύνη. Θα είναι ένα προσωπικό μου στοίχημα η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Η χώρα χρειάζεται σήμερα να συνεχίσει την αξιόπιστη εξωτερική και αμυντική πολιτική

«Η χώρα χρειάζεται σήμερα να συνεχίσει την αξιόπιστη, σοβαρή, στιβαρή εξωτερική και αμυντική πολιτική», τόνισε στην συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης.
Όπως ανέφερε, «η ταχύτητα με την οποία προμηθευτήκαμε τα 24 Rafale -που άλλαξαν τις ισορροπίες μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας- ήταν πρωτοφανής. Ήταν απόδειξη μιας συγκροτημένης πολιτικής ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων και μιας εξωτερικής πολιτικής, η οποία μπορεί να τείνει χείρα φιλίας προς την Τουρκία, αλλά ταυτόχρονα δεν υποχωρεί ούτε πόντο από την υπεράσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Και ότι μόνο μία ισχυρή Ελλάδα με ισχυρή οικονομία και με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις μπορεί να διαπραγματευτεί αξιόπιστα με την Τουρκία τη μία βασική γεωπολιτική μας διαφορά: την Οριοθέτηση Θαλασσίων Ζωνών, δηλαδή ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Μπορούμε να το κάνουμε, αλλά πρέπει να το κάνουμε μόνο από θέση ισχύος και όχι από θέση αδυναμίας».
Πρόσθεσε ότι «η πολιτική, λοιπόν, αυτής της κυβέρνησης, η οποία χτίζει συμμαχίες και καθιστά την Ελλάδα καθοριστικό παράγοντα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, η πολιτική αυτής της κυβέρνησης η οποία προστατεύει τα σύνορα και δεν κάνει την Ελλάδα ξανά «ξέφραγο αμπέλι», όπως ήταν για μια τετραετία, η πολιτική μίας κυβέρνησης η οποία γνωρίζει πολύ καλά ότι οι επενδύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι από το υστέρημα του ελληνικού λαού -πρέπει, όμως, να γίνονται όταν έχουμε απέναντί μας έναν μεγάλο και απειλητικό γείτονα- αυτή η πολιτική, σας το εγγυώμαι, εδώ από τη Μακεδονία, από τη Θάσο, θα συνεχιστεί με την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αδιαπραγμάτευτα, χωρίς καμία υποχώρηση».
«Όπως θα συνεχιστεί και η πολιτική της ανάδειξης του ρόλου της πατρίδας μας ως σημαντικού ενεργειακού παίκτη, σε αυτό το νέο ενεργειακό πεδίο το οποίο διαμορφώνεται, τόσο σημαντικό εδώ, όχι μόνο για την περιοχή της Καβάλας, αλλά συνολικά και για την περιοχή της Θράκης», συμπλήρωσε.
Κατέληξε αναφερόμενος εκ νέου στις εκλογές στις 25/6 λέγοντας ότι «στις 7:00 η ώρα θα ανοίξουν οι κάλπες, θα είναι άδειες. Το βράδυ, όταν θα κλείσουν και θα καταμετρηθούν τα ψηφοδέλτια, όλη η Ελλάδα θα είναι και πάλι γαλάζια, όπως γαλάζια θα είναι η Θάσος. Όπως το γαλάζιο του Αιγαίου, το γαλάζιο του ουρανού, το γαλάζιο της σημαίας μας, το γαλάζιο της Νέας Δημοκρατίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης