Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίσημα υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης: Δεν με εξαγοράζουν - Τι είπε για Τσίπρα, Goldman- Αντίδραση Γεωργιάδη

Επίσημα υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης: Δεν με εξαγοράζουν - Τι είπε για Τσίπρα, Goldman- Αντίδραση Γεωργιάδη
Από το μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη δεν λείπουν και οι αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη
Σχετικά Άρθρα

Με ένα πολύ προσεγμένο, καθόλου ερασιτεχνικό και ταυτοχρόνα… επαγγελματικό βίντεο, ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να κάνει αναφορές στον «Αλέξη» (Τσίπρα), τον οποίο «δεν μπόρεσαν να εξαγοράσουν», ενώ δεν δίστασε να «πειράξει» ακόμα και το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου το «Α» της Αριστεράς έγινε… Ανασυγκρότηση.
Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε τη διαδρομή του, «χρύσωσε» το... πέρασμα του από την Goldman Sachs, επισημαίνοντας ότι «είδα από κοντά τι είναι Κεφάλαιο. Το να αγοράζεις τον κόπο του άλλου φτηνά. Το πόση αλαζονεία φέρνει το χρήμα. Γι' αυτό και άφησα αυτή τη δουλειά».
Παράλληλα, ο κ. Κασσελάκης με απλή... καθημερινη αμφίεση, χωρίς... γραβάτα (σσ. θα μπορούσε κάποιος να πει ότι θυμίζει τον Αλέξη Τσίπρα) αναφέρθηκε και στον σύντροφο του, ο οποίος είναι νοσοκόμος στις ΜΕΘ και «ξαγρυπνούσε δίπλα στους ασθενείς, ενώ έκανε το διδακτορικό του με το φως της ημέρας».
Kasselakis1.JPG
Ο ίδιος, δε, παραδέχθηκε ότι δεν διαθέτει κομματική προϋπηρεσία, αντιθέτως έχει προϋπηρεσία στην εργασία και την κοινωνική ζωή.

Στον... κόσμο των εφοπλιστών

Ο κ. Κασσελάκης περιγράφει και πως μπήκε στον κόσμο των... εφοπλιστών. «Πήρα δάνειο με προσωπική εγγύηση, και τρία χρόνια μετά κατάφερα να μπω στην ποντοπόρο ναυτιλία. Διαχειριζόμενος ρίσκο όλο το 24ωρο. Μετά από πολύ ιδρώτα, πήρα μια μεγάλη οικονομική ανάσα» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη

Από το μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη δεν λείπουν και οι αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο χαρακτήρισε «κληρονόμο» σε αντίθεση με τον ίδιο ο οποίος είναι... αυτοδημιούργητος. Βέβαια, δεν λείπουν και οι αναφορές σε «δήθεν άριστους», καθώς ο ίδιος έχει διακρίσεις σε μαθηματικούς διαγωνισμούς και πτυχία, «γνωρίζει καλύτερα τα χρηματοοικονομικά και επιχειρείν από εκείνον (σσ. τον Κυριάκο Μητσοτάκη), επειδή έχει δουλέψει και επιχειρήσει».

 

Δεν είδαν με καλό μάτι την υποψηφιότητα του στον ΣΥΡΙΖΑ

Πάντως, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είδαν με καλό μάτι την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη και θεωρούν ότι είναι μία κίνηση που υποκρύπτει άλλες προθέσεις, ίσως δηλαδή υπάρχει δάκτυλος του Αλέξη Τσίπρα.
Η κίνηση Κασσελάκη έχει διχάσει και τους προεδρικούς. Ενδεικτικά αναφέρεται η περίπτωση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος να και είχε συνταχθεί με τον Nίκο Παππά, τελικά στηρίζει στον κ. Κασσελάκη.
Όλα συμπυκνώνονται στο εξής: ο Στέφανος Κασσελάκης εκπροσωπεί απόψεις και ιδεολογία που δεν έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως με το κυρίαρχο 3% του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, αναμφίβολα, ο Στέφανος Κασσελάκης είναι μία υποψηφιότητα που ενώνει κύκλους της Κεντροαριστεράς αλλά και σύγχρονα κινήματα.

Η «απάντηση» στην κυριαρχία Μητσοτάκη

Πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι το γεγονός ότι σχολιάζεται και αναπαράγεται τόσο πολύ ο Στέφανος Κασσελάκης στα media και τα social media επειδή η κυριαρχία Μητσοτάκη στο πολιτικό σύστημα είναι, πλέον, ενοχλητική.
Ακόμα περισσότερο, όταν στους πρώτους μήνες της δεύτερης θητείας οδηγείται από γκάφα σε γκάφα και δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη αντιπολίτευση για να καρπωθεί την φθορά της.
Η χώρα έχει ανάγκη μία σκληρή αντιπολίτευση ακριβώς για να μην νιώθει άτρωτος ο κάθε πρωθυπουργός.
Ουσιαστικά, θα μπορούσε να παίξει το ρόλο του αντι-Μητσοτάκη παρόλο που παλαιότερα έχει υπάρξει υποστηρικτής της υποψηφιότητας Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ το 2016 και έχει μεγάλη εκτίμηση προς το πρόσωπό του όπως δήλωσε και σε άρθρο του στην αγγλική έκδοση της Καθημερινής.

Γεωργιάδης: Ένας υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ καπιταλιστής - Ας αφήσει την κλάψα
 

«Ένας υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ καπιταλιστής», έχει ενδιαφέρον ότι κατεβαίνει για υποψήφιος πρόεδρος «κάποιος που έχει ζήσει το αmerican dream», σχολίασε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδ. Γεωργιάδης, με αφορμή την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη.
Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο βίντεο μέσα από το οποίο ο Στ. Κασσελάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λέγοντας πως έχει καλούς επικοινωνιολόγους, ο άνθρωπος έχει αρκετά λεφτά , αλλά …ας αφήσει την κλάψα.
«Όταν έχεις μεγαλώσει στην Εκάλη, ε, άσε και λίγο την κλάψα. Σας το λέω εγώ που επίσης έχω μεγαλώσει στην Εκάλη, αλλά δεν έχω αρχίσει την κλάψα. Κι εγώ έχασα τους γονείς μου, κι εγώ αφού μεγάλωσα στην Εκάλη μετά έγινα φτωχός, κι εγώ έκανα επιχείρηση μετά και μπήκα στην πολιτική. Δεν άρχισα ποτέ την κλάψα, ότι με κυνήγησε κανένα παραδικαστικό και βρέθηκα από το παραδικαστικό στην Goldman Sachs. Να είμαστε λίγο συνεννοημένοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Σχολίασε ότι «έχει ενδιαφέρον ότι για υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει κάποιος που έχει ζήσει το αmerican dream. Αν κατάλαβα καλά, ο κ. Κασσελάκης πήγε στην Αμερική φτωχός, αλλά μετά από 10 χρόνια μπορούσε να πάρει με προσωπική εγγύηση δάνειο για να αγοράσει πλοίο. Δεν είναι και τόσο απλό, αυτό δεν είναι μια απλή υπόθεση. Αυτό σημαίνει ότι είχε καταφέρει μέσα σε μια 10ετία να αποκτήσει μία τεράστια περιουσία. Αυτή είναι η δύναμη του καπιταλισμού θα έλεγα στον κ. Κασσελάκη. Αυτό είναι οξύμωρο για τον ΣΥΡΙΖΑ».
Αφού αρχικά ανέφερε πως έχει αποφύγει να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο που αφορά στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το βίντεο του κ. Κασσελάκη, τόνισε ότι «η ενσάρκωση του αμερικανικού ονείρου και της επιτυχίας του καπιταλιστικού συστήματος είναι ο κ. Κασσελάκης. Τώρα αν ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος προφανώς έχει πάρα πολύ καλούς επικοινωνιολόγους και ακριβούς από ό,τι μπορώ να δω γιατί αυτό το βίντεο δεν γίνεται σε κινητό τηλέφωνο, αυτό έχει τρικάμερο, μακιγιέζ, φώτα, digital επεξεργασία… έχει ξοδέψει πολλές χιλιάδες ευρώ για να γίνει αυτό το βίντεο. Ο άνθρωπος λεφτά έχει, καλά κάνει να τα χαίρεται, καμία αντίρρηση».
Εξήγησε ότι τον ίδιο τον ενδιαφέρει το πολιτικό σκέλος, λέγοντας πως «ο κύριος που βλέπετε είναι η ενσάρκωση της επιτυχίας του καπιταλισμού. Ένας υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ καπιταλιστής. Εμένα μου αρέσει. Ο καπιταλισμός μου αρέσει, δεν το έχει κρύψει ποτέ. Το αν θα εκλεγεί, θα το αποφασίσει το εκλογικό σώμα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα το αποφασίσω εγώ».
Κληθείς να απαντήσει αν επιχειρείται να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κάτι παρόμοιο με τους Δημοκρατικούς στις ΗΠΑ, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι «τέτοιο κόμμα έχουμε στην Ελλάδα, υποτίθεται είναι το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι κάτι καινούριο. Μου λέτε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ. Έτσι το μεταφράζω εγώ. Πάλι είναι κάτι που θα κρίνουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα το κρίνω εγώ».
Πάντως, πρόσθεσε πως «είναι καλό για τη χώρα να πάψει η τοξική αντιπαράθεση των κομμάτων, όταν μιλάμε για προγραμματικά ζητήματα, να μην φοβόμαστε να πούμε ότι δούλεψα στην Goldman Sachs, ότι είμαι εφοπλιστής, ότι πήρα δάνειο από τράπεζα και αυτή ήταν καλή, μου έδωσε το δάνειο και πήρα το πλοίο, είναι θετικά πράγματα. Αλλά δεν είναι πολύ ΣΥΡΙΖΑϊκά. Αλλά αυτό θα το κρίνουν αυτοί».
Με αφορμή το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης έχει την στήριξη του Παύλου Πολάκη, απάντησε πως «αυτά είναι τα προσωπικά γούστα των ανθρώπων. Είμαι πολύ ανοικτός στα θέματα, δεν κάνω κριτική ποτέ. Είναι προσωπικά θέματα».
Σχετικά με τις αιχμές του Στ. Κασσελάκη κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υπουργός ανέφερε πως «μου κάνει λίγο περίεργο. Όταν έχεις μεγαλώσει στην Εκάλη, ε, άσε και λίγο την κλάψα. Σας το λέω εγώ που επίσης έχω μεγαλώσει στην Εκάλη, αλλά δεν έχω αρχίσει την κλάψα. Κι εγώ έχασα τους γονείς μου, κι εγώ αφού μεγάλωσα στην Εκάλη μετά έγινα φτωχός, κι εγώ έκανα επιχείρηση μετά και μπήκα στην πολιτική. Δεν άρχισα ποτέ την κλάψα, ότι με κυνήγησε κανένα παραδικαστικό και βρέθηκα από το παραδικαστικό στην Goldman Sachs. Να είμαστε λίγο συνεννοημένοι».
«Ξαναλέω, έχει καλούς επικοινωνιολόγους ο κύριος αυτός, προφανώς έχει αρκετά λεφτά. Έχει ενδιαφέρον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εναλλακτική πρόταση έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι ό,τι πιο αντίθετο στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φανταστεί κάποιος. Αυτό θα το κρίνουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε.
« Ως προς την κλάψα και την καταγγελία για τον Μητσοτάκη, θα συνιστούσα πολύ ευγενικά κύριε Κασσελάκη αφήστε την κλάψα, μπείτε με τις πολιτικές σας ιδέες. Αφήστε την κλάψα, στην Εκάλη καλά μεγαλώσατε, όπως κι εγώ καλά μεγάλωσα με πολύ ωραίο κλίμα», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Η... παρέμβαση στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ
Syriza.JPG
Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη

Πιο αναλυτικά, ο Στέφανος Κασσελακης αναφέρει στο μήνυμα του:
«Γεννήθηκα στο Μαρούσι το 1988.
Σε μία χώρα με κληρονόμους πρωθυπουργούς. Σε μία οικογένεια με αυτοδημιούργητους γονείς. Η μητέρα μου, οδοντίατρος, δούλευε μέρα νύχτα να στηρίξει τον πατέρα μου όσο εκείνος άρχιζε την εταιρεία του. Τελικά η εταιρεία μεγάλωσε και εγώ βρέθηκα να μεγαλώνω στην Εκάλη.
Μόνο που αυτή η ευμάρεια ήταν τελικά επιφανειακή - όπως ήταν και της Ελλάδας.
Το παραδικαστικό κύκλωμα χτύπησε τους γονείς μου και τους πήρε ό,τι είχαν και δεν είχαν.
Έτσι, στα 14 μου βρέθηκα μόνος μου στην Αμερική. Όχι για πολυτέλεια. Από ανάγκη. Ήμουν τυχερός που ένα από τα παλαιότερα σχολεία των ΗΠΑ μού έδωσε πλήρη υποτροφία. Και αργότερα, η υποτροφία Ανδρέα Δρακόπουλου μού επέτρεψε να φοιτήσω στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.
Το 2009, στα 21 μου, εν μέσω οικονομικής κρίσης, βρήκα δουλειά στην Goldman Sachs και είδα από κοντά τι είναι Κεφάλαιο. Το να αγοράζεις τον κόπο του άλλου φτηνά. Το πόση αλαζονεία φέρνει το χρήμα.
Γι’ αυτό και άφησα αυτήν τη δουλειά. Πήρα δάνειο με προσωπική εγγύηση, και τρία χρόνια μετά κατάφερα να μπω στην ποντοπόρο ναυτιλία. Διαχειριζόμενος ρίσκο όλο το 24ωρο.
Μετά από πολύ ιδρώτα, πήρα μια μεγάλη οικονομική ανάσα.
Αλλά υπάρχει μια άλλη ανάσα, πολύ πιο σημαντική: Είναι η ανάσα της ελευθερίας.
Γνώρισα τον Τάιλερ στα 31 μου. Νοσοκόμος στις ΜΕΘ, ξαγρυπνούσε δίπλα στους ασθενείς, ενώ έκανε το διδακτορικό του με το φως της ημέρας. Και όπως είχα δει από τους γονείς μου στα εύκολα και στα δύσκολα, όταν βρίσκεις έναν άνθρωπο καλύτερο από σένα, κάνεις ό,τι μπορείς να τον κρατήσεις, ό,τι και να λένε οι άλλοι.
Δεν έχω γκέι ατζέντα. Έχω ανθρώπινη ατζέντα. Με προτάσεις που τις διαβάσατε πριν από μερικές μέρες, που άλλοι φοβούνται να τις πουν.
Προνόμια για λίγους και εκλεκτούς τέλος, διαφάνεια παντού, τομές σε υγεία, παιδεία, εργασία, δικαιοσύνη, διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας, κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας στον στρατό.
Έχω επίγνωση ότι δε διαθέτω κομματική προϋπηρεσία. Η προϋπηρεσία μου είναι στην εργασία και στην κοινωνική ζωή.
Η υποψηφιότητα που τώρα θέτω δείχνει έναν άλλο δρόμο: Από την κοινωνία, για την κοινωνία.
Αρκετές γενιές χάθηκαν. Έφτασε η ώρα να φτιάξουμε το Ελληνικό Όνειρο που τόσο έχουμε ανάγκη. Με ένα κράτος που διασφαλίζει ισοτιμία στην ευκαιρία. Με έναν πολίτη που το μέλλον του δεν προδιαγράφεται από το πού και πώς γεννήθηκε.
Για να γίνει το Ελληνικό Όνειρο πραγματικότητα, πρέπει να νικήσουμε όσους ωφελούνται από μία Ελλάδα άγονο χωράφι και όχι Ευρώπη στην πράξη.
Θέλετε να βάλετε απέναντι στον κληρονόμο Μητσοτάκη ένα άτομο αυτοδημιούργητο;
Θέλετε να βάλετε απέναντι στους δήθεν άριστους ένα άτομο που μιλάει καλύτερα αγγλικά από αυτούς, που τους έχει κερδίσει σε μαθηματικούς διαγωνισμούς και πτυχία;
Θέλετε να βάλετε απέναντι στον Πρωθυπουργό της δήθεν οικονομικής σταθερότητας ένα άτομο που ξέρει καλύτερα χρηματοοικονομικά και επιχειρείν από εκείνον, επειδή έχει δουλέψει και επιχειρήσει;
Θέλετε να βάλετε απέναντι στον σκηνοθετημένο Πρωθυπουργό του Γκρίνμπεργκ έναν άνθρωπο με ενσυναίσθηση;
Θέλουμε να βάλουμε απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη κάποιον που θα τον νικήσει;
Εγώ έχω όρεξη, δεν έχω καμία απολύτως εξάρτηση, δεν μπορούν να με εξαγοράσουν, όπως δεν μπόρεσαν να εξαγοράσουν τον Αλέξη.
Η υποψηφιότητά μου είναι ριζοσπαστική. Όπως και η ζωή μου.
Πάμε μαζί με σχέδιο. Το Ελληνικό Όνειρο δεν έχει χαθεί. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Καιρός να αναγεννηθούμε. Καιρός ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει και πάλι νικητής. Καιρός η σύγχρονη Αριστερά να γίνει πράξη. Καιρός να κάνουμε τον κάθε πολίτη υπερήφανο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης