Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλεύρης - ΝΔ: Τυχοδιωκτική η στάση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την επιστολική ψήφο

Πλεύρης - ΝΔ: Τυχοδιωκτική η στάση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την επιστολική ψήφο
«Ψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο στις επιτροπές. Σήμερα θα ψηφίσουν την ένσταση αντισυνταγματικότητας» επισημάινει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ
«Το Σύνταγμα αναφέρεται σε εθνικές εκλογές, σε όλα τα άρθρα που έχουν να κάνουν με την εκλογική νομοθεσία και προφανώς δεν εφαρμόζεται αναλογικά στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, σχολιάζοντας τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που υπέβαλαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι οι αρχές της μυστικότητας, της καθολικότητας, της άμεσης και ελεύθερης ψηφοφορίας επιβάλλονται από το Συμβούλιο της Ευρώπης που έχει πει ότι τα κράτη μέλη έχουν τη δυνατότητα να προβλέψουν επιστολική και ηλεκτρονική ψηφοφορία, για τις εκλογές στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, αρκεί να προστατεύονται οι αρχές αυτές.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σχολίασε και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ: «ψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο στις επιτροπές. Σήμερα θα ψηφίσουν την ένσταση αντισυνταγματικότητας. Το ότι η κυβέρνηση καταθέτει μια τροπολογία θα δικαιολογούσε να πουν ότι αλλάζουν την θέση τους επί της αρχής, για τον λόγο αυτό. Είναι όμως τυχοδιωκτικό να ψηφίζετε την αντισυνταγματικότητα. Δηλαδή ψηφίσατε, επί της αρχής, ένα νομοσχέδιο, στην επιτροπή, το οποίο σήμερα έρχεστε και κρίνετε ότι πάσχει συνταγματικότητας;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης