Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δριμύ κατηγορώ από τη Νέα Αριστερά: Χωρίς διαβούλευση η άμεση εμπλοκή της Ελλάδας στην Ερυθρά Θάλασσα

Δριμύ κατηγορώ από τη Νέα Αριστερά: Χωρίς διαβούλευση η άμεση εμπλοκή της Ελλάδας στην Ερυθρά Θάλασσα
«Με ποιούς διαβουλεύτηκε ο κύριος Δένδιας για να “προσφέρει” την συμμετοχή της χώρας και των στρατιωτικών υποδομών και προσωπικού και μάλιστα σε πρωταγωνιστικό ρόλο;»
Σχετικά Άρθρα
Την ευθεία εμπλοκή της Ελλάδας στην πολεμική σύρραξη στην Ερυθρά Θάλασσα προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από τις Βρυξέλλες, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.
Οπως αναφέρει, «σε μια περίοδο που η αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή με επίκεντρο τον πόλεμο στην Παλαιστίνη γενικεύεται ο Νίκος Δένδιας δήλωσε: “Θα προσφέρω να αναλάβει η Ελλάδα τη διοίκηση της επιχείρησης. Θα προσφέρω το στρατηγείο της Λάρισας ως στρατηγείο για την επιχείρηση”.
Εκφράσεις που μας γυρνάνε πολλές δεκαετίες πίσω και φέρνουν στην μνήμη το “Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας”. Αποφάσεις που βάζουν την χώρα σε επικίνδυνες περιπέτειες. Ιδίως όταν αυτές λαμβάνονται χωρίς την παραμικρή ενημέρωση και συζήτηση.
Με ποιούς διαβουλεύτηκε ο κύριος Δένδιας για να “προσφέρει” την συμμετοχή της χώρας και των στρατιωτικών υποδομών και προσωπικού και μάλιστα σε πρωταγωνιστικό ρόλο;
Γιατί δεν έχει ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία για μια τόσο κρίσιμη, στρατηγικής σημασίας για τα συμφέροντα της χώρας, απόφαση;
Όπως και στην περίπτωση των F35 η κυβέρνηση του κύριου Μητσοτάκη δεσμεύει την χώρα εν κρυπτώ. Δεν πρόκειται απλώς για πολιτική του προβλέψιμου και πρόθυμου συμμάχου. Η Ν.Δ. έχει εκτρέψει την εξωτερική πολιτική της χώρας. Από πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή η Ελλάδα γίνεται προπύργιο αποσταθεροποίησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης