Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα Αριστερά: Οι ευθύνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή κυριαρχία Μητσοτάκη είναι μεγάλες

Νέα Αριστερά: Οι ευθύνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή κυριαρχία Μητσοτάκη είναι μεγάλες
Τι αναφέρει η πολιτική απόφαση για συμμαχίες - αυτοκριτική και νέα πρόσωπα
Στην πολιτική απόφαση της τριήμερης Α' Πανελλαδικης της Συνδιάσκεψης που συνέταξε η Νέα Αριστερά, μεταξύ άλλων, γίνεται εκτεταμένη αναφορά στην κυβερνητική  πορεία της Αριστεράς και αναφέρεται ότι οι χαμηλές προσδοκίες της κοινωνίας από την πολιτική, που οδηγούν στην κυριαρχία του Κ. Μητσοτακη ανάμεσα σε αλλά, έχουν να κάνουν και με την αυτοκριτική για την περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τις σημερινές χαμηλές προσδοκίες της κοινωνίας είναι μεγάλες και πρέπει να αποτιμηθούν, επισημαίνεται.
Επίσης υπογραμμίζεται ότι η κρίση αξιοπιστίας για τον ΣΥΡΙΖΑ και η διάρρηξη των σχέσεων εμπιστοσύνης με την κοινωνία είναι πλέον μία αντικειμενική συνθήκη που αφορά όλη την Αριστερά.
Αν αυτό δεν γίνει κατανοητό, η κρίσιμη σχέση αυτή εμπιστοσύνης με τον λαό δεν θα μπορέσει να αποκατασταθεί.

Το κείμενο της πολιτικής απόφασης

Το σύνθημα "Η Πολιτική Επιστρέφει, για τη Ζωή που μας Αξίζει" συνιστά την αναγκαία συνθήκη για να μπορεί να ευοδωθεί ένα αριστερό ριζοσπαστικό πολιτικό σχέδιο.
Η Αριστερά αναπνέει μέσα σε συνθήκες πολιτικής, μέσα από την παραγωγή ιδεών και πολιτικών, μέσα από την υπεράσπιση των αξιών της, μέσα από του κοινωνικούς αγώνες για τις αξίες αυτές, μέσα από τις ρήξεις και τις τομές που θέλει να φέρει στην κοινωνία και την οικονομία.
Όχι μέσα από την αντιπολιτική και την παραπολιτική.
Για συμμαχίες
Η Νέα Αριστερά δεν φοβάται τον διάλογο στον προοδευτικό χώρο.
Αντίθετα τον ενθαρρύνει και είναι ανοιχτή στη συζήτηση, την αντιπαράθεση και την ζύμωση. Πιστεύουμε βαθιά στις συμμαχίες σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, στις συνεργασίες σε κρίσιμα ζητήματα που πρέπει να μπει φραγμός στην κυβερνητική επέλαση.
Η υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και παιδείας, η υπεράσπιση του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας, η αναχαίτιση της λαφυραγώγησης του δημόσιου πλούτου από το επιτελικό κράτος είναι κάποια από αυτά. Με αυτοπεποίθηση για τις ιδέες και τις αξίες μας, θέλουμε να αναπτυχθούν συμμαχίες σε κοινωνικό επίπεδο για να απαντηθούν τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας με βάση την κοινωνική δικαιοσύνη.

Αυτοκριτική

Εξηγώντας τις χαμηλές προσδοκίες της κοινωνίας από την πολιτική, που οδηγούν στην κυριαρχία του Κ. Μητσοτάκη ανάμεσα σε αλλά, να κάνουν και αυτοκριτική για την περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι ευθύνες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τις σημερινές χαμηλές προσδοκίες της κοινωνίας είναι μεγάλες και πρέπει να αποτιμηθούν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίθηκε σε μία πανίσχυρη κοινωνική απαίτηση το 2015 για ριζική αλλαγή στην χώρα μας. Τα θετικά επιτεύγματα της τότε κυβέρνησης είναι πολλά και σημαντικά και σε διαφορετικά πεδία. Όμως ο πήχης των προσδοκιών που καλλιεργήθηκαν, υψώθηκε υπερβολικά με εύκολες υποσχέσεις και άκρατο βολονταρισμό. Η απογοήτευση, η ματαίωση και εντέλει η ακύρωση των προσδοκιών που αναπτύχθηκαν, οδήγησαν την κοινωνία στην απόσυρση από την πολιτική, στην έλλειψη ενδιαφέροντος και στην υποβάθμιση των κοινωνικών αγώνων. Η κρίση αξιοπιστίας για τον ΣΥΡΙΖΑ και η διάρρηξη των σχέσεων εμπιστοσύνης με την κοινωνία είναι πλέον μία αντικειμενική συνθήκη που αφορά όλη την Αριστερά. Αν αυτό δεν γίνει κατανοητό, η κρίσιμη σχέση αυτή εμπιστοσύνης με τον λαό δεν θα μπορέσει να αποκατασταθεί.

Το μεταβατικό όργανο απαρτίζουν μεταξύ άλλων:

1. Νατάσα Ρωμανού (Columbia/NASA)
2. Γαβριήλ Σακελλαριδης
3. Έλενα-Ολγα Χρηστίδη (Ψυχολόγος, Orlando LGTB+)
4. Μαρία Αποστολάκη (δικηγορος, Διοτίμα).
5. Κατερίνα Σαράντη (αθλήτρια, αναπηρικό κίνημα)
6. Μυρτώ Τσιγκούλη (δημοτική σύμβουλος Σπατων-Αρτεμιδος)
7. Γιάννης Καλομενιδης (καθηγητής Πνευμονολογίας/Ευαγγελισμος)
8. Αλέξανδρος Καφετζάκης , (πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Ηρακλείου)
9. Άκης Σακισλογλου (Θεσσαλονίκη, δημοσιογράφος)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης