Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κασσελάκης από Πάτρα: Ο Μητσοτάκης δεν είναι η μοίρα μας, αλλά ο φόβος μας - Δεν μας ταιριάζει η απαισιοδοξία

Κασσελάκης από Πάτρα: Ο Μητσοτάκης δεν είναι η μοίρα μας, αλλά ο φόβος μας - Δεν μας ταιριάζει η απαισιοδοξία
«Το στοίχημα μας είναι να ξανανιώσουμε όλοι οι Έλληνες περήφανοι για τις ζωές μας»
Σχετικά Άρθρα
«Έχω ένα προσωπικό στοίχημα» και «έχουμε ένα συλλογικό στοίχημα ως ΣΥΡΙΖΑ» είναι «να ξανανιώσουμε όλοι οι Έλληνες περήφανοι για τις ζωές μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, στην ομιλία του στην Πάτρα
«Να ξανανιώσουμε όλοι οι Έλληνες περήφανοι για την Ελλάδα! Αν είμαστε όλοι μαζί, τότε μπορούμε. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Η εμπιστοσύνη και η αγάπη σας είναι αυτό που δεν είχαν προβλέψει και τους χάλασε όλα τα σχέδια. Με τη δική σας δύναμη θα το πάω μέχρι τέλους. Θα τους χαλάσουμε τα σχέδια. Κανένας πίσω. Κανένας μόνος του. Η χώρα δεν τους ανήκει. Ο νόμιμος ιδιοκτήτης της χώρας είναι ο αυτόφωτος και αυτόβουλος ελληνικός λαός. Καλό αγώνα. Όλοι στην κάλπη. Για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Για μια καλύτερη ζωή τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά, στέλνοντας συλλογικό μήνυμα αισιοδοξίας και ανατροπής ενόψει των ευρωεκλογών της Κυριακής 9/6. 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε το βίντεο από τη διάψευση του πρωθυπουργού από την Καθολική Αρχιεπισκοπή Κέρκυρας σχετικά με τη γυναίκα που του είπε ότι δεν τα βγάζει πέρα. «Χειρότερη από μία ΝΔ με αλαζονεία θα είναι μία ΝΔ με ακόμα μεγαλύτερη αλαζονεία. Που στο 41% που πήρε πέρυσι, θα αθροίζει το 33% που θέλει τώρα. Και από αυτό το άθροισμα θα είναι έξω οι δικές σας ζωές» είπε χαρακτηριστικά.
Αφού υπενθύμισε ότι από την Πάτρα ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, είπε:
«Λιώσαμε σόλες, γυρίσαμε όλη τη χώρα από τη μία άκρη ως την άλλη. Και ήρθαμε εδώ για την τελευταία μας συνάντηση πριν από την κάλπη. Στην Πάτρα των τεράστιων δυνατοτήτων με το εξαιρετικό αλλά τόσο αδικημένο Πανεπιστήμιο, στην Πάτρα των εμπορικών οδών που δεν αξιοποιούνται, στην Πάτρα της αποβιομηχάνισης. Σε μία παρατημένη από το Κράτος πύλη της Ελλάδας στην Ευρώπη. Αλλά και στην Πάτρα με την τεράστια δημοκρατική παράδοση. Από τον Ανένδοτο του Γέρου της Δημοκρατίας κόντρα στη νοθεία της τότε Δεξιάς. Μέχρι την Πάτρα της Αλλαγής, του μεγάλου οράματος που εμφύσησε ο Ανδρέας Παπανδρέου».
Για τον κ. Ανδρουλάκη, είπε: «Μιας και ανέφερα τον Ανένδοτο, επιτρέψτε μου να αναφέρω και το ανέκδοτο. Έναν αρχηγό προοδευτικού κόμματος με τεράστια Ιστορία, που τον παρακολουθεί η ΕΥΠ και αντί να τα κάνει άνω κάτω όλα, δεν βγάζει άχνα. Φανταστείτε τον Ανδρέα Παπανδρέου στη θέση του κ. Ανδρουλάκη. Θα είχε ρίξει τη Δεξιά σε μία μέρα. Αντί γι’ αυτό, πέφτει ο ίδιος» συνέχισε αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Επίσης, επιτέθηκε για ακόμα μια φορά στον πρωθυπουργό για το θέμα με το πόθεν έσχες και στη ΝΔ, η οποία παρόλα τα χρέη της κάνει την πιο πολυδάπανη προεκλογική καμπάνια στην Ευρώπη.
«Ένα είναι το συμπέρασμα. Ότι το πολιτικό σύστημα στη χώρα είναι βρώμικο.
Λυπάμαι που το λέω, αλλά αυτή είναι η λέξη. Και χρειάζεται κάποιον να πάρει τη σκούπα. Και αυτός θα είμαι εγώ. Γιατί κανένας δεν με κρατάει από πουθενά. Και αυτός θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί κανένας δεν μας κρατάει από πουθενά».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην ακρίβεια, τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών, την κατάρρευση της Υγείας, την εγκληματικότητα και την εξωτερική πολιτική, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πώληση των 40 νέων αεροσκαφών F-16, Block-70 και των 79 κιτ εκσυγχρονισμού στην Τουρκία από τις ΗΠΑ.
«Αυτά που η κυβέρνηση μας έλεγε ότι είτε θα μπλόκαρε, είτε θα έβαζε πολύ αυστηρούς όρους προκειμένου να μην χρησιμοποιηθούν για παράνομες ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου. Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν μας ταιριάζει η απαισιοδοξία»

«Παρουσιάζουν σχεδόν αναπόφευκτο το να κυβερνάει η ΝΔ. Όμως ο Μητσοτάκης δεν είναι η μοίρα μας. Είναι ο φόβος μας. Ποιος λαός όμως πήγε μπροστά με φόβο, με μισή ζωή, με σκυμμένο το κεφάλι; Η Ιστορία δεν έγραψε αυτά για τον ελληνικό λαό. Δεν μας ταιριάζει αυτή η απαισιοδοξία, αυτή η παραίτηση. Ούτε η αποχή την Κυριακή. Γιατί είναι αποχή από το μέλλον μας. Γιατί είναι αποχή από τις ζωές μας. Η ψήφος μεθαύριο είναι καθοριστική», υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης