Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η πανωλεθρία φέρνει εσωστρέφεια στη ΝΔ - Βουλευτές καλούν Μητσοτάκη για έκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Η πανωλεθρία φέρνει εσωστρέφεια στη ΝΔ - Βουλευτές καλούν Μητσοτάκη για έκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Ο βουλευτής της ΝΔ δημοσιοποίησε την επιστολή στο Facebook
Σχετικά Άρθρα
(upd) Ο ένας μετά τον άλλον οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν έκτακτη σύγκληση των οργάνων του κόμματος, στον απόηχο της πανωλεθρίας των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της κυβέρνησης Μάριος Σαλμάς έστειλέ επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αίτημα να συγκληθεί εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Ο κ. Σαλμάς δημοσιοποίησε τη σχετική επιστολή στο Facebook.
Το ίδιο αίτημα υποστήριξε και ο βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει νόημα ένας ανασχηματισμός εάν δεν προηγηθεί συζήτηση.  «Ο σκληρός ιδεολογικός πυρήνας της Νέας Δημοκρατίας άντεξε και πήγε έστω και δυσαρεστημένος και ψήφισε και οι επαγγελματίες του κέντρου ήταν στις αμμουδιές. Για αυτό βγήκε αυτό το 27,5%. Επιστροφή στις ρίζες τις ιδεολογικές, και στον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Επιστροφή στις ρίζες και μέσα στην Ευρώπη αλλά με κριτικό πνεύμα», δήλωσε στα γνωστή εφημερίδα.

Όπως είχε γράψει και νωρίτερα το BankingNews, η επόμενη μέρα θα είναι πολύ σκληρή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς θα πρέπει να διαχειριστεί τις ίδιες τις επιλογές του.
Οι πληροφορίες λένε ότι έχει αποφασίσει να κάνει ανασχηματισμό άμεσα προκειμένου να τελειώσει εν τη γενέση τους όλες τις φωνές αμφισβήτησης.
Σκοπός του να φέρει στην κυβέρνηση πρόσωπα εγνωσμένης αποδοτικότητας, με εμπειρία και επαφή με την βάση.
Επίσης, όπως λέγεται θα αλλάξει και τις ισορροπίες στο Μέγαρο Μαξίμου.
Πρόσωπα που έχουν κουράσει θα φύγουν.
Ακούγεται πολύ έντονα ότι Αυγενάκης και Σκρέκας βρίσκονται ήδη στο δρόμο για τα αποδυτήρια.
Παράλληλα, ετοιμάζεται είσοδος προσώπων από την δεξιά πτέρυγα και μείωση των εξωκοινβουλευτικών.

Σκληρή αποδοκιμασία - Η ΝΔ έχασε 750.000 ψήφους σε όρους ευρωεκλογών και 1.000.000 με βάση τις εθνικές εκλογές

Η ΝΔ στις εθνικές εκλογές του 2023 έλαβε 2.115.322 ψήφους ή 40,56%.
Η ΝΔ στις ευρωεκλογές του Μαίου 2019 έλαβε 1.873.137 ψήφους ή 33,12%.
Η ΝΔ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024 έλαβε 1.125.602 ψήφους ή 28,31%.
Είναι προφανές ότι συγκρίνοντας – ανόμοια ομολογουμένως – εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές η ΝΔ έχασε το 50% της δύναμης της…
Για την ΝΔ δεν είναι απλά μια ήττα, είναι συντριβή και διασώθηκε επειδή παρέμεινε πρώτο κόμμα… τίποτε άλλο… η ΝΔ βρίσκεται σε διαρκή φθορά πλέον.

Ποιες οι αιτίες της σκληρής αποδοκιμασίας της ΝΔ;

Οι λόγοι είναι οι εξής

1) Με όρους ακρίβειας, η κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποίησε τα pass αλλά δεν έλυσε το πρόβλημα.
Όταν πετάς ψίχουλα στην κοινωνία και με ημίμετρα προσπαθείς να αντιμετωπίσεις το τεράστιο πρόβλημα της ακρίβειας, η κοινωνία θα αντιδράσει… δια της αποστροφής.
Ο φόβος της αριστεράς έχει τελειώσει οπότε δεν υπήρχε αφήγημα.
Η ΝΔ δεν έπεισε τους πολίτες, το αφήγημα των ευρωεκλογών ήταν τουλάχιστον γελοίο.

2) Μεγάλο μέρος της κοινωνίας είναι αντίθετο με τους θεατρινισμούς για τους ΛΟΑΤΚΙ.... παρασχοληθήκαμε με τους πισωγλέντηδες ούτε ήταν ούτε θα γίνουν ποτέ πρότυπο για την κοινωνία.
Η ελληνική κοινωνία στηρίζει τον θεσμό της φυσιολογικής οικογένειας.
Η ΝΔ φέροντας τον νόμο για τους ομοφυλόφιλους και έχοντας το 35% των υπουργών από το ΠΑΣΟΚ διέρρηξε την σχέση με την Δεξιά.
Η ΝΔ δεν είναι πλέον παραδοσιακό δεξιό κόμμα… είναι μια κεντρώα παράταξη που απλά θα χάνει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση…

3) Η καθολική πλειοψηφία της κοινωνίας είναι ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία και στην Παλαιστίνη.
Η ελληνική κυβέρνηση αντί να εμφανιστεί ειρηνοποιός… τάχθηκε υπέρ του διεφθαρμένου Zelensky και υπέρ του δολοφόνου Netanyahu… πραγματική κατάντια…
Η κυβέρνηση πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις πλειοψηφούσες δυνάμεις…

4)Το αφήγημα των δεξιών και ακροδεξιών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη ήταν πιο καθαρό.
Ει ρήνη στον κόσμο και εξάλειψη των οικονομικών ανισοτήτων και τέλος στην παράνομη μετανάστευση…
Ακόμη και τα διαιρεμένα εθνικά ή πατριωτικά ή ακροδεξιά κόμματα στην Ελλάδα έλαβαν 18% αθροιστικά…

5) Οι μεγάλες απώλειες της ΝΔ στις ευρωεκλογές είναι μια υπενθύμιση ότι η κοινωνία δεν ανέχεται την αλαζονεία… και υπήρξε πολύ αλαζονεία στην κυβέρνηση της ΝΔ.
Κάποιοι έχουν βάλει όχι το δάκτυλο στο μέλι αλλά έχουν βουτήξει όλο το χέρι μέσα στο βάζο με το μέλι…
Πλέον τα στοιχεία είναι πολλά και επιμελώς τεκμηριωμένα… οι αποκαλύψεις δεν θα αργήσουν και ας προσέξουν τους πήρανε χαμπάρι…

Η ανάρτηση του κ. Σαλμά:



ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανένα με τον ανασχηματισμό

Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της ευρωκάλπης, η επόμενη μέρα φέρνει και την «ώρα της αποτίμησης» και στην Κουμουνδούρου σχολιάζουν:
"Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να δείξει ότι πράγματι έλαβε το μήνυμα από την κοινωνία, τότε δεν έχει παρά να υιοθετήσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για την ακρίβεια και το φορολογικό.
Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κάνει απλή «διαχείριση ήττας», έχοντας χάσει 13 μονάδες σε σχέση με τις εθνικές εκλογές και πέντε σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές, τότε οφείλει, αφού διαβεβαιώνει ότι θα «στραφεί με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα», να θεσπίσει τώρα τον μηδενικό ΦΠΑ για συγκεκριμένο διάστημα σε συγκεκριμένα βασικά αγαθά, να μειώσει συνολικά τον ΦΠΑ στο μέσο όρο της Ευρώπης, να κοιτάξει με προσοχή τις φορολογικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.
Θα προσθέταμε ότι πρέπει να χτυπήσει την αισχροκέρδεια και να προχωρήσει στην πραγματική φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών, αλλά θα ήταν σαν να παραβλέπαμε ότι έχει δείξει πόσο άτολμος είναι όταν πρέπει να συγκρουστεί με τα συμφέροντα που τον στηρίζουν.
Και κάτι τελευταίο: ας μην κοροϊδεύει και τον ίδιο του τον εαυτό ότι «ανακατεύοντας την τράπουλα» με τον φημολογούμενο ανασχηματισμό θα καταφέρει να κοροϊδέψει τους πολίτες ότι «κάτι κάνει» για τα προβλήματά τους".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης