Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κακλαμάνης: Υπάρχει δυσαρέσκεια στη ΝΔ - Δεν είμαι υποχρεωμένος να συμφωνώ με όσα λέει και πράττει ο πρωθυπουργός

Κακλαμάνης: Υπάρχει δυσαρέσκεια στη ΝΔ - Δεν είμαι υποχρεωμένος να συμφωνώ με όσα λέει και πράττει ο πρωθυπουργός
Ο Νικήτας Κακλαμάνης επεσήμανε πως η ΝΔ σε απόλυτους αριθμούς συγκέντρωσε τον μικρότερο αριθμό ψήφων των τελευταίων ετών
Σχετικά Άρθρα
Για δυσαρέσκεια εντός της ΝΔ, έκανε λόγο ο «γαλάζιος» βουλευτής, Νικήτας Κακλαμάνης, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όπου το κυβερνόν κόμμα υποχώρησε στο 28% έναντι στόχου 33% που είχε θέσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Κακλαμάνης επεσήμανε -μιλώντας στο Open- πως θα πρέπει να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα για να τα συζητήσουν «εντός των τειχών», ενώ αναφερόμενος στην πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη επεσήμανε «σέβομαι τον θεσμό του πρωθυπουργού αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όσα λέει και όσα πράττει είμαι υποχρεωμένος να συμφωνώ, έχω και την δική μου άποψη».

Η εξωτερική πολιτική

Επίσης τόνισε πως «δεν αμφισβήτησα τον πατριωτισμό της παράταξής μου, ενέργειες της κυβέρνησης (αμφισβήτησα)», αναφερόμενος στη διαφωνία του να επιτραπεί στον Αλβανό πρωθυπουργό, Edi Rama, η επίσκεψη στην Αθήνα.
Σε ερώτηση εάν η ΝΔ έχει μαλακώσει την στάση της, σχολίασε πως «έχει μια διαφορετική προσέγγιση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Δεν είμαι ο πρώτος που έχω μια διαφορετική άποψη και άλλοι έχουν».
Όπως επισήμανε, χρειάζεται σκληρότητα σε κάποια θέματα.

O ανασχηματισμός

Για τον ανασχηματισμό είπε πως «το μήνυμα που μας έστειλαν οι πολίτες ήταν πολύ ηχηρό. Η ΝΔ σε απόλυτους αριθμούς συγκέντρωσε τον μικρότερο αριθμό ψήφων των τελευταίων ετών. Αυτό το μήνυμα νομίζω πως με τον ανασχηματισμό που έγινε και είναι στα δικαιώματα του εκάστοτε πρωθυπουργού, δεν είναι αντίστοιχος της δύναμης αυτού του μηνύματος. Γιατί στην ουσία έγινε ένας ανασχηματισμός που ήταν 11 άτομα σε μια κυβέρνηση 64 ατόμων. Ο κόσμος κατά κύριο λόγο αποδοκίμασε κυβερνητικές πολιτικές, δεν αποδοκίμασε την παράταξη. Περίμενα να ήταν τολμηρότερος και πιο βαθύς. Έγινε αυτό, καλή τύχη, εγώ θα στηρίξω την κυβέρνηση και θα κάνω κριτική εκεί που πρέπει, και εύχομαι να έχω πέσει έξω».

Να συγκληθεί η ΚΟ

Σε ερώτηση εάν αντιλαμβάνεται κάποια αίσθηση δυσαρέσκειας εντός της ΝΔ, απάντησε: «υπάρχει αλλά αυτά είναι θέματα που ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα γίνει σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και πρέπει να τα συζητήσουμε εντός των τειχών. (Η δυσαρέσκεια) είναι από αντικειμενικοί λόγοι μέχρι άκυρες φιλοδοξίες κάποιων συναδέρφων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης