Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιατί δεν «χτυπήθηκε» η Ελλάδα από το παγκόσμιο ψηφιακό blackout - Μεμονωμένα προβλήματα

Γιατί δεν «χτυπήθηκε» η Ελλάδα από το παγκόσμιο ψηφιακό blackout - Μεμονωμένα προβλήματα
Ο κ. Παπαστεργίου έκανε λόγο για πρόβλημα σε ενημέρωση ασφαλείας που έριξε το σύστημα σε «ατέλειωτη λούπα».

Μεμονωμένα είναι τα προβλήματα στην Ελλάδα από το παγκόσμιο ψηφιακό blackout, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 διευκρίνισε, ότι «στη χώρα μας η αναβάθμιση του επίμαχου λογισμικού θα γινόταν αργότερα, και γι’ αυτό δεν επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό τα συστήματα».
Σε ό,τι αφορά τους απλούς χρήστες των Windows ο υπουργός εξήγησε ότι «το λογισμικό ασφάλειας χρησιμοποιείται από μεγάλες επιχειρήσεις, και γι’ αυτό δεν θα τους επηρεάσει».
Ο κ. Παπαστεργίου έκανε λόγο για πρόβλημα σε ενημέρωση ασφαλείας που έριξε το σύστημα σε «ατέλειωτη λούπα».

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Δεν νομίζω ότι το περιστατικό αυτό έχει σχέση με την επίθεση στο κτηματολόγιο, και για την επίθεση δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ακολουθείται πρωτόκολλο σταδιακής επαναφοράς του συνόλου του συστήματος, είναι εν εξελίξει η διαδικασία θα έχουμε επίσημη ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο, διευκρίνισε στον ΣΚΑΪ και τους Αταίριαστους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Δεν έχει επηρεαστεί η Aegean από τα προβλήματα στα πληροφοριακά συστήματα παγκοσμίως

Δεν έχει επηρεαστεί σημαντικά η επιχειρησιακή λειτουργία της Aegean, η οποία εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση με αφορμή των προβλημάτων σε πάροχο συστήματος antivirus, καθώς έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις αερομεταφορές παγκοσμίως.
Ωστόσο, λόγω των προβλημάτων που έχουν προκληθεί σε όλη την παγκόσμια αλυσίδα και σε συστήματα υποστήριξης, η Aegean αναφέρει ότι έχουν επηρεαστεί ορισμένες υπηρεσίες του site της, ενώ ενδέχεται να επηρεαστούν και πτήσεις μας από και προς αεροδρόμια, των οποίων η λειτουργία έχει επηρεασθεί.
Οι επιβάτες μπορούν να ενημερώνονται από όλα τα επίσημα κανάλια της εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης