Tο 55,9% των ερωτηθέντων «βλέπουν» κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις επόμενες εκλογές, ενώ 33,5% αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Κλυδωνίζεται το πολιτικό σύστημα, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις στο ερώτημα «Ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν αύριο είχαμε βουλευτικές εκλογές» στη δημοσκόπηση της GPO για τα Παραπολιτικά 90,1 , ιδιαίτερα μετά τις τεκτονικές αλλαγές στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, η ΝΔ έρχεται πρώτη με ποσοστό 25,8% και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεύτερο με 17,4%. Στην τρίτη θέση, ωστόσο, έρχεται πλέον το ΚΚΕ με 7,9%, ενώ τέταρτη με ελάχιστη διαφορά έρχεται η Ελληνική Λύση με 7,7%. Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πέμπτο κόμμα με 5,8%, ενώ ακολουθεί με 5,3% η Φωνή της Λογικής της κ. Λατινοπούλου. Οριακά ποσοστά παίρνουν Πλεύση Ελευθερίας (3,4%) και Νίκη (3,2%). Σημαντικό είναι το μερίδιο των ερωτηθέντων που απαντά «Δεν ξέρω» 12,9%. H δημοσκόπηση της GPO αναδεικνύει την ακρίβεια ως το μείζον ζήτημα που απασχολεί τους Έλληνες πολίτες.
Κυβέρνηση συνεργασίας βλέπει το 55,9%
Την ίδια ώρα, το 55,9% των ερωτηθέντων «βλέπουν» κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις επόμενες εκλογές, ενώ 33,5% αυτοδύναμη κυβέρνηση.
ΝΔ: 46,3% εκτιμούν ως δικαιολογημένη τη διαγραφή Σαμαρά
Μοιρασμένοι οι ερωτηθέντες για το κόστος της απόφασης Μητσοτάκη. Οι ερωτηθέντες τοποθετήθηκαν και για τις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία μετά τη διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μεγαλύτερο είναι το ποσοστό που πιστεύει ότι ήταν μια δικαιολογημένη απόφαση (46,3%), ενώ 35% εκτιμούν ότι δεν ήταν δικαιολογημένη η απόφαση Μητσοτάκη Όσον αφορά το κόστος από την απόφαση του πρωθυπουργού, οι ερωτηθέντες ήταν μοιρασμένοι, ωστόσο περισσότεροι, το 47,9%, πιστεύουν ότι η διαγραφή Σαμαρά θα κοστίσει εκλογικά στη ΝΔ, ενώ το 42,7% εκτιμά ότι «μάλλον όχι».
Αρνητικές εκτιμήσεις για ΣΥΡΙΖΑ
Αρνητικές είναι οι εκτιμήσεις των ερωτηθέντων για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις σαρωτικές αλλαγές στο κόμμα και τη νέα διάσπασή του, καθώς το 89,7% πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να επανέλθει σε κυβερνητική τροχιά ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην προεδρία του.
Σχόλια αναγνωστών