Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Οι συναλλαγές της Σαράντης με την Λενίδι που δεν αποτυπώνονται στις οικονομικές καταστάσεις

Αποκάλυψη: Οι συναλλαγές της Σαράντης με την Λενίδι που δεν αποτυπώνονται στις οικονομικές καταστάσεις
Η Λενίδι πουλά προϊόντα της Σαράντης - Με ποιο τρόπο συμβαίνει αυτό;
Σχετικά Άρθρα
Σοβαρά ερωτήματα για την αξιοπιστία και την ακρίβεια των οικονομικών καταστάσεων της Σαράντης σε ότι αφορά στη σχέση της με τη Λενίδι (εταιρία συμφερόντων της οικογένειας Σαράντη) εγείρονται από μια απλή παρακολούθηση των κινήσεων της Λενίδι που παραπέμπουν σε συναλλαγές με την εισηγμένη που δεν αναφέρονται στις οικονομικές καταστάσεις.
Και προφανώς αυτό δεν φορά στις συμβάσεις μίσθωσης του κτιρίου αλλά και στη σύμβαση logistics στις οποίες αναφέρθηκε χθες το ΒΝ.
Ειδικότερα αν κάποιος μπει στο e-shop της εταιρίας Λενίδι το www.scarletbeuty.gr θα διαπιστώσει πολύ εύκολα ότι πωλούνται προϊόντα brand names τα οποία ανήκουν στον όμιλο Σαράντη.
Ενδεικτικά αναφέρονται τα Bioten, Calvin Clein, Carolina Herrera, Davidoff κλπ.
Το ερώτημα λοιπόν που ευλόγως τίθεται είναι με ποια διαδικασία η εταιρία ΛΕΝΙΔΙ διαθέτει τα προϊόντα της Σαράντης μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος.
Αγοράζει τα προϊόντα από τη Σαράντης και τα μεταπουλά ή φιλοξενεί έναντι αμοιβής τις πωλήσεις μέσω του δικτύου της των προϊόντων Σαράντης;
Με βάση στοιχεία που έχει στην κατοχή του το BN η Σαράντης στο παρελθόν έχει δηλώσει εγγράφως πως η ΛΕΝΙΔΙ είναι πελάτης και εμπορεύεται προϊόντα της εισηγμένης μέσω του δικτύου.
Με αυτό το δεδομένο θεωρείται ευλόγως ότι γίνονται συναλλαγές μεταξύ των δύο πλευρών όπως γίνονται με άλλους πελάτες της Σαράντης.
Όμως στον πίνακα συναλλαγών με συνδεδεμένα μέρη δεν υπάρχει καμία αναφορά σε συναλλαγές με τη ΛΕΝΙΔΙ παρ ότι είναι σαφές πως η εταιρία είναι συνδεδεμένη.
Και είναι απορίας άξιον πως συμβαίνει αυτό το ενδιαφέρον γεγονός.
Υπάρχει κάποιος λόγος.
Οι συναλλαγές αυτές γίνονται απευθείας με την εισηγμένη και εντός ή εκτός Ελλάδας αλλά για κάποιο λόγο χάνονται στα ενοποιημένα αποτελέσματα.
Υποθέτουμε πως η εισηγμένη θα έχει σαφείς απαντήσεις για το γεγονός αυτό.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης