Τελευταία Νέα
Speculator

Η «περίεργη» διαπραγμάτευση για συνένωση δυνάμεων στις κατασκευές

Η «περίεργη» διαπραγμάτευση για συνένωση δυνάμεων στις κατασκευές
Οι συζητήσεις δεν αφορούν ακριβώς εξαγορά αλλά συνένωση δυνάμεων με την εισφορά του κλάδου κατασκευής του πολύ μεγάλου ομίλου στον κατασκευαστικό όμιλο
Σχετικά Άρθρα
Μια «περίεργη» διαπραγμάτευση διεξάγεται σύμφωνα με πληροφορίες στον κλάδο των κατασκευών.
Μεγάλος όμιλος που τα τελευταία χρόνια έχει μπει πολύ δυνατά στα κατασκευαστικά έργα αλλά δεν έχει εταιρία που με ίδιο εξοπλισμό και προσωπικό να κατασκευάζει έργα βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλη παραδοσιακή εταιρία του κλάδου.
Οι συζητήσεις δεν αφορούν ακριβώς εξαγορά αλλά συνένωση δυνάμεων με την εισφορά του κλάδου κατασκευής του πολύ μεγάλου ομίλου στον κατασκευαστικό όμιλο ώστε ο δεύτερος να αποκτήσει στρατηγικό ποσοστό και σε δεύτερο χρόνο να ενισχύσει κεφαλαιακά τη νέα εταιρία.
Ο στόχος είναι διπλός.
Πρώτο ο μεγάλος όμιλος να θέσει εκτός τον αυξημένου ρίσκου κλάδου κατασκευής και δεύτερον να δημιουργήσει ένα ισχυρό σχήμα στην κατασκευή σε μια περίοδο όπου αποτελεί πολύ δύσκολη υπόθεση η υλοποίηση των έργων λόγω έλλειψης εργατικού δυναμικού αλλά και του αναγκαίου υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την εκτέλεση των συμβάσεων.
Είναι προφανές ότι εφ όσον οι διαπραγματεύσεις καταλήξουν στην ουσία θα οδηγηθούμε σε τρεις μεγάλους και έντονα ανταγωνιστικούς πόλους στο χώρο των κατασκευών που όμως θα έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν τα μεγάλα δημόσια έργα που έχουν προγραμματιστεί για τα επόμενα χρόνια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις προκειμένου ο μεγάλος όμιλος να αγοράσει τον κλάδο εμπορίας ενέργειας της κατασκευαστικής.
Η εν λόγω δραστηριότητα δεν αποδείχτηκε προσοδοφόρα για την κατασκευαστική η οποία δεν έχει αντικείμενο παραγωγής αλλά μπορεί να προσθέσει πελατολόγιο στον κλάδο εμπορίας ενέργειας του ισχυρού ομίλου.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης