Τελευταία Νέα
Speculator

Q&R: Η καραμπινάτη παράβαση του νόμου για την εταιρική διακυβέρνηση και το μέλος του ΔΣ … «υαλοκαθαριστήρας»

Q&R: Η καραμπινάτη παράβαση του νόμου για την εταιρική διακυβέρνηση και το μέλος του ΔΣ … «υαλοκαθαριστήρας»
Η Q&R ανακοίνωσε ότι η κα Αγγελική Λαγού Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ ανέλαβε μέλος της Επιτροπής Αποδοχών
Σχετικά Άρθρα
Μπορεί ένα εκτελεστικό μέλος ΔΣ εισηγμένης να συμμετέχει στην Επιτροπή Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων;
Σύμφωνα με το νόμο περί εταιρικής διακυβέρνησης και συγκεκριμένα βάση του άρθρου 10, δεν μπορεί.

Ειδικότερα το άρθρο 10 ορίζει μεταξύ άλλων ότι:
«1. Η Εταιρεία διαθέτει επιτροπή ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο 44 του ν. 4449/2017, επιτροπή αποδοχών, σύμφωνα με το άρθρο 11 του παρόντος και επιτροπή υποψηφιοτήτων, σύμφωνα με το άρθρο 12 του παρόντος.
2. Οι αρμοδιότητες της επιτροπής αποδοχών και της επιτροπής υποψηφιοτήτων είναι δυνατόν να ανατεθούν σε μία επιτροπή.
3. Οι επιτροπές της παρ. 2 είναι τουλάχιστον τριμελείς και αποτελούνται από μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Δύο (2) τουλάχιστον μέλη είναι ανεξάρτητα μη εκτελεστικά. Τα ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη αποτελούν την πλειοψηφία των μελών της επιτροπής. Πρόεδρος της επιτροπής ορίζεται ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος».

Χθες ωστόσο, η εισηγμένη Q&R ανακοίνωσε και μάλιστα σε ορθή επανάληψη ότι η κα Αγγελική Λαγού Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ ανέλαβε μέλος της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων και ταυτόχρονα υπεύθυνη της μονάδας Εταιρικών Ανακοινώσεων και Εξυπηρέτησης Μετόχων.
Επισημαίνεται ότι στις 12 Μαίου η Q&R είχε ανακοινώσει ότι η κα Αγγελική Λαγού είναι μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της εταιρίας και επανήλθε χθες μετά από νειά ημέρες για να προβεί σε διόρθωση της προηγούμενης ανακοίνωσης.
Όλα αυτά όμως είναι τουλάχιστον περίεργα καθώς τη μια ένα μέλος του ΔΣ ανακοινώνεται ως μη εκτελεστικό και την άλλη ως εκτελεστικό λες και πρόκειται για υαλοκαθαριστήρα που πηγαίνει από τη μια άκρη στην άλλη. Και είναι απορίας άξιον περί ποιου λάθους πρόκειται όταν στην ανακοίνωση της 12ης Μαίου αναφέρεται κατ επανάληψη ως μη εκτελεστικό μέλος και σε αυτήν της 21ης μαίου ως εκτελεστικό.
Το βέβαιο είναι πως αν ισχύει η «ορθή» επανάληψη τίθεται ζήτημα παραβίασης της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.
Σημειώνεται ότι στο ΓΕΜΗ δεν υπάρχει καμία δημοσίευση μεταβολής της σύνθεσης του ΔΣ γεγονός που σημαίνει ότι η Q&R είτε δεν έχει προχωρήσει σε υποβολή ή ότι το ΓΕΜΗ λειτουργεί ως συνήθως με χρονοκαθυστέρηση δημοσίου.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης