Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Μεγάλη εξαγορά ασφαλιστικής εταιρίας από μεγάλο όμιλο εισηγμένο στο ελληνικό χρηματιστήριο

Αποκάλυψη: Μεγάλη εξαγορά ασφαλιστικής εταιρίας από μεγάλο όμιλο εισηγμένο στο ελληνικό χρηματιστήριο
Πιθανή η ανακοίνωση της συμφωνίας και εντός της ημέρας
Σχετικά Άρθρα
Μια μεγάλη εξαγορά ασφαλιστικής εταιρίας από μεγάλο εισηγμένο όμιλο η οποία θα προκαλέσει έκπληξη αναμένεται να ανακοινωθεί ίσως και εντός της ημέρας στο Χρηματιστήριο.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΒΝ οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου τρεις μήνες και ολοκληρώθηκαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας με την ολοκλήρωση της διενέργειας due diligence.
Ο αγοραστής έχει ήδη λάβει το πράσινο φως για να προχωρήσει στην εξαγορά της Ασφαλιστικής από την Τράπεζα της Ελλάδος ενώ στο σχήμα θα μετέχει με αξιοσημείωτο ποσοστό και ο υφιστάμενος μέτοχος της Ασφαλιστικής.
Οι υπογραφές της συμφωνίας είναι αρκετά πιθανό να πέσουν σήμερα και αμέσως θα ακολουθήσει η ανακοίνωση από τον εισηγμένο όμιλο και τον επικεφαλής του
Η ασφαλιστική εταιρία η οποία είναι κερδοφόρα και με υγιές χαρτοφυλάκιο θα προικοδοτηθεί με ακίνητα αλλά και μετρητά γεγονός που θα της αλλάξει τα μεγέθη και θα της επιτρέψει να βγει επιθετικά στην αγορά και να διεκδικήσει μερίδια αγοράς όταν οι μεγάλοι του κλάδου κουβαλάνε προβληματικά χαρτοφυλάκια του παρελθόντος που τους επιβάλλουν δέσμευση κεφαλαίων.

Η αγία των περιουσιακών στοιχείων

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η αξία των περιουσιακών στοιχείων της νέας εταιρίας μετά την ολοκλήρωση των κινήσεων που έχουν σχεδιαστεί μεταξύ των οποίων και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα υπερβαίνει τα 150 εκ ευρώ και πιθανά θα προσεγγίζει τα 200 εκ ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εγχείρημα πέραν του εισηγμένου ομίλου θα μετέχουν μεγάλα και προβεβλημένα επιχειρηματικά ονόματα της χώρας που θεωρούν ότι ο κλάδος των ασφαλειών έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης της χώρας λόγω της χαμηλής διείσδυσης σε σχέση με τον Ευρωπαϊκό Μέσο όρο αλλά και των κυβερνητικών σχεδιασμών.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης