Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η έκρηξη τζίρου της Epsilon Net και που θα μπορούσαν να διαμορφωθούν τα κέρδη

tags :
Η έκρηξη τζίρου της Epsilon Net και που θα μπορούσαν να διαμορφωθούν τα κέρδη
Η εταιρεία δεν κάνει κάποια εκτίμηση για την πορεία των κερδών αλλά αναφέρει για αναλογική επίδραση από την αύξηση του τζίρου
Σχετικά Άρθρα

To πρόγραμμα της Epsilon Net το οποίο συνδέει τις επιχειρήσεις με το My Data της ΑΑΔΕ δημιουργεί έκρηξη τζίρου στα μεγέθη της εισηγμένης.
Το τέταρτο τρίμηνο αναμένεται να δείξει μεγάλη ανάπτυξη σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας και ο τζίρος στη χρήση θα ανέλθει πάνω από τα 50 εκατ. ευρώ έναντι 28,5 εκατ. ευρώ που εμφάνισε στο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης.
Με άλλα λόγια το τελευταίο τρίμηνο θα προσφέρει ένα μεγάλο ποσοστό από τον ετήσιο τζίρο.
Στην περσινή χρήση ο όμιλος είχε τζίρο 11,5 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο και μετά και το τέταρτο τρίμηνο ο συνολικός τζίρος ανήλθε στα 21,69 εκατ. ευρώ, που σημαίνει πως το τελευταίο τρίμηνο δημιουργεί μεγάλους τζίρους.
Σημειώνεται πως στο εννεάμηνο τα κέρδη προ φόρων είχαν διαμορφωθεί στα 5,5 εκατ. ευρώ και δημιουργείται η αίσθηση πως το τελευταίο τρίμηνο θα δώσει σημαντική ώθηση.
Η εταιρεία δεν κάνει κάποια εκτίμηση για την πορεία των κερδών αλλά αναφέρει για αναλογική επίδραση από την αύξηση του τζίρου.
Έτσι κάποιες εκτιμήσεις αναφέρουν πως θα μπορούσε να φτάσει τα 10 εκατ. ευρώ ή και παραπάνω σε επίπεδο κερδών προ φόρων.
Στην αποτίμηση των 271 εκατ. ευρώ μία κερδοφορία κοντά στα 10 εκατ. ευρώ δίνει p/e κοντά στις 27 φορές.
Η μετοχή ενισχύεται 3,2% και βρίσκεται στα 5,06 ευρώ με όγκο 29 χιλ. τεμάχια και υψηλό ημέρας στα 5,18 ευρώ.

www.bankingnews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης