Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Νέες πιέσεις στις μετοχές μετά και τις άκαρπες διπλωματικές προσπάθειες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Νέες πιέσεις στις μετοχές μετά και τις άκαρπες διπλωματικές προσπάθειες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Σε… απευθείας σύνδεση με την Ουκρανία, οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις και τις αποτυπώνουν στο ταμπλό. Προσπάθησε να βγάλει το πρωί αντίδραση, αλλά η αποτυχία στις συνομιλίες επηρέασε όλες τις αγορές και η δική μας δεν είχε διαφορετική πορεία. Πίεση και πάλι στις τράπεζες, αλλά και συνολικά σε όλο το ταμπλό θα λέγαμε. Λίγες μπόρεσαν να κρατηθούν, αλλά συνολικά βλέπουμε πως όταν οι επενδυτές ρευστοποιούν δεν κοιτάνε τι πουλάνε.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δέχθηκε πιέσεις ο κλάδος και κυρίως είδαμε την Εθνική να δέχεται κάπως μεγαλύτερη πίεση. Έτσι έκλεισε με απώλειες άνω του 6%, ενώ ΠΕΙΡ και ΑΛΦΑ είχαν λίγο μεγαλύτερες απώλειες από 5%. Η ΕΥΡΩΒ πήγε κάπως καλύτερα και έχασε μόνο 1,54%. Ο όγκος και πάλι υψηλός στις τράπεζες.

ΔΕΗ: Από τους λογαριασμούς που βλέπουμε, υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ των προγραμμάτων. Αυτό που δεν έχει ρήτρα αναπροσαρμογής (και οι καταναλωτές έχουν κλειδώσει χαμηλή τιμή) έχει τουλάχιστον 50% χαμηλότερη τιμή, από άλλο πρόγραμμα με ρήτρα αναπροσαρμογής. Δηλαδή βλέπουμε για παράδειγμα κατανάλωση αξίας 80 ευρώ και ρήτρα 160 ευρώ. Υπάρχουν μετά κάποιες εκπτώσεις, αλλά η διαφορά στους λογαριασμούς είναι μεγάλη. Η μετοχή στο -3,93% και στα 7,34 ευρώ.

ΕΛΠΕ: Σημαντική πίεση δέχθηκε η μετοχή. Νομίζουμε πως με τέτοιες τιμές στις αντλίες θα δούμε μείωση της ζήτησης. Από την άλλη ο χειμώνας κρατάει δυνατά και αναγκάζει τον κόσμο να βάζει πετρέλαιο για να ζεσταθεί.

FOURLIS: Έδωσε τιμές λίγο κάτω από τη στήριξη που έχει επιβεβαιώσει αρκετές φορές στο παρελθόν, αλλά δεν χάνει την επαφή του και βλέπουμε και κάποιες τοποθετήσεις. Η αποτίμηση κάτω των 200 εκατ. ευρώ προφανώς και θα πρέπει να θεωρείται αρκετά χαμηλή και ελκυστική, αν δεν έχουμε επικράτηση των χειρότερων σεναρίων στην Ουκρανία. Θα δούμε και τα αποτελέσματα σε λίγες μέρες, αλλά ήδη έχουμε μία εικόνα πως θα είναι καλύτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις της διοίκησης. Στα 3,67 ευρώ και στο -2,26% με όγκο 135 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΑΘ: Με αποτίμηση 152 εκατ. ευρώ δεν χρειάζεται κάποιος να σχολιάσει πολλά. Αρκεί να θυμηθούμε πως στο εννεάμηνο είχε πει πως το καθαρό ταμείο ήταν στα 88,6 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 58% της κεφαλαιοποίησης. Είχε βγάλει και 14,1 εκατ. ευρώ κέρδη προ φόρων. Δηλαδή, αν αφαιρέσουμε το ταμείο, έχουμε ένα αστείο p/e. Αλλά και να μην το αφαιρέσουμε πάλι θα είναι εξαιρετικά χαμηλό. Στα 4,20 ευρώ και στο +0,48% αλλά σου έδιναν εύκολα μετοχές σήμερα μέχρι και τα 4,13 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Περισσότερη μεταβλητότητα και αύξηση του βαθμού συσχέτισης με την πορεία του πετρελαίου βλέπουμε στη μετοχή το τελευταίο διάστημα. Προσπάθησε να απομακρυνθεί από τα 5 ευρώ το πρωί αλλά μόλις άρχισε πάλι να ανεβαίνει η τιμή του πετρελαίου πιέστηκε ξανά. Έγραψε χαμηλό στα 4,90 ευρώ και υψηλό στα 5,20 ευρώ και έκλεισε στα 5 ευρώ.

AEGEAN: Άντε να δούμε πόσο θα έχουν οι τιμές των εισιτηρίων σε λίγο καιρό με τις τιμές του πετρελαίου στα ύψη. Στα 5,02 ευρώ και στο -4,20% με όγκο 122 χιλ. τεμάχια.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Καλοδεχούμενη η κίνηση και βέβαια ο όγκος των τελευταίων ημερών, έχει τραβήξει επενδυτικά βλέμματα ειδικά όσων κοιτάζουν χαμηλά στον πίνακα των κεφαλαιοποιήσεων. Είδαμε καλές αγορές μετά από μία πτώση, αξιόλογη της μετοχής. Δηλαδή είδαμε στις 8/3 βουτιά 5,81% με όγκο 11 χιλ. τεμάχια, χθες άνοδο 7,88% με όγκο 66 χιλ. τεμάχια και συνέχεια σήμερα με αποτέλεσμα να δούμε επίπεδα προ εισβολής.

Η στήλη την έχει στις επιλογές της, αλλά μας έχει απογοητεύσει αφού δεν κατάφερε στις καλές μέρες να δώσει κίνηση και όποτε το προσπαθούσε, βλέπαμε μεγάλους όγκους. Τα ακίνητα που έχει προσφέρουν ασφάλεια, ενώ έχει και ένα υδροηλεκτρικό και φυσικά την παραδοσιακή δραστηριότητα. Στα 0,6640 ευρώ και στο +5,40% με όγκο 50 χιλ. τεμάχια.

LAVIPHARM: Δυνατή υποχώρηση 8,93% και κλείσιμο στα 0,51 ευρώ.

MEDICON: Μεγάλη η πτώση από τα υψηλά που είχε γράψει εκεί κοντά στα 5,50 ευρώ. Στα 3,73 ευρώ με απώλειες 5,81% και όγκο 7 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης