Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα άνοδος με οδηγό τις τράπεζες – Προς τις 860 μονάδες ο Γ.Δ.

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα άνοδος με οδηγό τις τράπεζες – Προς τις 860 μονάδες ο Γ.Δ.
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι αγορές του εξωτερικού δείχνουν διάθεση να συνεχίσουν υψηλότερα παρά τις όποιες ανησυχίες, που δικαίως συνεχίζουν να υπάρχουν. Η δική μας αγορά, πάει ακόμα καλύτερη καθώς από τη μία οι επενδυτές βλέπουν την ανοδική διάθεση των ξένων και από την άλλη βλέπουν πως οι τράπεζες έχουν καλά αποτελέσματα και οι προοπτικές βελτιώνονται.

Έτσι ο Γενικός Δείκτης άνοιξε με άνοδο και κινείται προς τις 860 μονάδες με τις τραπεζικές μετοχές να έχουν άνοδο άνω του 2%. Εκτός των τραπεζών, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Motor Oil δείχνουν ανοδική διάθεση. Θα θέλαμε να βλέπαμε και μία μεγαλύτερη διάχυση της αντίδρασης σε μετοχές με μικρότερες αποτιμήσεις που προς το παρόν δε βλέπουμε.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Οι αναλυτές σημειώνουν πως τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν Εθνική Τράπεζα και Eurobank την Παρασκευή μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης ήταν ισχυρά και ανώτερα των εκτιμήσεων ενώ τονίζουν την ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων από τις διοίκησης των δύο τραπεζών. Σε Alpha Bank και Πειραιώς τώρα το βλέμμα οι οποίες ανακοινώνουν αύριο και μεθαύριο αντίστοιχα. Όλες οι συστημικές με άνοδο άνω του 2% και ο τραπεζικός δείκτης με άνοδο περίπου 2,5%.

Τα καθαρά κέρδη της Eurobank στο δεύτερο τρίμηνο ανήλθαν στα 671 εκατ. ευρώ και στο εξάμηνο στα 941 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση αναθεώρησε την εκτίμηση για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 14% και τώρα περιμένει 0,16 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρά κέρδη 593 εκατ. ευρώ, 74 εκατ. ευρώ περισσότερα από την προηγούμενη εκτίμηση. Τα καθαρά κέρδη της Εθνικής Τράπεζας στο δεύτερο τρίμηνο ανήλθαν στα 186 εκατ. ευρώ και στα 546 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο. Η διοίκηση αναθεώρησε την εκτίμηση για τα καθαρά έσοδα, αλλά διατήρησε την εκτίμηση για καθαρά κέρδη από βασικές δραστηριότητες 490 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Στα 5,81 ευρώ η μετοχή με άνοδο 0,78% και όγκο περίπου 30 χιλ. τεμάχια.

ΟΠΑΠ: Στα 13,73 ευρώ με άνοδο 1,40% και όγκο 17 χιλ. τεμάχια. Πήραν μέρισμα, πήραν επιστροφή κεφαλαίου και η μετοχή έχει ακόμα καλούς αγοραστές, προφανώς γιατί αναμένουν ισχυρά αποτελέσματα και καλή απόδοση και την επόμενη χρονιά.

ΤΙΤΑΝ: Δεν λες και μικρό τον όγκο των 11 χιλ. τεμαχίων που έχει κάνει στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης. Με άνοδο 1% η μετοχή.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Οι πωλήσεις στο εξάμηνο ενισχύθηκαν 32,4% και ανήλθαν στα 57,8 εκατ. ευρώ με τις πωλήσεις από την ενοικίαση των αυτοκινήτων να ενισχύονται κατά 145%. Τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε κέρδη 3,2 εκατ. ευρώ από ζημία 1,1 εκατ. ευρώ. Προφανώς και θα πρέπει να περιμένουμε εξαιρετικό εννεάμηνο, λόγω τουρισμού. Με άνοδο 4,98% η μετοχή και χαμηλό όγκο συναλλαγών.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Με καλό όγκο και πάλι στο ξεκίνημα η μετοχή και άνοδο άνω του 4%.

UNIBIOS: Στα 0,6090 ευρώ και στο +1,84% με όγκο 5 χιλ. τεμάχια, ξεχωρίζει και αυτή στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης.

ΕΚΤΕΡ: Σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,03851 ευρώ ανά μετοχή καθαρό. Υποχωρεί στα 1,16 ευρώ, αλλά παρά την αποκοπή κρατιέται πάνω από τα 1,15 ευρώ και ο αγοραστής είναι στα 1,17 ευρώ.

LAVIPHARM: Επιστρέφει σήμερα στο Χ.Α. μετά το reverse split και πλέον ο νέος αριθμός μετοχών είναι 17,027 εκατ. μετοχές. Στα 1,16 ευρώ η τιμή εκκίνησης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης