Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ράλι ανακούφισης στις τράπεζες με βοήθειες από το εξωτερικό

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ράλι ανακούφισης στις τράπεζες με βοήθειες από το εξωτερικό
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μόνο ανοδική η σημερινή συνεδρίαση και με κλείσιμο στο υψηλό της ημέρας και κοντά στις 1.050 μονάδες. Ο Γενικός Δείκτης στο +2,16% και ο τραπεζικός στο +4,38%. Ράλι στις συστημικές αλλά είχαμε και αρκετά βαριά χαρτιά να κάνουν μεγάλη κίνηση. Υπήρξε μία ανακούφιση σήμερα στις αγορές και πήγαν καλύτερα οι τράπεζες, αφού οι επενδυτές έδειξαν ότι ηρεμούν κάπως. Αύριο έχουμε FED. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως χρειάζεται αυξημένη προσοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Επαναλαμβάνει τη θετική μακροπρόθεσμη στάση της για τον κλάδο, η Optima Bank, αλλά στον απόηχο της πρόσφατης αναταραχής στις αγορές, διατηρεί βραχυπρόθεσμη στάση αναμονής, καθώς η ορατότητα για το παγκόσμιο περιβάλλον παραμένει χαμηλή. Μετά το πρόσφατο sell-off, οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται 0,53x P/TBV23e, με discount 28% σε σχέση με τις αντίστοιχες τράπεζες της Ν.Α. Ευρώπης, αναφέρει η Optima και τονίζει πως μετά το νέο guidance όλων των τραπεζών για το 2023, θα αναθεωρήσει τις αξιολογήσεις, τις εκτιμήσεις και τις τιμές-στόχους.

Επίσης σημειώνει πως μόνο από την Alpha Bank δεν έμεινε ικανοποιημένη. Προς το παρόν διατηρεί σύσταση αγοράς με τιμή στόχο τα 1,48 ευρώ για την Alpha Bank, σύσταση αγοράς με τιμή στόχο τα 1,40 ευρώ για τη Eurobank, σύσταση ουδέτερη από αγορά για την Εθνική με τιμή στόχο τα 4,64 ευρώ και σύσταση αγοράς με τιμή στόχο τα 2,80 ευρώ για την Πειραιώς. Στην άλλη έκθεση τώρα, αυτή της Moody’s σημειώνει κάποια σημαντικά θεματάκια, όπως την πορεία των κόκκινων δανείων αλλά και των ομολόγων που κατέχουν οι τράπεζες. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε σε άλλο θέμα στο ΒΝ. Με άνοδο άνω του 5% Alpha Bank και Πειραιώς και με άνοδο 4,65% η Eurobank και 2,79% η Εθνική.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ξεχώρισε η συγκεκριμένη σήμερα λόγω ποσοστού ανόδου. Έφτασε βέβαια χθες να προσεγγίζει την τιμή που είχε γίνει η δημόσια πρόταση. Μαθαίνουμε πως μπορεί το τέταρτο τρίμηνο να είναι ισχυρό, αν και λόγω επιτοκίων και τιμών, νομίζουμε ότι ο κατασκευαστικός κλάδος συνολικά δεν έχει και τις καλύτερες προοπτικές. Στα 1,96 ευρώ και στο +7,34% με όγκο 160 χιλ. τεμάχια.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: «Κούφια» που λένε οι παλιοί η μετοχή και με λίγα κομμάτια πήγε εύκολα στο +5%, όταν η αγορά πήγαινε σε νέα υψηλά ημέρας. Στα 11,24 ευρώ και στο +5,24% με όγκο 72 χιλ. τεμάχια.

ΤΙΤΑΝ: Αύριο θα μάθουμε τα τελικά νούμερα και με βάση την εκτίμηση της διοίκησης για EBITDA πάνω από 330 εκατ. ευρώ νομίζουμε πως θα είναι δυνατά. Στα 14,50 ευρώ και στο +3,28% με όγκο 78 χιλ. τεμάχια.

JUMBO: Λόγω μερίσματος υποχώρησε 6,89% και έκλεισε στα 19,72 ευρώ. Έχασε όλο το μέρισμα των 1,155 ευρώ και άλλα 30 λεπτά περίπου.

ΟΛΠ: Λόγω αποτελεσμάτων αλλά και αποτίμησης η μετοχή έχει δείξει εξαιρετική συμπεριφορά στην πτώση της αγοράς και ουσιαστικά βρίσκεται κοντά στα υψηλά της. Στα 18,80 ευρώ έκλεισε σήμερα με άνοδο 1,51% και στα 16 ευρώ είναι το ενδοσυνεδριακό υψηλό που έχει γράψει. Εξαιρετικά…

INTRACOM: Μετά τις κινήσεις που έχει κάνει (εξαγορά ΚΛΜ) νομίζουμε πως τα μετρητά που έχει πλέον ανέρχονται σε 2 ευρώ ανά μετοχή. Επιπλέον έχει κάποιες συμμετοχές ακόμα, όπως τη Defense και ακίνητα που αξίζουν κάπου 60 εκατ. ευρώ. Άρα το γύρισμα προς τα 1,70 ευρώ που έγινε είναι μάλλον υπερβολικό. Με χαμηλό 1,70 ευρώ έκλεισε στα 1,7660 ευρώ και με άνοδο 3,88%.

FOURLIS: Σε πρώτη ανάγνωση τα νούμερα είναι καλύτερα από τις εκτιμήσεις. Πωλήσεις 501,4 εκατ. ευρώ από 439,8 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 14%. Καθαρά κέρδη 19,8 εκατ. ευρώ από 11,5 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 71,4%.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Αν και δεν έγινε deal στον Άκτωρα που ανακοινώθηκε, εδώ δεν έχουμε κάποια ενημέρωση, δηλαδή αν ο κ.Κούτρας συνεχίζει το έχει ενδιαφέρον. Η μετοχή πάντως είναι κοντά στην τιμή που θεωρούσαμε ότι μπορεί να γίνει η συναλλαγή, ήτοι στα 0,80 ευρώ περίπου.

SPACE: Με 1.210 τεμάχια έκλεισε στο +9%.

PROFILE: Δυνατή από το πρωί αν και δεν έκανε μεγάλο όγκο. Στο +5,90% και στα 2,78 ευρώ.

PERFORMANCE: Καλή κίνηση σήμερα με κλείσιμο στα 3,53 ευρώ αλλά έχει ένα πτωτικό σερί μεγάλο και από τα 4 ευρώ και κάτι γύρισε στα 3,39 ευρώ για να βγάλει σήμερα αντίδραση.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Ωραία κίνηση και φαίνεται πως δεν υπάρχουν μεγάλοι πωλητές πλέον. Χαμηλός τα 2,68 ευρώ και υψηλό στα 2,80 ευρώ όπου και έκλεισε.

AUSTRIACARD: Στις 23 Μαρτίου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των μετοχών και θα ανακοινώσει και αποτελέσματα χρήσης 2022. Προφανώς και κάτι θέλουν να μας πουν…

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Αρκετά είχαν καλή αντίδραση σήμερα, όπως Centric, Intertech, Τεχνική Ολυμπιακή, Intrakat, Ideal, Πλαστικά Θράκης, Lavipharm κ.α.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης