Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αντίδραση έκπληξη από μη τραπεζικά blue chips – Ποια ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αντίδραση έκπληξη από μη τραπεζικά blue chips – Ποια ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Επιλεκτικά και κυρίως σε μη τραπεζικά χαρτιά κινήθηκαν οι επενδυτές οδηγώντας την αγορά σημαντικά υψηλότερα, αν και πάλι με χαμηλές συναλλαγές. Μία κίνηση που δεν ήταν αναμενόμενη με βάση τα πρωινά δεδομένα. Ανοδικά αλλά πιο ήπια κινήθηκαν και οι τράπεζες. Ξεχώρισε η Motor Oil, η Σαράντης, η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, η Viohalco, τα ΕΛΠΕ, η Aegean και η Alpha Bank. Δεν ικανοποίησαν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Ελλάκτωρ. Ο Γ.Δ. έκλεισε κοντά στο υψηλό ημέρας και με άνοδο 1,47% ενώ ο τζίρος μόλις που ξεπέρασε τα 68 εκατ. ευρώ μαζί με κάποια πακέτα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Εξαιρετική εξέλιξη θα είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος από το 2022, αν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής. Για τον πληθωρισμό σημειώνει πως το πρόβλημα είναι στα τρόφιμα και ροκανίζουν το εισόδημα αλλά και τις καταθέσεις των νοικοκυριών αυξάνοντας τις ανισότητες. Όπως έχουμε ξαναγράψει, τσάμπα πανηγυρίζει ο υπουργός Ανάπτυξης για τα καλάθια. Καλπάζει τους τελευταίους μήνες ο πληθωρισμός στα τρόφιμα παρά τη συνολική αποκλιμάκωση.

ΜΟΤΟR OIL: Εξαιρετική κίνηση σήμερα. Τώρα είχε να κάνει με τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσει στις 11 Απριλίου, με την πτώση που είχε μέσα στο Μάρτιο, με πιθανές κινήσεις ωραιοποίησης, δεν μπορούμε να απαντήσουμε. Στα 23,02 ευρώ και στο +7,27% με όγκο 224 χιλ. τεμάχια.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Το αισιόδοξο μήνυμα της διοίκησης φαίνεται πως βοήθησε και μάλιστα η ανοδική κίνηση συνοδεύτηκε από υψηλό όγκο συναλλαγών. Στα 6,80 ευρώ και στο +4,45%.

VIOHALCO: Πάτησε χθες στα 4 ευρώ και σήμερα αντέδρασε. Μάλιστα έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στα 4,1950 ευρώ με άνοδο 4,48%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Νέα ιστορικά υψηλά έγραψε σήμερα η μετοχή. Σε ενδοσυνεδριακό επίπεδο τα προηγούμενα ήταν στα 25,64 ευρώ και σήμερα πήγε μέχρι τα 25,92 ευρώ και τελικά έκλεισε στα 25,8 ευρώ.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Αδικημένη η μετοχή, συσσώρευε στις προηγούμενες συνεδριάσεις λίγο πάνω από τα 1,50 ευρώ. Όχι ότι άλλαξε κάτι με τη σημερινή κίνηση. Αστεία η αποτίμηση, με βάση τα αποτελέσματα που έβγαλε. Θεωρούμε φέτος ότι θα πετύχει λιγότερα αλλά πιστεύουμε ότι θα δούμε και βελτίωση του ισολογισμού μέσω μείωσης του καθαρού δανεισμού. Αλλά μία τιμή 1,644 ευρώ (+4,71%) μάλλον είναι εξαιρετικά χαμηλή, όπως και να τη δεις.

AEGEAN AIRLINES: Στα 9 ευρώ από 7,80 ευρώ αύξησε την τιμή στόχο η Eurobank Equities διατηρώντας σύσταση αγοράς και σημειώνοντας πως η μετοχή παραμένει περίπου 5% κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα παρά το γεγονός ότι η κερδοφορία ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019. Η χρηματιστηριακή για το 2023 περιμένει καθαρά κέρδη 94 εκατ. ευρώ από 108 εκατ. ευρώ το 2022, ενώ μέρισμα περιμένει από τα κέρδη χρήσης 2024. Δυνατή κίνηση και από τη συγκεκριμένη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μόνο η Alpha Bank ξεχώρισε με άνοδο 3%. Η ΕΤΕ ακολούθησε με +1% και με μικρότερα κέρδη Πειραιώς και Eurobank. Μπήκε το δικαίωμα της Αττικής. Έγραψε χαμηλό στα 0,0101 ευρώ και υψηλό στα 1,50 ευρώ. Κλείσιμο στα 0,9860 ευρώ με τεράστια άνοδο αφού μπήκε σχεδόν με ελάχιστη τιμή. Η μετοχή στα 13,08 ευρώ και χαμηλότερα από την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών. Δεν υπάρχουν βέβαια πολλές, αλλά ποιος ψάχνει να βρει;

ΕΛΛΑΚΤΩΡ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Το deal έκλεισε και η Άκτωρ περνάει στην Intrakat. Προφανώς και θα χρειαστούν νέα κεφάλαια, τόσο για να εκτελεστούν τα έργα, όσο και για να πληρωθούν παλιές υποχρεώσεις. Στο εννεάμηνο ήταν break even η Άκτωρ σε επίπεδο EBITDA από σημαντικές ζημιές στο αντίστοιχο του 2021. Για να δούμε πως θα πορευτεί στα χέρια των εφοπλιστών.

AUSTRIACARD: Νέες αγορές χθες από το βασικό μέτοχο. Σήμερα η μετοχή έκανε ελάχιστο όγκο. Μέχρι τις 15:00 είχε κάνει 50 τεμάχια! Τελικά έκανε σύνολο 1.200 κομμάτια.

SPACE HELLAS: Αυξημένος ο όγκος στη μετοχή και καλή κίνηση. Η αποτίμηση είναι αρκετά χαμηλή και μάλλον αύριο με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων θα επιβεβαιωθεί η φθήνια της. Έχει βέβαια υψηλό δανεισμό και το 2023 θα υπάρξει μία επιβάρυνση λόγω της ανόδου των επιτοκίων.

REAL CONS.: Μετά τα πολλά χαρτιά που έκανε πριν λίγες συνεδριάσεις και φάνηκε πως κάποιος έφυγε, η μετοχή ξαναβρίσκει το δρόμο της.

IDEAL: Νέα υψηλά από τη μετοχή. Εκεί που υπάρχει όραμα οι τιμές κοιτάνε μόνο υψηλότερα. Εκεί που δεν υπάρχει βυθίζονται στη μιζέρια και την απαξίωση. Ακολουθούν περιπτώσεις της δεύτερης κατηγορίας.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Δεν υπάρχει ντροπή εδώ! Κάνουν ό,τι μπορούν για να την απαξιώσουν, να τη σβήσουν, να μην ασχολείται ο επενδυτής μαζί της. Και το έχουν καταφέρει. Κανείς δεν την κοιτάζει πλέον. Βέβαια όταν ήταν στα 8 ευρώ όλοι την πρόσεχαν. Προφανώς και αυτό θέλουν. Να πάει όσο πιο χαμηλά γίνεται για να μαζέψουν ό,τι κινείται.

FLEXOPACK: Αν υπήρχε όραμα εδώ θα ήταν 20 ευρώ. Δε θέλουμε να κάνουμε συγκρίσεις και να σας πούμε για τις μετοχές που θεωρούμε ακριβές αλλά προμοτάρονται με τέτοιο τρόπο που τρέχουν πίσω τους οι επενδυτές. Θα σας πούμε πως με τα μεγέθη που υπάρχουν εδώ η τιμή έπρεπε να λέει 20 ευρώ.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Τα ίδια και εδώ. Διπλή τιμή θα μπορούσε να είχε. Δε συζητάμε να την είχαν οραματιστές τη μετοχή. Και η τριπλή τιμή χαμηλή θα την έβλεπαν.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Tα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης