Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κινήσεις profit taking διέκοψαν το ανοδικό σερί

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κινήσεις profit taking διέκοψαν το ανοδικό σερί
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών ήταν πιο έντονες σήμερα και επικράτησαν οι πωλητές δίνοντας το πρώτο αρνητικό κλείσιμο μετά από 7 ανοδικές συνεδριάσεις. Παράλληλα και το κλίμα στο εξωτερικό γύρισε αρνητικό, συμβάλλοντας στην υποχώρηση της αγοράς, η οποία δεν έγραψε τελικά νέο υψηλό. Οι τράπεζες ήταν αυτές που υποχώρησαν περισσότερο από τα βαριά χαρτιά. Το κλείσιμο θα ήταν χειρότερο αν δεν είχαμε καλή ανοδική κίνηση από την Coca Cola. Το βράδυ περιμένουμε την αναδιάρθρωση του MSCI.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με απώλειες άνω του 2% έκλεισαν Alpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα. Η Πειραιώς έκλεισε με οριακές απώλειες αν και πάλεψε μέσα στην ημέρα και σχεδόν μέχρι το τέλος για το θετικό πρόσημο. Είχε την καλύτερη συμπεριφορά.

ΤΙΤΑΝ: Για αυτό το σετ αποτελεσμάτων το +0,52% είναι μάλλον απογοητευτικό. Οι αναλυτές είναι ενθουσιασμένοι και αναμένεται να δούμε βελτιώσεις στις εκτιμήσεις άνω του 10-15%. Η διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη εμφανίστηκε αισιόδοξη και πολύ ευχαριστημένη από τα αποτελέσματα. Οι ανατιμήσεις που έγιναν στην αρχή του έτους βοήθησαν, ενώ προσαρμογές συνεχίζουν να γίνονται. Το επενδυτικό πρόγραμμα για φέτος θα φτάσει στα 200 εκατ. ευρώ και όπως είπε η διοίκηση πάει πολύ καλά η ζήτηση και δεν έχει λόγο να φρενάρει τις επενδύσεις που γίνονται για να αναπτυχθεί περαιτέρω. Νομίζουμε πως αδικείται η μετοχή καθώς υπολογίζουμε τη δίκαιη τιμή στα 20 ευρώ ή περίπου 4,5 ευρώ υψηλότερα. Σημειώστε πως το πρώτο τρίμηνο είναι παραδοσιακά χαμηλό σε σύγκριση με τα άλλα. Επίσης σημειώνουμε τη βελτίωση των περιθωρίων με τη διοίκηση να περιμένει περαιτέρω βελτίωση.

COCA COLA: Ήταν δυνατή και σήμερα και έκλεισε πάνω από τα 20 ευρώ.

AEGEAΝ: Πιέστηκε και σήμερα και έφτασε στα 7,7 ευρώ. Νομίζουμε πως θα το κλείσει το χάσμα που έχει αφήσει από την πανδημία και θα κινηθεί στο μέλλον πιο ψηλά.

ΟΛΘ: Έκοψε σήμερα το μέρισμα και υποχώρησε 4,33%. Έχασε 1,10 ευρώ άρα δεν έχασε όλο το μέρισμα. Στα 24,30 ευρώ με όγκο μόλις 3.700 τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Με μικρό όγκο έχασε 1,69 ευρώ και φυσικά αν και έχει ολοκληρωθεί η ευαίσθητη περίοδος και μπορεί να κάνει αγορές ιδίων μετοχών δεν έχει κάνει, άρα η διοίκηση κάτι δε μας είπε καλά στην τηλεδιάσκεψη. Έλεγε ότι δεν αγόραζε γιατί ήταν ευαίσθητη περίοδος και απαγορεύεται, αλλά έχουν περάσει έξι μήνες από την τελευταία αγορά. Κρίμα…

MERMEREN: Μία ανακοίνωση που θέλει μελέτη και προφανώς έχει να κάνει με το νομικό καθεστώς των ΕΛ.ΠΙΣ και τη δημόσια πρόταση για τις μετοχές στο χρηματιστήριο των Σκοπίων έβγαλε η εταιρεία. Ουσιαστικά, λέει πως αν θέλει κάποιος να πουλήσει στη δημόσια πρόταση, που βέβαια γίνεται αρκετά χαμηλά, μπορεί να ενημερώσει την Πειραιώς, να κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να δώσει τα ΕΛ.ΠΙΣ και να διαγραφούν. Κάποια ή όλα. Όμως ο αγοραστής λέει αν αποκτήσεις πάνω από 95% δε θα διαγράψει τις μετοχές από το Χρηματιστήριο των Σκοπίων. H δημόσια πρόταση γίνεται κάτω από τα 15 ευρώ θυμίζουμε. Στο ΧΑ έχει πάνω από 42 ευρώ. Σημειώνεται πως οι κάτοχοι των ΕΛ.ΠΙΣ έχουν λιγότερες μέρες περιθώριο έναντι των κατόχων μετόχων της εταιρείας.

ΑΒΑΞ: Αισιόδοξη εμφανίστηκε η διοίκηση στην ενημέρωση των αναλυτών λέγοντας πως περνάει την καλύτερή της περίοδο. Έχει μειώσει σημαντικά το δανεισμό της και πούλησε περιουσιακά στοιχεία γιατί είχε καλές προσφορές και όχι γιατί είχε ανάγκα από χρήματα. Έχει κεφάλαια τώρα και δεν έχει ανάγκη από αύξηση κεφαλαίου.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης