Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μικρές απώλειες λόγω τραπεζών – Στάση αναμονής από τους επενδυτές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μικρές απώλειες λόγω τραπεζών – Στάση αναμονής από τους επενδυτές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ολοκληρώνεται σήμερα η χρηματιστηριακή εβδομάδα και θα μπούμε στην κρίσιμη που είναι η επόμενη με κορύφωση την Κυριακή, όπου θα γίνουν οι εκλογές. Έξι λοιπόν συνεδριάσεις μένουν. Οι αναλυτές εκτιμούν πως οι επενδυτές θα τηρήσουν στάση αναμονής και θα περιμένουν το αποτέλεσμα των εκλογών. Το ήπια ανοδικό άνοιγμα στην Ευρώπη σήμερα, ίσως βοηθήσει. Στο ξεκίνημα η πίεση στην Πειραιώς και τη Eurobank, επηρεάζει το Γ.Δ. και υποχωρεί 0,20% περίπου. Ο τζίρος χαμηλός.

MSCI: Στον Small Cap, που όμως δεν έχουμε δει σημαντικές ροές στο παρελθόν εισέρχονται Autohellas και Ελλάκτωρ. Ωστόσο και οι δύο μετοχές άνοιξαν με άνοδο. Η Autohellas είναι στα ιστορικά υψηλά της, ενώ η Ελλάκτωρ κινείται το τελευταίο διάστημα πέριξ των 2 ευρώ. Στο άνοιγμα στα 2,07 ευρώ. Στα 13,3 ευρώ η ΟΤΟΕΛ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Τις προηγούμενες εβδομάδες η μετοχή βρέθηκε πολλές φορές στο επίκεντρο. Ο βασικός λόγος της ανόδου, εκτός από τα ισχυρά θεμελιώδη, ήταν και η προσδοκία εισόδου στον MSCI Greece Standard. Στη συνέχεια υποχώρησε καθώς υπήρξε η εκτίμηση ότι δε μπορεί να ενταχθεί λόγω ορίου. Όμως ανέκαμψε ξανά αφού τα θεμελιώδη προσφέρουν στήριξη. Η χθεσινή απόφαση του οίκου, επιβεβαίωσε όσους πόνταραν στη μη είσοδο της μετοχής και έτσι στη μεγάλη κατηγορία παραμένουν 10 (ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Jumbo, ΔΕΗ,Motor Oil, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Alpha Bank). Με απώλειες κοντά στο 2% ξεκίνησε η μετοχή και καλό όγκο συναλλαγών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με καλές απώλειες και η Eurobank και οριακές η Alpha Bank με την Εθνική. Η ΑΛΦΑ λίγο αργότερα διεύθυνα κάπως τις απώλειες. Στο -1,15% ο δείκτης.

ΤΙΤΑΝ: Με τη διοίκηση να περιμένει ακόμα καλύτερα περιθώρια, όπως παραδοσιακά είχε, να τονίζει πως το πρώτο τρίμηνο είναι το πιο αδύναμο της χρήσης και πως η ζήτηση παραμένει ισχυρή και οι τιμές κρατάνε, νομίζουμε πως η μετοχή έχει σημαντικό περιθώριο ανόδου. Σημειώστε επίσης τις πρώτες αναφορές αναλυτών για αύξηση εκτιμήσεων 10-15%. Το επενδυτικό πρόγραμμα που στοχεύει στη βελτίωση της ανάπτυξης θα ανέλθει φέτος στα 200 εκατ. ευρώ, ενώ από τις επενδύσεις στην ψηφιοποίηση, ειδικά στις ΗΠΑ περιμένει όφελος 15 εκατ. ευρώ το οποίο σταδιακά θα αυξάνεται.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Έπαιξε πάλι πριν μερικές μέρες το σενάριο της εξαγοράς, ανέβηκε η μετοχή με τη δικαιολογία ότι βρέθηκε η χρηματοδότηση, αλλά φως δεν είδαμε. Ούτε η ταινία Μπεν Χουρ τέτοια διάρκεια.

COCA COLA: Συνεχίζει ανοδικά και με καλό όγκο. Στα 29,20 ευρώ.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Χωρίς κάποια μετοχή να ξεχωρίζει στο άνοιγμα. Χαμηλός ο όγκος τόσο για εκείνες που ενισχύονται όσο και για εκείνες που υποχωρούν. Στην Ικτίνος φαίνεται και σήμερα πως υπάρχει πωλητής και έχει βάλει μεγάλες εντολές στα 0,50 ευρώ οδηγώντας τη μετοχή σε δημοπρασία.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης