Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πάλι πάνω από τις 1.200 μονάδες με την… μπάλα να παίζεται σε όλο το γήπεδο!

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πάλι πάνω από τις 1.200 μονάδες με την… μπάλα να παίζεται σε όλο το γήπεδο!
ΑΓΟΡΑ: Η σημερινή πορεία έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς η αγορά κινήθηκε έντονα ανοδικά παρά το γεγονός ότι η Coca Cola είχε κόψει μέρισμα και υποχωρούσε σημαντικά αλλά και παρά τη διατήρηση των ανησυχιών στο εξωτερικό αναφορικά με τις συνομιλίες για το ανώτατο χρέος στις ΗΠΑ. Εκτός του ότι επέστρεψε πάνω από τις 1.200 μονάδες με καλές συναλλαγές άνω των 116 εκατ. ευρώ είδαμε και διάχυση σε όλο το ταμπλό με τις ανοδικές να είναι τριπλάσιες από τις πτωτικές. Ανοδικά πάλι οι τράπεζες με καλύτερα κέρδη να έχει η Πειραιώς και η Εθνική. 

VIOHALCO: Έγραφε η Cenergy το ένα ιστορικό υψηλό μετά το άλλο και η συγκεκριμένη δε μπορούσε να ακολουθήσει. Σήμερα ξέσπασε σε νέα ιστορικά υψηλά επιτέλους και αυτή. Στα 5,49 ευρώ και στο +8,71% με υψηλό ημέρας τα 5,51 ευρώ.

AEGEAN AIRLINES: Το σύστημα που παρακολουθούμε μας δείχνει προηγούμενο ιστορικό υψηλό στα 9,59 ευρώ. Σήμερα έγραψε νέο (ενδροσυνεδριακό) ιστορικό υψηλό στα 9,60 ευρώ και έκλεισε στα 9,34 ευρώ με άνοδο 6,14% και όγκο 365 χιλ. τεμάχια.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Εδώ αν το κοιτάξεις σε κλείσιμο έχουμε νέο υψηλό 23 ετών περίπου. Στα 13,70 ευρώ και στο +3,47%.

LAMDA: Βλέπουμε πως το ταμπλό δείχνει ότι οι επενδυτές ψάχνουν μετοχές που έχουν μείνει πίσω. Νέες ιδέες αναζητούν. Η συγκεκριμένη έχει μείνει αρκετά πίσω αλλά διαγραμματικά. Σήμερα έδωσε δυνατή κίνηση. Η στήλη δεν την έχει στις επιλογές της και η χρηματιστηριακή συμπεριφορά μας έχει δείξει το προηγούμενο διάστημα πως κάτι απασχολεί την αγορά. Για να δούμε αν μετά τις εκλογές και τη βελτίωση γενικότερα του κλίματος μπορέσει να κάνει κάτι. Στα 6,12 ευρώ και στο +4,97%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Δυνατός και αυτός και με όγκο. 

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Σε υψηλά 14 μηνών η μετοχή. Νέα ισχυρή ανοδική κίνηση κατά 7,08% κατέγραψε σήμερα.

ΑΒΑΞ: Έγραψε σήμερα το 1 μπροστά. Το είχε ως υψηλό τέλη Γενάρη αλλά όχι κλείσιμο. Έκλεισε σήμερα στα 0,9940 ευρώ και έχει να δει τέτοιο κλείσιμο πάνω από 15 μήνες.

INTRAKAT: Μεγάλος ο όγκος και σήμερα όπως και χθες, αλλά δεν είχε πακέτο. Είχε όμως εντυπωσιακή άνοδο 6,75%.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Κίνηση επιτέλους και από εδώ. Στα 1,92 ευρώ και στο +5,38%.

INTRALOT: Μαζεύτηκε και σήμερα η προσφορά και ήταν πάλι αυξημένη. Στα 0,60 ερυρώ και στο +3,45% με όγκο 450 χιλ. τεμάχια.

ΕΧΑΕ: Προφανώς και συνεχίζουν να ισχύουν όσα γράφουμε εδώ και μέρες. Όσο μπαίνει χρήμα στο ΧΑ αυτή εισπράττει γκανιότα. Στα 4,90 ευρώ και στο +2,94%.

QUEST: Η διοίκηση περιμένει πωλήσεις και κέρδη για το 2023 αυξημένα με ανάλογο ποσοστό με αυτά του 2022. Σε επίπεδο συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων είχαμε αύξηση πωλήσεων 12% και EBITDA επίσης 12%. Τα κέρδη προ φόρων είχαν αυξηθεί 6,6%. Το ChapGPT αποτέλεσε θέμα ερώτησης στην τηλεδιάσκεψη και φαίνεται πως απασχολεί τις εταιρείες πληροφορικής καθώς η τεχνητή νοημοσύνη ίσως να μπορέσει να «κλέψει» δουλειά από τις εταιρείες. Προς το παρόν δε φαίνεται κάτι τέτοιο είπε η διοίκηση αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον και πως θα εξελιχθεί αυτή η εφαρμογή.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Για μία ακόμη χρονιά η διοίκηση θα εισηγηθεί στη γενική συνέλευση να μη δοθεί μέρισμα. Χρειάζεται όμως να συμφωνήσει το 80% και αν αυτό δε γίνει θα εισηγηθεί να δοθεί το 10% των κερδών αλλά και πάλι θέλει απαρτία ½ του μετοχικού κεφαλαίου και 2/3 του παρισταμένου. Αν πάλι δε περάσει λόγω απαρτίας θα δώσει το 35% των κερδών.

REAL CONS.: Και αυτή στις επάλξεις και έκλεισε με καλό όγκο και άνοδο 6,73%.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Στα 0,79 ευρώ με άνοδο 5,61%.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Μέχρι και αυτή έκανε κίνηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης