Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Εισπράξεις 500 εκατ. ευρώ το 2023 περιμένει η Lamda Dev. από το Ελληνικό

Εισπράξεις 500 εκατ. ευρώ το 2023 περιμένει η Lamda Dev. από το Ελληνικό
Οι εισπράξεις θα χρηματοδοτήσουν τις ανάγκες των τρεχουσών αναπτύξεων και υποδομών, και δεν αποκλείεται οι ανάγκες και του 2024 να καλυφθούν χωρίς εκταμιεύσεις δανείων
Σχετικά Άρθρα
Στα 500 εκατ. ευρώ αναμένει η διοίκηση της Lamda Dev. να ανέλθουν το 2023 οι εισπράξεις από τις διάφορες αναπτύξεις στο Ελληνικό, σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για την ενημέρωση των αναλυτών.
Οι εισπράξεις μπορούν να χρηματοδοτήσουν τις ανάγκες των τρεχουσών αναπτύξεων και υποδομών και δεν αποκλείεται οι ανάγκες και του 2024 να καλυφθούν έως ένα βαθμό χωρίς εκταμιεύσεις δανείων.
Η διοίκηση της Lamda απαντώντας σε ερωτήσεις αναλυτών για τις μεγάλες αυξήσεις των τιμών πώλησης των πολυτελών κατοικιών στην εγχώρια αγορά του τελευταίου διαστήματος, είπε ότι αν οι πωλήσεις είχαν ξεκινήσει αργότερα, πιθανότατα να είχαν επιτευχθεί υψηλότερες τιμές.
Η στρατηγική του ομίλου ήταν «να ανταποκριθεί στην υψηλή ζήτηση», χτίζοντας παράλληλα τη δυναμική για τις επόμενες οικιστικές αναπτύξεις και τα προϊόντα που θα δημιουργηθούν», δεδομένου ότι στην παρούσα φάση ο όμιλος διαχειρίζεται το βασικό πλάνο επενδύσεων της πρώτης 5ετίας.

Προς τα παρόν η προσφορά απορροφήθηκε από εγχώρια ζήτηση, με τα στελέχη της Lamda Development να εκτιμούν πως θα εμφανιστεί σύντομα και ζήτηση από ξένα κεφάλαια. Τέλος, αναφέρθηκε πως διατηρούνται διαπραγματεύσεις για την πώληση των δύο τελευταίων ορόφων του Πύργου Κατοικιών στη Μαρίνα, για του οποίους εκτιμάται ότι η τιμή πώλησης ανά τ.μ. έχει ξεπεράσει τα 25.000 ευρώ.

Για με τις εμπορικές αναπτύξεις έχουν συμφωνηθεί Heads of Terms για 53% της μεικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας στο Vouliagmenis Malls με εκτίμηση να φτάσει το 70% στο τέλος του 2023 και για Marina Galleria τα προσύμφωνα αφορούν το 30% της μεικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας με εκτιμήσεις να ανέλθει στο 50% έως το τέλος του έτους.
Από το τέλος του 2023 εκτιμάται ότι θα υπογραφούν σταδιακά και τα τελικά συμβόλαια μίσθωσης εμπορικών χώρων στα δύο malls, τρία χρόνια πριν ολοκληρωθεί η επένδυση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης