Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ο έρωτας της Goldman Sachs για τις ελληνικές τράπεζες στα όρια της… παρεξήγησης – «Βομβαρδισμός» εκθέσεων

Ο έρωτας της Goldman Sachs για τις ελληνικές τράπεζες στα όρια της… παρεξήγησης – «Βομβαρδισμός» εκθέσεων
Xάθηκε ο λογαριασμός από το μπαράζ αναβαθμίσεων του οίκου
Σχετικά Άρθρα
«Βομβαρδίζει» με εκθέσεις για τις ελληνικές μετοχές και κυρίως τις τραπεζικές η Goldman Sachs εδώ και αρκετούς μήνες και με κάθε ευκαιρία.
Μέσα σε 1,5 χρόνο έχει αλλάξει πάνω από έξι φορές τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών, αλλά οι εκθέσεις που έχουν δημοσιευτεί όλο αυτό το διάστημα είναι πολλαπλάσιες.
Η τελευταία έκθεση έχει ημερομηνία 5 Ιουνίου και έδωσε νέα ώθηση στις πορεία των συστημικών στο ταμπλό. Για την Alpha Bank έδωσε τιμή στόχο τα 1,95 ευρώ από 1,70 ευρώ που ήταν η προηγούμενη, για τη Eurobank έδωσε τα 1,70 ευρώ από 1,55 ευρώ, για την Εθνική τα 6,90 ευρώ από 6,20 ευρώ και για την Πειραιώς τα 3,35 ευρώ από 2,75 ευρώ. Αφορμή το πολύ καλό πρώτο τρίμηνο που δημοσιεύσαν και ήταν ανώτερο των εκτιμήσεων των αναλυτών.
Η προηγούμενη αναθεώρηση είχε γίνει τον Ιανουάριο σύμφωνα με το ιστορικό που αναφέρεται στην έκθεση, αλλά στο μεσοδιάστημα υπήρξαν και άλλες εκθέσεις.
Όπως για παράδειγμα αυτή που δημοσιεύτηκε αμέσως μετά το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, όπου ο οίκος σημείωνε ότι ξεπέρασαν το εμπόδιο των εκλογών οι ελληνικές τράπεζες και έβλεπε ότι υπήρχαν σημαντικοί καταλύτες για τη συνέχιση του ράλι
Όμως και λίγο πριν τις εκλογές είχε πάλι κάνει μία ηχηρή παρέμβαση με τον αναλυτή της να υποστηρίζει πως η Ελλάδα βρίσκεται στο κατώφλι ανάκτησης επενδυτικής βαθμίδας μετά από 12 χρόνια.
Στις 27 Απριλίου δημοσιεύεται έκθεση από τη Goldman Sachs η οποία αύξησε τις τιμές στόχους και συγκεκριμένα έδωσε τα 1,70 ευρώ από 1,60 ευρώ για την Alpha Bank, τα 1,55 ευρώ από 1,40 ευρώ για τη Eurobank, τα 6,20 ευρώ από 5,4 ευρώ για την Εθνική και τα 2,75 ευρώ από 2,20 ευρώ για την Πειραιώς.
Σε μία ανάλυση 21 σελίδων δηλώνει ότι παραμένει επικοδομητική για τις ελληνικές τράπεζες και πως μέχρι τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου περίμενε ότι θα έδειχναν θετική δυναμική ROTE και CET1.
Λίγες μέρες νωρίτερα και προς το τέλος Μαρτίου, έβλεπε αναβάθμιση στις 21 Απριλίου παρά την αβεβαιότητα που υπήρχε τότε για το αποτέλεσμα των εκλογών.
Αρχές Μαρτίου είχε αυξήσει την τιμή στόχο για την Εθνική Τράπεζα στα 5,40 ευρώ από 5,20 ευρώ.
Στα μέσα Ιανουαρίου είχε αυξήσει πάλι τις τιμές στόχους δίνοντας τα 5,20 ευρώ για την Εθνική, τα 1,40 ευρώ για τη Eurobank, τα 1,60 ευρώ για την Alpha Bank και τα 2,20 ευρώ για την Πειραιώς. Τόνιζε το σημαντικό discount ειδικά για την Πειραιώς και τις προοπτικές που είχαν.
Σε ό,τι αφορά τις «δουλειές» που έχει πάρει από τις τράπεζες, ή τις επαγγελματικές σχέσεις που υπάρχουν και οφείλει να γνωστοποιεί, στη χθεσινή έκθεση των 9 σελίδων, μισή σελίδα «αφιερώνεται» σε αυτά.
Μεταξύ άλλων κατέχει 1% ή και παραπάνω του συνόλου των μετοχών σε Eurobank και Πειραιώς, έχει λάβει αποζημίωση για υπηρεσίες επενδυτικής τραπεζικής κατά τους προηγούμενους δώδεκα μήνες από όλες, αναμένεται να λάβει και για τους επόμενους 3 μήνες, έχει λάβει αποζημίωση για μη επενδυτικές τραπεζικέ υπηρεσίες, έχει πελατειακές σχέσεις επενδυτικής τραπεζικής με τις περισσότερες, ενώ έχει θέση πάνω από 15 εκατ. δολάρια σε χρεωστικούς τίτλους ή χρέος της Πειραιώς.
Goldman_Sachs.jpg
Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης