Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μία αγορά μόνη της η Alpha Bank – Πού πόνταραν οι επενδυτές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μία αγορά μόνη της η Alpha Bank – Πού πόνταραν οι επενδυτές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Στις 14:00 ο τζίρος ήταν στα 95 εκατ. ευρώ. Τελικά έφτασε στα 180 εκατ. ευρώ μαζί με τα πακέτα. Τεράστιος τζίρος, από άλλες εποχές! Και είδαμε καλούς όγκους και σε μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης που δε μας έχουν συνηθίσει. Πάει και εκεί χρήμα. Απίστευτη η Alpha Bank λόγω βέβαια του investor day. Συνέχισαν οι συστημικές, ενώ τα άλλα βαριά χαρτιά είχαν πιο μικρή άνοδο ή έκαναν μία διορθωτική κίνηση. Σημειώστε μόνο ότι η Alpha Bank έκανε τέτοιο τζίρο που κάποτε δεν έκανε όλη αγορά μαζί.

Προφανώς και ο συνολικός τζίρος έδειξε ότι είχαμε και μεγάλες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Έτσι αν και ενδοσυνεδριακά ο Γ.Δ. ξεπέρασε τις 1.255 μονάδες, λόγω των κινήσεων profit taking σε μη τραπεζικά βαριά χαρτιά αρχικά τα κέρδη εξανεμίστηκαν. Γυρίσαμε οριακά χαμηλότερα, αλλά και πάλι βρήκαν δύναμη οι αγοραστές για κλείσιμο υψηλότερα. Απολύτως λογικές και οι κινήσεις profit taking. Πρέπει να μπαίνει το κέρδος στην τσέπη. Τελικά κλείσαμε με άνοδο 0,47% και στις 1.250,61 μονάδες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αν εξαιρέσουμε την Πειραιώς, η οποία ανακεφαλαιοποιήθηκε, από τις άλλες τρεις συστημικές μία δεν έχει φτάσει τα προ πανδημίας επίπεδα. Οι άλλες δύο τα έχουν ξεπεράσει και μάλιστα έχουν διπλασιάσει τιμή σε σύγκριση με την τιμή που είχαν τότε. Η Alpha Bank είναι η μόνη που έχει μείνει τόσο πίσω. Κάποιοι αναλυτές είχαν δώσει την εξήγηση ότι τα αποτελέσματα δεν ήταν όπως των άλλων συστημικών. Όμως και πάλι τέτοια απόκλιση;

Τεράστιος ο όγκος στη μετοχή της ΑΛΦΑ αλλά και στο παράγωγο. Πάνω από 53 εκατ. ευρώ τζίρο έκανε στη spot με όγκο 34,6 εκατ. τεμάχια και σχεδόν 57 χιλ. συμβόλαια έκανε στην αγορά παραγώγων. Με άνοδο 3,96% η μετοχή και σε υψηλά τριών ετών και κάτι, χωρίς όμως να κλείσει ακόμα το gap που είχε αφήσει το Φεβρουάριο του 2020. Με άνοδο και η Eurobank όπως και η Εθνική και ηπιότερα κινήθηκε η Πειραιώς.
ΑΛΦΑ.jpg
MOTOR OIL: Πράσινο φως από τη γενική συνέλευση για το υπόλοιπο του μερίσματος των 1,20 ευρώ, δηλαδή το συνολικό είναι 1,60 ευρώ αφού έχει δώσει και προμέρισμα 0,40 ευρώ ανά μετοχή. Με απώλειες 1,44% έκλεισε η μετοχή.

QUEST: Μερικές καλές συνεδριάσεις έκανε η μετοχή και λίγο ήθελε να γράψει και αυτή νέα ιστορικά υψηλά. Θα επαναλάβουμε πως σε σύγκριση με άλλες του κλάδου παραμένει φθηνή. Νέο ενδυσυνεδριακό υψηλό 16 μηνών έγραψε σήμερα στα 6,41 ευρώ αλλά έκλεισε στα 6,19 ευρώ με απώλειες 2,67%.

ΟΠΑΠ: Αμετάβλητη και με μεγάλο όγκο πάλι σήμερα. Έμειναν στο τέλος απούλητα 143 χιλ. τεμάχια. Στα 16 ευρώ η μετοχή ή για όσους την έχουν 3 μέρες κάτι παραπάνω από 16,65 ευρώ μαζί με το μέρισμα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στις τελικές δημοπρασίες την έκλεισαν υψηλό ημέρας και με άνοδο 4,82%.

ΕΧΑΕ: Μεγάλος ο όγκος σήμερα στη μετοχή και πήρε λίγο τα πάνω της αφού στις προηγούμενες συνεδριάσεις έδειχνε αδύναμη, την ώρα μάλιστα που οι τζίροι στο Χ.Α. πάνε εξαιρετικά. Πάνω από το 3% του συνόλου των μετοχών έγινε σήμερα και η μετοχή έκλεισε με άνοδο 3,93% και στα 5,02 ευρώ.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Χθες γράφαμε πως δείχνει το γράφημα είναι έτοιμο να πάρει φωτιά και σήμερα πήγε για νέα πολυετή υψηλά και με αυξημένες συναλλαγές. Στα 2,94 ευρώ και στο +7,30% με όγκο 61 χιλ. τεμάχια. Δείτε και ένα γράφημα της μετοχής (μηνιαίο).
ΕΛΣΤΡ.jpg
ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση η επιστροφή κεφαλαίου των 0,12 ευρώ.

ΜΕΖΖ: Συνεχίζοντας από το πρωινό μας σχόλιο θα πούμε πως η στήλη στις επιλογές της έχει τη Phoenix και νομίζουμε πως είμαστε καλά με αυτήν την επιλογή. Βέβαια, ο αριθμός μετοχών είναι πολλαπλάσιος και δύσκολα θα κάνει κίνηση που κάνουν άλλα. Όμως νομίζουμε πως η σχέση αποτίμηση προς ενεργητικό είναι η καλύτερη με δεδομένο και το ταμείο. Δεν έχουμε δει εισπράξεις πρώτου τριμήνου από Cairo και Galaxy, ενώ η Sunrise είπε πως εισέπραξε 3,6 εκατ. ευρώ και είχε και στο τέλος του 2022 άλλα 2,1 εκατ. ευρώ. Η Phoenix εισέπραξε 5,1 εκατ. ευρώ και είχε και 13,2 εκατ. ευρώ. Άρα με βάση την αποτίμηση είναι στις 1,46 φορές το ενεργητικό, έναντι 1,69 της Galaxy και 1,79 της Sunrise. Η Cairo έχει μόλις 0,7 φορές αλλά δεν έχει ταμείο. Ξεχώρισε το Cairo σήμερα.

ΜΑΘΙΟΣ: Έβγαλε κίνηση και με καλό όγκο για τα δεδομένα της. Σε μεγάλη συσσώρευση εδώ και πολλά χρόνια.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Κάποια κινητικότητα είδαμε και εδώ και ίσως έχει να κάνει και πάλι με την αναζωπύρωση των σεναρίων για είσοδο του Δ.Κούτρα.

FRIGOGLASS: Τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε η μετοχή.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Και λίγο ντροπή δεν κάνει κακό. Να μας το πει ξεκάθαρα και να αφήσει τα υπονοούμενα η διοίκηση και ο βασικός μέτοχος. Πόσο κάτω τη θέλουν τη μετοχή;

ΕΥΑΘ: Με όγκο 34 χιλ. τεμάχια σήμερα η μετοχή και ενισχύθηκε 3,21%. Η κακή χρονιά λογικά δε θα επαναληφθεί αφού το ενεργειακό έχει υποχωρήσει. Η αποτίμηση των 128 εκατ. ευρώ είναι πρόκληση σε μία τέτοια αγορά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης