Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού με επιλεκτικές τοποθετήσεις – Οι τράπεζες στο επίκεντρο

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού με επιλεκτικές τοποθετήσεις – Οι τράπεζες στο επίκεντρο
Στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και στα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου εστιάζουν οι επενδυτές
Σχετικά Άρθρα

Κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού αναμένουν οι αναλυτές να λάβει σήμερα η εγχώρια αγορά.
Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις θα συνεχιστούν με τις τράπεζες να παραμένουν στο επίκεντρο μετά και τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης η και τις αναφορές του νέου υπουργού Οικονομικών, για τις προτεραιότητες στον κλάδο, μεταξύ αυτών και η μείωση της απόστασης μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων αλλά και την αποεπένδυση του κράτους από τη συμμετοχή στις τράπεζες.
Οι μετοχές της Austriacard διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,05 ευρώ ανά μετοχή και της Medicon χωρίς το υπόλοιπο του μερίσματος ύψους 0,038 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό).

Eurobank Equities
Σήμερα οι αγορές είναι έτοιμες για ένα συγκρατημένο άνοιγμα ενόψει τις δημοσίευσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό την Τετάρτη στις ΗΠΑ και της έναρξης των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου διεθνώς.

Piraeus Securities
Λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων περιμένουμε οι επιλεκτικές κινήσεις να συνεχιστούν στο ξεκίνημα της εβδομάδας.

Optima Bank
Περιμένουμε από το ΧΑ να κινηθεί ανάλογα με τις διεθνείς αγορές σήμερα.

Euroxx

Περιμένουμε η αγορά να αναζητήσει κατεύθυνση ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις.

Beta
Περιμένουμε ήπια αντίδραση σήμερα με επιλεκτικές τοποθετήσεις. Οι επενδυτές θα στρέψουν το βλέμμα τους στις εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου, ενόψει των επερχόμενων ανακοινώσεων.

Depolas
Σταθεροποιητικά έκλεισε ο ΓΔΧΑ την Παρασκευή, ενώ στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν εν πολλοίς και οι βασικοί διεθνείς μετοχικοί δείκτες. Βαρύτητα θα συνεχίσει να προσδίδεται από την επενδυτική κοινότητα στα εισερχόμενα μακροοικονομικά στοιχεία και για αυτή την εβδομάδα. Το σημαντικότερο εξ’ αυτών ενδεχομένως να είναι ο πληθωρισμός Ιουνίου στις ΗΠΑ την Τετάρτη, μέτρηση που μπορεί να δώσει κατεύθυνση στις αγορές βραχυπρόθεσμα. Επιπλέον, την Παρασκευή θα έχουμε τα πρώτα σημαντικά εταιρικά αποτελέσματα για το 2ο τρίμηνο του 2023 στις ΗΠΑ με τις μεγάλες τράπεζες Wells Fargo, Blackrock, Citigroup, JP Morgan να ανακοινώνουν πριν και μετά την συνεδρίαση. Για τον ΓΔΧΑ, κρίσιμες για την βραχυπρόθεσμη πορεία πιθανότατα να είναι οι επόμενες ημέρες, με μια διόρθωση έως την περιοχή των 1250-1240 να θεωρείται απόλυτα φυσιολογική. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την εγχώρια βιομηχανική παραγωγή Μαΐου.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης