Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Βασιλάκης (Aegean): Κερδίζουμε μερίδια στην Ελλάδα – Ίδια έσοδα στο 3ο τρίμηνο και ιστορικά υψηλή κερδοφορία το 2023

Βασιλάκης (Aegean): Κερδίζουμε μερίδια στην Ελλάδα – Ίδια έσοδα στο 3ο τρίμηνο και ιστορικά υψηλή κερδοφορία το 2023
Ανακάμπτει ο Έλληνας ταξιδιώτης με την Aegean μετά από αρκετά χρόνια όπου λόγω κρίσης και εισοδήματος είχε περιορίσει τα ταξίδια
Σχετικά Άρθρα
Ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου εμφανίστηκε ο πρόεδρος σημειώνοντας πως από όποια πλευρά και να τα δει είναι ικανοποιημένος.
Όπως τόνισε και σε σύγκριση με τα περσινά και σε σύγκριση με αυτά του 2019 και σε σύγκριση με τα αποτελέσματα ομοειδών εταιρειών που έχουν δημοσιευτεί. Αλλά και σε κόστος ανά μονάδα και σε συνολική κερδοφορία ως προς το τζίρο πάλι είναι εξαιρετικά ικανοποιημένος, όταν μάλιστα αναφέρεται και σε ένα εξάμηνο που λόγω τουρισμού δεν είναι ισχυρό.
Το καλοκαίρι είναι πολύ καλό και καθώς μένουν 20 μέρες πριν το τέλος του τριμήνου ο πρόεδρος της αεροπορικής ανέφερε πως περιμένει ότι ο τζίρος του τρίτου τριμήνου θα είναι ανάλογος με τον περσινό.
Στο τρίτο τρίμηνο έχει προσφέρει 10% επιπλέον χωρητικότητα και στο τέταρτο θα προσφέρει 15% έναντι 22% που ήταν στο δεύτερο τρίμηνο.
Αναφέρθηκε και στην αύξηση των χρεώσεων από τα αεροδρόμια σημειώνοντας πως δεν ανεβαίνουν μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι προσεκτικοί στις αυξήσεις όλοι οι εμπλεκόμενοι ειδικά στην Ελλάδα ανέφερε ο κ.Βασιλάκης.
Σημείωσε επίσης πως παρατηρείται αύξηση των μεριδίων της Aegean στην Ελλάδα και κυρίως στα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης όπου δίνει περισσότερη βάση η εταιρεία.
Επίσης τονίστηκε πως ανακάμπτει και ο Έλληνας ταξιδιώτης με την Aegean μετά από αρκετά χρόνια όπου λόγω κρίσης και εισοδήματος είχε περιορίσει τα ταξίδια.
Είναι πολύ σημαντική εξέλιξη είπε ο κ.Βασιλάκης καθώς βοηθάει και στην επέκταση της τουριστικής περιόδου και βελτιώνει τα αδύναμα τρίμηνα της αεροπορικής.
Η Aegean έχει παραλάβει άλλα 9 αεροσκάφη φθάνοντας τα 28 πλέον καινούρια έχει ξεπεράσει τους 3.500 εργαζομένους λόγω της ανάπτυξης που καταγράφεται.
Επίσης έχει προσθέσει 16 νέους προορισμούς και συνολικά έχει φτάσει τους 165 προορισμούς από 10 βάσεις καλύπτοντας 46 χώρες.
Για την επόμενη χρονιά δεν αναμένει σημαντική αύξηση χωρητικότητας.
Υπενθυμίζεται πως στο πρώτο εξάμηνο είχε έσοδα 678,1 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 51%, EBITDA 139,5 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 270% και καθαρά κέρδη 37,1 εκατ. ευρώ από ζημία 27,7 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Για το σύνολο της χρήσης αναμένεται ιστορικά υψηλή κερδοφορία.
Επιπλέον δημιούργησε καλές ταμειακές ροές με αποτέλεσμα να μειωθεί η σχέση καθαρού δανεισμού προς EBITDA.
Το 2023 και το 2024 θα κάνει επενδύσεις 80 εκατ. ευρώ για το κέντρο εκπαίδευσης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης