Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ισχυρά funds στη Φρανκφούρτη στην παρουσίαση των 12 εισηγμένων του Χ.Α.

Ισχυρά funds στη Φρανκφούρτη στην παρουσίαση των 12 εισηγμένων του Χ.Α.
Ενδιαφέρον ξένων για τις δραστηριότητες των εισηγμένων αλλά και για την αναβάθμιση της ελληνικής αγοράς
Σχετικά Άρθρα
Πετυχημένη, θεωρούν στελέχη των εταιρειών που βρέθηκαν στις 31/1- στη Φρανκφούρτη την παρουσίαση των ελληνικών μικρομεσαίων εταιρειών καθώς συμμετείχαν ισχυρά ευρωπαϊκά funds.
Οι εισηγμένες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις προοπτικές τους αλλά και τις προοπτικές της χώρας σε περισσότερα από 20 επενδυτικά κεφάλαια μεταξύ των οποίων το Union Investments (επενδυτικός βραχίονας του ομίλου DZ Bank) που έχει υπό διαχείριση περισσότερα από 450 δισ. ευρώ
Στελέχη της αγοράς αναφέρουν πως το κλίμα στη Γερμανία είναι πλέον καλό, υπενθυμίζοντας παρουσιάσεις μερικά χρόνια πριν όπου οι Γερμανοί ειρωνεύονταν την πορεία της χώρας.
Υπενθυμίζεται πως επρόκειτο για το τρίτο mid cap event της CF&B Communication - Midcap Events στη Φρανκφούρτη στις 31 Οκτωβρίου με τα δύο προηγούμενα να έχουν γίνει σε Γενεύη και Παρίσι.
Στην εκδήλωση μετείχαν 12 εισηγμένες (ΑΔΜΗΕ, Austriacard, Dimand, ΟΛΠ, Fourlis, Epsilon Net, Ideal, Κρι-Κρι, Cenergy, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΧΑΕ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ) και υποστηριζόταν από τις τραπεζικές χρηματιστηριακές Eurobank Equities, Alpha Finance, NBG Sec. και Piraeus Sec..
Τα funds όπως τονίζουν στελέχη έδειξαν ενδιαφέρον και για τις 12 εταιρείες με ερωτήσεις για τις δραστηριότητες εντός και εκτός Ελλάδος, για το δανεισμό και τα επιτόκια και την έκθεσή τους σε χώρες όπου υπάρχει ένταση.
Υπενθυμίζεται πως υπήρξε συζήτηση μεταξύ του CEO της ΕΧΑΕ., Γιάννου Κοντόπουλου και του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού Άλεξ Πατέλη.
Ο κ. Πατέλης ενημέρωσε τους ξένους για την ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας από τη χώρα και τα οφέλη και ρωτήθηκε για το πότε θα αναβαθμιστεί η ελληνική αγορά.
Όπως ανέφερε είναι μία διαδικασία που θέλει χρόνο αλλά γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης