Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συσσώρευση με το βλέμμα στην Εθνική Τράπεζα και στις ξένες αγορές

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συσσώρευση με το βλέμμα στην Εθνική Τράπεζα και στις ξένες αγορές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μικτές τάσεις στις αγορές της Ευρώπης και εμείς ανοίξαμε ήπια ανοδικά αλλά χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις. Επιλεκτικά κινούνται οι επενδυτές, Με καλό όγκο άνοιξε η Eurobank, ενώ ξεχωρίζει λόγω όγκου και η ΕΧΑΕ στα πρώτα λεπτά. Υποχωρεί λίγο η Εθνική και καλή άνοδο έχει η Aegean.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Κλείνει σήμερα το βιβλίο προσφορών και ήδη έχει σημειωθεί τεράστια υπερκάλυψη. Η αγορά περιμένει την τιμή πώλησης των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ στους επενδυτές. Όπως ανακοινώθηκε θα πουλήσει το 22% το ΤΧΣ ή 201,2 εκατ. μετοχές και δε θα κάνει δεκτές προσφορές που είναι κάτω από 5,30 ευρώ ανά προσφερόμενη μετοχή. Άρα η τιμή διάθεσης θα είναι πάνω από αυτήν την τιμή. Περίπου 1% υποχωρεί η μετοχή και είναι λίγο κάτω από 5,70 ευρώ.

AEGEAN: Με καλό όγκο 25 χιλ. τεμάχια η μετοχή στα πρώτα λεπτά και προσπαθεί να ξεπεράσει τα 12 ευρώ. Τα αποτελέσματα υποστηρίζουν καλύτερα επίπεδα τιμών.

CENERGY: Σήμερα μετά το κλείσιμο δημοσιεύει την πορεία του τρίτου τριμήνου και αύριο έχει ενημέρωση αναλυτών. Η Euroxx περιμένει προσαρμοσμένα EBITDA 51 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 18 εκατ. ευρώ. Η Eurobank Equities περιμένει EBITDA 54,7 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 24,1 εκατ. ευρώ. H ΝΒG Sec. περιμένει κέρδη προ φόρων 29,3 εκατ. ευρώ. Φαίνεται να επιδιώκει επαναπροσέγγιση των 7 ευρώ.

JUMBO: Αν και με μικρό όγκο προσπαθεί να κινηθεί υψηλότερα. Στα 26,56 ευρώ και στο +1,07%.

ΕΧΑΕ: Με δυνατές εντολές αγορές που την έστειλαν μέχρι και τα 5,29 ευρώ ξεκίνησε η μετοχή. Γύρισε προς τα 5,21 ευρώ στη συνέχεια. Όλα αυτά με περίπου 60 χιλ. τεμάχια.

ΤΙΤΑΝ: Με τα αποτελέσματα που δημοσίευσε για το εννεάμηνο θα έπρεπε ήδη να είναι πάνω από τα 20 ευρώ και όχι στα 19 ευρώ που έχει ξεκινήσει σήμερα.

TRADE ESTATES: Ανακοινώθηκαν τα ποσοστά των βασικών μετόχων. Η Autohellas έχει 9,73% και ο όμιλος Fourlis 63,03%. Ανακοινώθηκε και ποιοι πήραν τις δωρεάν μετοχές. Ο Βασίλης Φουρλής πήρε 226.289 μετοχές, ο Δημήτρης Παπούλης 181.031 μετοχές ενώ λιγότερο αριθμό μετοχών έλαβαν άλλα στελέχη της εισηγμένης.

ΕΥΑΘ: Ανάσα δεν μπορεί να πάρει. Εκεί κοντά στα 3 ευρώ παραμένει εδώ και καιρό και χωρίς να μπορεί να ξεφύγει. Μόλις πάει λίγο υψηλότερα βγαίνουν πωλητές.

INTRACOM: Βάζει υποψηφιότητα να μπει στο club των λίγων μετοχών που έχουν καταφέρει να γράψουν νεότερα υψηλά πριν γράψει η αγορά. Την αδικεί πάντως η αποτίμηση των 194 εκατ. ευρώ. Στα 2,33 ευρώ στο ξεκίνημα με το υψηλό να είναι στα 2,39 ευρώ.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Μεγάλες πιέσεις δέχθηκε χθες η μετοχή και έκανε όγκο. Σήμερα φαίνεται πως προσπαθούν πάλι οι αγοραστές, αλλά μάλλον οι πωλητές δεν έχουν τελειώσει. Για να δούμε θα μπορέσει να βελτιώσει λίγο την τιμή ή θα γυρίσει προς τα χαμηλά των 0,40 ευρώ που έγραψε πριν λίγο καιρό.

ΚΕΚΡΟΨ: Διέψευσε τις φήμες για συγχώνευση με την ΚΛΜ. Σήμερα έχει νέα άνοδο και βρίσκεται στα 1,65 ευρώ με καλό όγκο. Το θέμα είναι εδώ η αξιοποίηση της έκτασης που του έδωσε τελικά το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης στα Τουρκοβούνια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης