Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Λίγες μετοχές ξεχώρισαν – Συνεχίστηκε η συσσώρευση με χαμηλό τζίρο

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Λίγες μετοχές ξεχώρισαν – Συνεχίστηκε η συσσώρευση με χαμηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Σε περιορισμένο εύρος κινήθηκε και σήμερα η αγορά και κατάφερε έστω και οριακά να κλείσει σε θετικό έδαφος για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Χαμηλός ο τζίρος και λίγες μετοχές ξεχώρισαν, αφού οι επενδυτές ήταν πιο επιλεκτικοί σήμερα. Οι τράπεζες κατάφεραν να φέρουν την ισορροπία, ενώ πιέσεις δέχθηκαν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίος και ΔΕΗ. Aegen, Sarantis και Lamda ξεχώρισαν από τα βαριά χαρτιά με άνοδο άνω του 2%.

AEGEAN: Από τους πρωταγωνιστές της σημερινής συνεδρίασης. Και δεν είχε πολλούς. Ενισχύθηκε 2,74% και έκλεισε στα 11,98 ευρώ με υψηλό ημέρας τα 12 ευρώ.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Νέο υψηλό 27 μηνών από τη μετοχή. Νομίζουμε πως εδώ και καιρό το ταμπλό την αδικούσε αφού τα περιουσιακά στοιχεία και τα μετρητά ήταν περισσότερα από την αποτίμηση. Και ακόμα είναι φθηνή. Στα 2,42 ευρώ και στο +4,31% με όγκο πάνω από 530 χιλ. τεμάχια. Υψηλό ημέρας η τιμή κλεισίματος.

SARANTIS: Και αυτή στα υψηλά της. Στα 8,50 ευρώ και στο +2,29%.

CENERGY: Ισχυρά αποτελέσματα περιμένουν οι αναλυτές και μάλλον θα είναι στο σωστό δρόμο ώστε να φέρει EBITDA 180-200 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης, που έχει δώσει πρόβλεψη η διοίκηση. Δε νομίζουμε πως θα δίνουν χαμηλό p/e τα καθαρά κέρδη, αφού τα χρηματοοικονομικά θα είναι αυξημένα. Δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 7 ευρώ και έκλεισε αμετάβλητη στα 6,93 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Eurobank ξεχώρισε σήμερα με άνοδο 1,27%, η Εθνική ενισχύθηκε 0,52% με κλείσιμο στα 5,78 ευρώ, άρα υψηλότερα από την τιμή διάθεσης, η οποία σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας θα είναι από 5,30 ευρώ και πάνω. Οριακά υψηλότερα η Πειραιώς και αμετάβλητη η Alpha Bank. Ουσιαστικά οι τράπεζες κατάφεραν και σήμερα να ισορροπήσουν το Γ.Δ.

LAMDA DEV.: Καλή συμπεριφορά σήμερα από τη μετοχή και με καλό όγκο ενισχύθηκε άνω του 2%.

ΚΕΚΡΟΨ: Νέο υψηλό 18 μηνών από τη μετοχή. Κλείσιμο στα 1,86 ευρώ με άνοδο 18,47%.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Και σήμερα την πίεσαν αρκετά. Βγήκαν από νωρίς μεγάλοι πωλητές και την πήγαν κοντά στο χαμηλό που έχει γράψει φέτος. Κάπως βελτίωσαν την εικόνα στη συνέχεια οι αγοραστές, αλλά αν δε βγουν πιο δυναμικά δε νομίζουμε πως έχει τελειώσει ο πωλητής. Στα 0,4385 ευρώ και στο -1,13% με όγκο πάνω από 385 χιλ. τεμάχια.

AUSTRIACARD: Νέα πίεση σήμερα στη μετοχή και έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και στα 5,75 ευρώ.

FOODLINK: Νέα ανοδική κίνηση και μάλιστα με υψηλό όγκο. Στα 0,39 ευρώ η μετοχή και με την αποτίμηση στα 13 εκατ. ευρώ.

MIG: Ακούγονται διάφορα για διάθεση κάποιων να πάνε υψηλότερα τη μετοχή, επειδή είναι αρκετά κάτω από την τιμή που είχε γίνει η δημόσια πρόταση. Είναι περιορισμένο το free float και αν θέλουν μπορούν. Το θέμα είναι να υπάρχει κάποια βάση σε μία ανοδική κίνηση.

INTERTECH: Εσχάτως βλέπουμε κάποια πονταρίσματα στη μετοχή από κάποιους που μάλλον ποντάρουν στην ολοκλήρωση του deal. Ότι δηλαδή ο βασικός μέτοχος θα πεισθεί και θα πουλήσει στη CD Media, χαμηλότερα από την τιμή που θα ήθελε ή έχει εκφράσει επιθυμία. Τραβάει καιρό πάντως αυτή η ιστορία.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης