Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συνεχίζουν επιλεκτικά οι επενδυτές – Ξεχωρίζουν ΕΛΧΑ, ΠΕΙΡ και ΔΟΜΙΚ από τις μικρές

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συνεχίζουν επιλεκτικά οι επενδυτές – Ξεχωρίζουν ΕΛΧΑ, ΠΕΙΡ και ΔΟΜΙΚ από τις μικρές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικό το άνοιγμα των αγορών στην Ευρώπη και ακολουθούμε και εμείς. Έχουμε βέβαια το road show που θα μπορούσε να μας φέρει κάποιο επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον και να διαφοροποιηθούμε. Έχουμε και καλά αποτελέσματα που υποστηρίζουν καλύτερες αποτιμήσεις σε κάποιες εισηγμένες.

ROAD SHOW: Ξεκινάει σήμερα στο Λονδίνο με παρουσία 37 εταιρειών το συνέδριο που διοργανώνει η Morgan Stanley με την ΕΧΑΕ. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν και επειδή το οργανώνει ένας μεγάλος οίκος, όπως καταλαβαίνετε, λόγω ανταγωνισμού, άλλοι οίκοι ή μεγάλες χρηματιστηριακές δε θα πάνε τους πελάτες τους εκεί. Θα είναι όμως όλοι οι μεγάλοι εκεί και θα δώσουν τάση. Εκεί και ο Πρωθυπουργός και ήδη έχει κάνει σημαντικές παρεμβάσεις.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Με τιμή στόχο τα 5 ευρώ και σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς ξεκίνησε την κάλυψη η Euroxx. Το περιθώριο ανόδου είναι 62%. Με p/e 3,2 φορές για φέτος η μετοχή και είναι από τις φθηνότερες. Κάποτε την είχαμε και στο δικό μας χρηματιστήριο.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Αν και στην αρχή της χρονιάς η μετοχή ήταν αρκετά χαμηλά, παρά την πρόσφατη αντίδραση, παραμένει με σημαντική υποαπόδοση έναντι της αγοράς. Δεν νομίζουμε ότι δικαιολογείται αυτό, εκτός από το γεγονός ότι την έχουν παραμελήσει και ασχολούνται με άλλη του ομίλου. Προφανώς και αξίζει παραπάνω. Ξεκίνησε από τα 1,83 ευρώ και λίγα λεπτά αργότερα βρέθηκε στα 1,88 ευρώ.

LAMDA: Σύμφωνα με την εταιρεία το Ελληνικό είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοχρηματοδοτούμενο είπε η διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη που έγινε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Από την έναρξη του έργου και μέχρι 6 Νοεμβρίου έχει έσοδα 448 εκατ. ευρώ με το σύνολο των επενδύσεων να είναι στα 282 εκατ. ευρώ. Να σημειώσουμε πως λόγω λογιστικών προτύπων τα έσοδα αναγνωρίζονται σταδιακά και έτσι στο εννεάμηνο δεν έχουν αναγνωριστεί έσοδα 253 εκατ. ευρώ. Βλέπει επίσης πρόσθετα έσοδα 250 εκατ. ευρώ.

AEGEAN: Με κάποιες απώλειες ξεκίνησε η μετοχή, αλλά μάλλον δεν δικαιολογούνται από όσα ακούσαμε στην τηλεδιάσκεψη. Με προ φόρων κέρδη πάνω από 200 εκατ. ευρώ η μετοχή θα παίζει με ένα p/e περίπου στις 5 φορές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς εξακολουθεί να έχει την καλύτερη συμπεριφορά. Μόνο η Εθνική υποχωρεί αλλά οριακά στο ξεκίνημα και οι άλλες συστημικές έχουν άνοδο αλλά μέχρι 1%.Έντονα ανοδικά η Optima. 

ΕΥΔΑΠ: Ξανά στα 6 ευρώ η μετοχή αν και χωρίς δυνατό όγκο. Όμως έχει μείνει αρκετά πίσω όπως και η ΕΥΑΘ και το ενεργειακό έχει υποχωρήσει. Θα έπρεπε να δούμε μία αντίδραση και από τις δύο. Θα περιμέναμε να ακούσουμε και κάποια καλή δήλωση..

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Σύμφωνα με την εταιρεία το τελικό καθαρό προμέρισμα που θα λάβουν οι μέτοχοι είναι 0,0663671946 ευρώ ανά μετοχή και η αποκοπή θα γίνει την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Καλό το ξεκίνημα της μετοχής, καθώς έχουν αρχίσει να βγαίνουν προς τα έξω τα σχέδια του κ.Κούτρα. Η στήλη ήταν μεταξύ των λίγων που δεν είχε αναπαράγει και υιοθετήσει τα όσα ακούγονταν και είχε δει με θετικό μάτι την είσοδό του στη μικρή αυτή εταιρεία. Η πορεία της μετοχής δικαιώνει τον νέο μέτοχο. Στα 3,44 ευρώ και στο +3,30%.

PROFILE: Συνεχίζει ανοδικά και δείχνει πως έχει αγοραστή η μετοχή. Στα 4,27 ευρώ και στο +1,67%.

PRODEA: Το εταιρικό ομόλογο άνοιξε με όγκο και μεγάλες απώλειες που έφτασαν το 3%. Βελτίωσε λίγο την εικόνα στη συνέχει και τώρα υποχωρεί 1,45% και είναι στις 84,8 μονάδες βάσης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης