Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Στο επίκεντρο οι μετοχές του Σ.Κόκκαλη – Ήπια ανοδικά μετά την αναβάθμιση

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Στο επίκεντρο οι μετοχές του Σ.Κόκκαλη – Ήπια ανοδικά μετά την αναβάθμιση
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Σήμερα, είναι άλλη μία καλή μέρα για τη χώρα και φυσικά για το Ελληνικό Χρηματιστήριο. Ανεξάρτητα από την πορεία της αγοράς βραχυπρόθεσμα, σήμερα είναι γιορτή. Μας έχουν δώσει μεγάλη οίκοι αξιολόγησης επενδυτική βαθμίδα και επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Αυτό φυσικά και δεν πρέπει να ερμηνευτεί ως ολοκλήρωση της προσπάθειας. Αντιθέτως, πρέπει να συνεχιστούν οι κινήσεις που θα πάνε ακόμα πιο ψηλά τη χώρα και θα την απαλλάξουν από ανησυχίες, φοβίες, μεγάλα χρέη, λάθη του παρελθόντος κ.α.

Ήπια ανοδικά στο ξεκίνημα, δεν βλέπουμε κάποιο ενθουσιασμό, ούτε μεγάλο τζίρο. Ξεχωρίζει η Eurobank, η Πειραιώς και ο ΟΠΑΠ στα πρώτα λεπτά. Στα μικρομεσαία βλέπουμε περισσότερο ενδιαφέρον και συγκεκριμένα στις εισηγμένες του Σωκράτη Κόκκαλη που εδώ και κάμποσο καιρό πρωταγωνιστούν. Σήμερα είναι η Intracom και η Κλουκίνας-Λάππας που ξεχωρίζουν.

INTRACOM: Παίρνει και αυτή σιγά-σιγά το δρόμο της. Μεγάλες οι αγορές από τους βασικούς μετόχους, ακόμα στα υψηλά της μετοχής. Στο +5% στο ξεκίνημα και στα 2,84 ευρώ. Διαβάστε και σχετικό θέμα για τον όμιλο που έχει δημοσιεύσει το ΒΝ.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Πάνω από τα 1,30 ευρώ κινείται η μετοχή και νομίζουμε με βάση τα ακίνητα που έχει και χωρίς να έχει γίνει η συγχώνευση με την Intracom Properties, τα τρέχοντα επίπεδα είναι πιο δίκαια, αφού όπως έχουμε ξαναγράψει, η αγορά της εισηγμένης έγινε φθηνά.

AUSTRIACARD: Ξεκίνησε με καλές διαθέσεις αν και δεν έχει κάνει κανένα σπουδαίο όγκο. Στα 6,25 ευρώ και στο +2,46%. Αρκετά αδικημένη, σε σύγκριση με άλλες του κλάδου.

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Αν τα κέρδη της ακολουθήσουν την πορεία των κερδών της Κρι-Κρι θα πρέπει η μετοχή να σημειώσει μεγάλη άνοδο. Ήδη με βάση το εξάμηνο είναι φθηνή. Ξανά πάνω στο άνοιγμα με χαμηλό όγκο. Στα 1,14 ευρώ και στο +4,59%.

ΑΝΕΚ: Σήμερα οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονται για τελευταία φορά στο χρηματιστήριο. Στη συνέχεια θα μετατραπούν σε μετοχές της Attica Group. Έτσι ολοκληρώνεται η διαδικασία συγχώνευσης, αλλά μειώνεται και κατά μία ακόμη εταιρεία ο αριθμός των προβληματικών, των εταιρειών που είναι στην επιτήρηση. Και αυτό σημαίνει επιστροφή στην κανονικότητα. Τόσα χρόνια ο αριθμός των εταιρειών που ήταν στην επιτήρηση, αυξανόταν και οι περισσότερες έπαιρναν το δρόμο της αναστολής. Πλέον έχουμε δει αρκετές να βγαίνουν από την επιτήρηση και να πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερα (π.χ. Lavipharm, Intralot).

LAVIPHARM: Καλή κίνηση και εδώ και πιάνει τα 0,73 ευρώ. Εξαγορές φαρμάκων, αποτελέσματα αλλά και σχεδιασμοί για το μέλλον κρατούν ζωντανό το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη μετοχή.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Καθαρή αμοιβή με τη μορφή προμερίσματος 0,,02867 ευρώ θα λάβουν όσοι είχαν μετοχές της εταιρείας στο τέλος της συνεδρίασης της περασμένης Παρασκευής. Σήμερα οι μετοχές διαπραγματεύονται χωρίς το σχετικό δικαίωμα.

UNIBIOS: Χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,012 ευρώ ανά μετοχή και με νέα ονομαστική αξία η διαπραγμάτευση των μετοχών σήμερα.

AEGEAN: Πιέζεται 1,21% η μετοχή και είναι στα 11,40 ευρώ.

LAMDA: Με καλή εικόνα το τελευταίο διάστημα και πιθανότατα έχει βοηθήσει η πορεία των έργων στο Ελληνικό.

VIOHALCO: Αν και δεν έχει μεγάλο όγκο δείχνει διαθέσεις για υψηλότερα και έχει τη μεγαλύτερη άνοδο στον FTSE 25.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης