Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Συνεχίζονται οι κινήσεις profit taking – Με μικρό κέρδος η εβδομάδα – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Συνεχίζονται οι κινήσεις profit taking – Με μικρό κέρδος η εβδομάδα – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η εβδομάδα ολοκληρώθηκε με ήπια κέρδη 0,56%, παρά τις σημερινές απώλειες ύψους 0,42%. Έδειξε πάντως διάθεση για συσσώρευση, εδώ στα υψηλά 13 ετών. Καλός ο τζίρος σήμερα και οι κινήσεις profit taking επικεντρώθηκαν κυρίως σε τράπεζες, ΔΕΗ, Jumbo, Τιτάν, ενώ από την άλλη Coca Cola, Autohellas και Aegean κινήθηκαν με άνοδο.

OTE: Θα την κάνει την κίνηση, δε μπορεί να μείνει σε αυτά τα εξευτελιστικά επίπεδα. Ήδη υπάρχουν αναλύσεις που βάζουν ψηλά τον πήχη για τη μετοχή. Ναι, υπάρχουν και οι αναλυτές που ήθελαν καλύτερο μέρισμα και συμφωνούμε με αυτήν την άποψη ως στήλη. Βλέπουμε τι έγινε με μετοχές που αποφάσισαν να μοιράσουν την υπερβάλλουσα ρευστότητα και τι άνοδο κατέγραψαν. Αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αυτόν τον ισολογισμό. Είναι διαμάντι η εταιρεία και το discount έναντι των ευρωπαϊκών δε δικαιολογείται λόγω μικρότερου μερίσματος, που αν όμως υπολογίσεις και το όφελος από την αγορά ιδίων, είναι κάπου στα ίδια επίπεδα. Δεν κατάφερε πάντως να κρατήσει μέχρι το τέλος τα αρχικά κέρδη και μάλιστα κάποιοι «πέταξαν» μερικές δεκάδες χιλιάδες στις τελικές δημοπρασίες και έκλεισαν τη μετοχή σε χαμηλό ημέρας και στα 13,46 ευρώ με απώλειες 0,52%.

COCA COLA: Συνεχίζεται η αναρρίχηση… Στα 29,01 ευρώ και στο +0,69%.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Χάλασε λίγο το κλίμα η πληροφορία ότι κάποιοι πιέζουν για να γίνει χαμηλά η διάθεση των μετοχών του ΤΧΣ. Στα 3,92 ευρώ και στο -1,26% με υψηλό όγκο, αλλά στο τέλος οι αγοραστές βγήκαν δυνατά και έμεινε με περίπου 700 χιλ. τεμάχια ανεκτέλεστο στην πλευρά των αγοραστών.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Δεν έκανε την… υπέρβαση, δεν έσπασε αντιστάσεις και έχει γυρίσει χαμηλότερα. Στα 2,1550 ευρώ μετά το σημερινό -2,05%.

ΕΥΔΑΠ: Δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Με διαφορά η μετοχή με τη χειρότερη συμπεριφορά στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Στα 5,68 ευρώ και στο -1,22%.

LAVIPHARM: Η παρουσίαση της έναρξης διάθεσης των φαρμακευτικών προϊόντων κάνναβης και η ανάλυση από ειδικούς του χώρου των ευεργετικών ιδιοτήτων σε όσους απευθύνονται βοήθησε και τη μετοχή. Η στήλη λίγες μέρες πριν, με θέμα ανέδειξε την εκτίμηση της διοίκησης για τους τζίρους και υπενθύμισε την έκθεση της Ambrosia Capital, η πρώτη και μόνη χρηματιστηριακή που πίστεψε στο όραμα του Τηλέμαχου Λαβίδα και ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Έκανε εκπληκτικό όγκο σήμερα για τα δεδομένα της και κάποιοι απογοητευμένοι επενδυτές, βρήκαν διέξοδο, όπως φάνηκε. Από την άλλη αυτοί που μπήκαν, μάλλον είναι γνώστες και πιστεύουν στις προοπτικές του τουρισμού στην Ελλάδα και στις δυνατότητες της εταιρείας. Πάντως, η εταιρεία έχει απογοητεύσει με τις συνεχείς διαγραφές που έχουν επηρεάσει την κερδοφορία. Με αποτίμηση περίπου 9 εκατ. ευρώ πλέον, αφού στο ξεκίνημα ήταν κάπου στα 7,5 εκατ. ευρώ, όταν δεν είχε ξεκινήσει το μάζεμα, θέλει μικρή προσπάθεια για να βελτιώσει τα μεγέθη της. Σήμερα έκανε μεγάλο όγκο (6,5% του συνόλου των μετοχών), αλλά το μεγαλύτερο μέρος έγινε κοντά στο 1 ευρώ. Μετά το τέλος των πωλήσεων, φάνηκε άδεια προς τα πάνω και πήγε εύκολα έως και τα 1,22 ευρώ για να κλείσει τελικά στα 1,19 ευρώ με άνοδο 17,24%.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Ανέκαμψε κάπως η μετοχή μετά τις νεότερες πληροφορίες ότι θα δώσει τελικά κάτι στους μετόχους. Στα 14,25 ευρώ και στο +2,15% με καλό όγκο 25 χιλ. τεμάχια.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Είναι μία από τις αγαπημένες εισηγμένες της στήλης, η οποία καθόταν για πολλά χρόνια πάνω στα μετρητά της και ήταν υποτιμημένη, αφού μετρητά και ακίνητα είχαν μεγαλύτερη αξία από τη χρηματιστηριακή. Πλέον έχει πάρει το δρόμο της και σύντομα θα δώσει άλλη μία μεγάλη επιστροφή. Παράλληλα αποκτά και δραστηριότητα με τη βοήθεια φυσικά της Alpha Bank. Η στήλη είναι ευχαριστημένη από την πορεία της μέχρι σήμερα, αλλά βλέπει ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον. Επομένως, οι έχοντας απλά μπορούν να βάλουν κάπου ένα stop profit και να παρακολουθούν το έργο. Η συγκεκριμένη πάντως αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα ότι οι επενδυτές ενδιαφέρονται για τα θεμελιώδη αλλά και για τις αποδόσεις που αυτά προσφέρουν. Αν κουβαλάς την αξία και δεν δίνεις ένα μέρος στο μέτοχο, τότε γιατί να είναι πιστός;

INTERTECΗ: Παρατημένη και αυτή στην τύχη της. Το deal με τη CD Media θα έδινε πνοή αλλά η τρέχουσα τιμή της μετοχής είναι μάλλον υψηλή. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δε βλέπουμε κάποια ανάκαμψη στην επιχειρηματική δραστηριότητα, αν και όταν είχε μπει ο νέος μέτοχος είχαν καλλιεργηθεί προσδοκίες. Ούτε συνέργειες, ούτε βελτίωση μεγεθών έχουμε δει. Στα 1,33 ευρώ και στο -2,21% με την αποτίμηση στα 11,2 εκατ. ευρώ.

AS COMPANY: Πώς και το έπαθαν και θα ξεκινήσουν να αγοράζουν ίδιες μετοχές; Τόσα χρόνια κουβαλάει ρευστότητα την οποία δεν εκμεταλλεύεται. Τί πιο λογικό να διοχετεύσει ένα μέρος της στην ίδια την εταιρεία, αφού είναι πάμφθηνη;

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Μπήκαν κάποιες εντολές πώλησης, μεγάλες και λίγο μετά ακυρώθηκαν. Στα 342 ευρώ και στο +1,18%.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης