Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Στήριξη από το διεθνές κλίμα και τα εταιρικά αποτελέσματα – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Στήριξη από το διεθνές κλίμα και τα εταιρικά αποτελέσματα – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι επενδυτές αντλούν δύναμη από την εκτίμηση ότι θα αρχίσουν μειώσεις επιτοκίων τον Ιούνιο. Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με ήπια άνοδο. Εμείς εδώ έχουμε δυνατότητες για υψηλότερα λόγω εξαιρετικών αποτελεσμάτων και καλού κλίματος στο εξωτερικό. Δεν αποκλείεται πάντως μεταβλητότητα γιατί αύριο έχουμε FTSE Russell, Μοοdy’s και τριπλή λήξη στα παράγωγα. Ήπια ανοδικά ανοίξαμε και εμείς με τον ΟΠΑΠ και τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να ξεχωρίζουν στα πρώτα λεπτά. Καλή εικόνα και από ΕΛΠΕ.

FTSE RUSSELL: Υπενθυμίζεται πως αύριο στο κλείσιμο θα γίνει το rebalancing για την αναδιάρθρωση των δεικτών, αλλά και για την αύξηση της στάθμισης της Τράπεζας Πειραιώς.

ΤΙΤΑΝ: Η Euroxx σημειώνει πως διατηρεί τη σύσταση αγοράς καθώς η μετοχή διαπραγματεύεται με φθηνό EV/EBITDA 4,7 φορές για το 2024 και με σαφή ανοδικό ρίσκο στις εκτιμήσεις της (περιμένει EBITDA 553 εκατ. ευρώ το 2024) μια αύξηση μόλις 2,4% σε σχέση με το 2023 και με περιθώριο 20,6% έναντι 21,2% που έφερε η εταιρεία. Οι ομοειδείς εκτός ΗΠΑ διαπραγματεύονται με δείκτη 6 φορές με τη Holcim στις 7,8 φορές και τις ομοειδείς στις ΗΠΑ να είναι στις 12-14 φορές!! Πιστεύει πως δεν δικαιολογείται τέτοιο μεγάλο discount και διατηρεί τη θετική της στάση και την τιμή στόχο των 36 ευρώ. Το μέρισμα είναι χαμηλότερο από την εκτίμηση αλλά πάλι υψηλότερο από το μέσο όρο του κλάδου. Με discount 41% έναντι του μέσου όρου δεκαετίας αναφέρει η Piraeus Sec. πως διαπραγματεύεται η μετοχή και διατηρεί τη σύσταση υπεραπόδοσης και την τιμή στόχο των 27 ευρώ. Πτωτικά άνοιξε η μετοχή και νομίζουμε πως είναι υπερβολική η πτώση με τέτοια νούμερα και αποτίμηση έναντι των ομοειδών.

AEGEAN: Η Euroxx σημειώνει πως περιμένει άλλη μία δυνατή χρονιά το 2024 παρά τις προκλήσεις λόγω του ζητήματος με τους κινητήρες. Τα αποτελέσματα και η τηλεδιάσκεψη επιβεβαιώνουν την εκτίμησή της για καθαρά κέρδη 138 εκατ. ευρώ το 2024. Η διοίκηση είπε στην τηλεδιάσκεψη πως συμφώνησε για το ύψος της αποζημίωσης το οποίο δεν ανακοίνωσε αλλά είπε πως δεν καλύπτει όλο το κόστος. Ήπια ανοδικά η μετοχή στο ξεκίνημα.

ΟΠΑΠ: Η Piraeus Sec. αναφέρει πως τα αποτελέσματα ήταν πάνω από τις εκτιμήσεις της όπως και το μέρισμα. Το τελικό μέρισμα αντιστοιχεί σε απόδοση 5,1%. Η μετοχή διαπραγματεύεται με discount 17,4% σε όρους EV/EBITDA έναντι του ιστορικού μέσου της δεκαετίας που είναι στις 10 φορές και διατηρεί τη σύσταση αγοράς. Τη σύσταση αγοράς διατηρεί και η Optima Bank και σημειώνει πως για το 2024 η διοίκηση περιμένει EBITDA 750-770 εκατ. ευρώ και έσοδα 2,15-2,2 δισ. ευρώ. Πέριξ των 17 ευρώ το άνοιγμα.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Όπως ήταν αναμενόμενο και είχε γράψει η στήλη η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ, μηδένισε τη short θέση που είχε στη μετοχή, μετά και την επιστροφή των μετοχών στο βασικό μέτοχο. Υπενθυμίζεται πως ο κ.Περιστέρης είχε δανείσει μετοχές του για να γίνει το placement και προχθές μπήκαν οι νέες μετοχές από την αύξηση και παράλληλα έγινε και η διαγραφή ιδίων μετοχών. Στα 15,5 ευρώ και στο +0,78%.

CENTRIC: Η μετοχή αρχίζει να βγαίνει στην επιφάνεια μετά από χρόνια και μετά από πολλές προσπάθειες. Προφανώς και η διοίκηση ή ο βασικός μέτοχος δεν έχουν συμβάλει στην προβολή της, αλλά τα θεμελιώδη την ανέδειξαν. Και επειδή ξέρετε δεν είναι πολλά τα στελέχη της αγοράς που εστιάζουν στις μικρές εταιρείες, η στήλη οφείλει να πει ένα μεγάλο μπράβο σε έναν εξαιρετικό αναλυτή και φίλο της στήλης, γνωστό και ως «Αναλήτη», ο οποίος ήταν ο πρώτος που την «ανακάλυψε» και την σύστησε στη στήλη, από τα 0,12 ευρώ, όταν η κεφαλαιοποίηση ήταν 12 εκατ. ευρώ και όχι σχεδόν 45 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα. Δείτε θέμα που είχαμε δημοσιεύσει το 2018 εδώ, μετά από την παρότρυνση του «Αναλήτη». Ακόμα και σήμερα που έχει γράψει τέτοια κίνηση υποστηρίζει πως η μετοχή έχει περιθώριο ανόδου με βάση τα θεμελιώδη. Να αναφέρουμε επίσης πως δεν είναι η μόνη μετοχή που εντόπισε στα χαμηλά… Στα 0,44 ευρώ, αμετάβλητη και με καλό όγκο στο ξεκίνημα.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Μετά τη χθεσινή κίνηση, άνοιξε σήμερα σταθεροποιητικά. Ο όγκος ίσως να οδηγήσει σε κάποια ανακοίνωση μεταβολής ποσοστού, μήπως μάθουμε τον πωλητή των τελευταίων ημερών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης