Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συνεχίζεται η ανοδική αντίδραση – Επιλεκτικοί οι αγοραστές

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συνεχίζεται η ανοδική αντίδραση – Επιλεκτικοί οι αγοραστές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Παρά το πτωτικό ξεκίνημα των ευρωπαϊκών αγορών, η δική μας αγορά δείχνει διάθεση για υψηλότερα. Συνεχίζονται οι επιλεκτικές τοποθετήσεις υψηλότερα των 1.400 μονάδων στα πρώτα λεπτά. Τράπεζες, Μυτιληναίος και ΔΕΗ είναι στο επίκεντρο. Εντοπίζονται επίσης και κάποιες καλές τοποθετήσεις σε συγκεκριμένα μικρομεσαία που επίσης είχαν πιεστεί.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Χ.Α.: Αισθανόμαστε όμορφα, γιατί θεωρούμε ότι η κάναμε αυτό που έπρεπε μπροστά σε ένα μεγάλο κίνδυνο, να εφαρμόσει κάτι ο κ.Κοντόπουλος που θα ζημίωνε εκατοντάδες μικροεπενδυτές, δηλαδή μετόχους μειοψηφίας. Θεωρούμε πως μαζί με τις αντιδράσεις και απλών επενδυτών, άλλων μέσων, χρηματιστών και φυσικά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αυτό που παρουσίασε χθες ο κ.Κοντόπουλος δεν έχει σχέση με αυτό που είχε στη σκέψη του όταν έλεγε «τέρμα τα αστεία με τη διασπορά». Πλέον προσφέρονται περισσότερες επιλογές και πρέπει οι εταιρείες να τις εκμεταλλευτούν.

Ας επιλέξουν μεταφορά σε άλλη αγορά ή ας κάνουν μοίρασμα μετοχών. Πάλι βέβαια νομίζουμε πως θα υπάρξουν υποψήφιες για έξοδο και οι επενδυτές πρέπει να είναι σε εγρήγορση, αλλά ο κανονισμός θα αργήσει να εφαρμοστεί και θέλει περίπου 4 χρόνια από σήμερα για να δούμε την πρώτη διαγραφή και αν. Μέχρι τότε πολλά μπορούν να αλλάξουν. Δεν ήταν και εύκολες οι ώρες της παρουσίασης για τη διοίκηση, καθώς το ΒΝ πήγε ενημερωμένο, όπως δηλαδή έπρεπε.

ΔΙΑΣΠΟΡΑ: Κάτω από 10% διασπορά, όπως ενημέρωσε πρόσφατα η ΕΧΑΕ έχουν οι εταιρείες Trastor, Καρέλιας, REDS, Alpha Αστικά Ακίνητα, AVE και Entersoft. Η τελευταία είναι σε διαδικασία εξαγοράς και μετά τη δημόσια πρόταση θα βγει από το Χ.Α.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ-MOTOR OIL: Προσέξτε τώρα τι έχουμε εδώ. Από την πρώτη στιγμή που έγινε το deal με την Άνεμος, οι δημοσιογραφικές πληροφορίες έλεγαν πως ουρά του deal είναι και η Ηλέκτωρ. Όμως συνέχεια οι εταιρείες το διέψευδαν. Τελευταία διάψευση στις 19 Φεβρουαρίου. Έλεγε τότε η Ελλάκτωρ πως αναφορικά με δημοσίευμα για την υπογραφεί μνημονίου για την εξαγορά της Ηλέκτωρ «δεν έχει γίνει αποδέκτης πρότασης για την εξαγορά των μετοχών της στην εν λόγω θυγατρική εταιρεία».

Χθες ανακοίνωσε, πάλι λόγω δημοσιεύματος, «ότι ξεκίνησε διαδικασία δέουσας επιμέλειας (due diligence) στην Ηλέκτωρ από την Motor Oil». Ανάλογες οι ανακοινώσεις και της Motor Oil. Προφανώς, όπως καταλαβαίνετε, για να πάμε σε μία διαδικασία οικονομικού ελέγχου, έχουν προηγηθεί συζητήσεις. Δεν εκδηλώθηκε χθες το ενδιαφέρον και σήμερα ξεκίνησε ο έλεγχος. Ή αλλιώς, δεν είχαν κληρονομικό χάρισμα οι δημοσιογράφοι και είδαν τι θα γίνει στο μέλλον.

ΔΕΗ: Χθες κατέγραψε ισχυρή άνοδο και σήμερα περιμένουμε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Οριακά υψηλότερα ξεκίνησε ο τίτλος.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ξεχωρίζει στο άνοιγμα. Είχε υποχωρήσει αρκετά ο τίτλος από τα υψηλά του και μάλιστα χθες κατάφερε να κλείσει με άνοδο μετά από 8 συνεχόμενες πτωτικές! Στα 34,74 ευρώ και στο +1,16%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με καλή εικόνα και πάλι στο ξεκίνημα η Πειραιώς και ακολουθεί η Alpha Bank. Ελάχιστη απώλεια κεφαλαίου έχουν πάντως οι μέτοχοι που απέκτησαν χαρτιά στο placement. Αρκετή μουρμούρα για μία υποχώρηση η οποία ήταν στο πλαίσιο μίας συνολικής διόρθωσης της αγοράς. Καλή εικόνα και από ΕΤΕ στις τελευταίες συνεδριάσεις, αν και σήμερα ξεκίνησε οριακά ανοδικά.

DIMAND: Η βελτίωση της κερδοφορίας αλλά και η μεγάλη πτώση της μετοχής τους προηγούμενους μήνες, έφεραν αντίδραση. Σήμερα κινείται πάνω από τα 10 ευρώ και με καλό όγκο. Σημειώνουμε πως η αξία των ακινήτων μαζί με εκείνα τα projects που υλοποιεί και θα έχουν σημαντική αξία όταν τελειώσουν, είναι πολλαπλάσια της αποτίμησης.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Κάτι προσπαθεί να κάνει στις τελευταίες συνεδριάσεις. Χθες είχε άνοδο 5,71% και σήμερα ξεκίνησε στο +3,51%. Εδώ έχουμε παρατηρήσει ύπαρξη πωλητή στο παρελθόν, αλλά χθες και σήμερα, μέχρι στιγμής δεν βλέπουμε σημαντικές εντολές. Ίδωμεν…

INTRACOΜ: Δυνατό ξεκίνημα από τη μετοχή, που είχε διολισθήσει αρκετά από τα υψηλά της. Στα 3,51 ευρώ και στο +2,48% με 35 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης