Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Fourlis: Δεν έχει ακόμα αποφασιστεί ο τρόπος με ενοποίησης της Trade Estates – Επενδύει στη λιανική με νέα καταστήματα

Fourlis: Δεν έχει ακόμα αποφασιστεί ο τρόπος με ενοποίησης της Trade Estates – Επενδύει στη λιανική με νέα καταστήματα
Μέσα στο δεύτερο εξάμηνο η πώληση του επιπλέον 13% της Trade Estates – Εξετάζεται και η διανομή μετοχών στους μετόχους
Σχετικά Άρθρα
Στην καλή πορεία του πρώτου τριμήνου εστίασε η διοίκηση της Fourlis κατά την ενημέρωση των αναλυτών μέσω τηλεδιάσκεψης.
Ο διευθύνων σύμβουλος, Δημήτρης Βαλαχής, τόνισε πως η διοίκηση θέλει να συνεχίσει στο ρυθμό του πρώτου τριμήνου και να πάνε ακόμα καλύτερα τα μεγέθη.
Μάλιστα περιμένει σημαντική ανάπτυξη όπως και το 2023 όπου κατέγραψε διψήφια αύξηση πωλήσεων.
Σε ερώτημα για το περιθώριο ΕΒΙΤDA, ανέφερε πως στόχος της διοίκησης είναι να διατηρήσει και να βελτιώσει το περιθώριο αυτό.
Αναφορικά με την πολυσυζητημένη διάθεση επιπλέον ποσοστού στην Trade Estates προκειμένου να μειωθεί κάτω του 50% η συμμετοχή της Fourlis και να σταματήσει να την ενοποιεί, ο κ.Βαλαχής ανέφερε πως ακόμα δεν έχει παρθεί απόφαση για πως θα γίνει αυτή η διάθεση, η οποία αναμένεται να γίνει στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντας έτους.
Να σημειωθεί πως ανάλογη απάντηση έχει δοθεί και σε προηγούμενες τηλεδιασκέψεις και πως εξετάζεται να δοθεί μέρος ακόμα και ως ανταμοιβή στους μετόχους, δηλαδή να πάρουν μετοχές της Trade Estates οι μέτοχοι της Fourlis προκειμένου να μειωθεί η συμμετοχή της.
Το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου θα φτάσει φέτος τα 30 εκατ. ευρώ με νέα ΙΚΕΑ να κατασκευάζονται, όπως αυτό της Πάτρας που θα λειτουργήσει φέτος και αυτό του Ηρακλείου που θα λειτουργήσει το 2025.
Το νέο ΙΚΕΑ στο Ελληνικό θα είναι έτοιμο το 2027 και εντός των επόμενων μηνών ολοκληρώνεται και θα λειτουργήσει το Fourlis Retail Hub στο Αεροδρόμιο Αθηνών με τη διοίκηση να περιμένει πως θα φέρει περισσότερους επισκέπτες η νέα δομή του.
Αναφορικά με τα Intersport, 4 νέα καταστήματα έχουν δημιουργηθεί φέτος, δύο στη Ρουμανία και δύο στην Ελλάδα και θα συνεχιστεί η επέκταση του δικτύου, ενώ θα γίνουν ανακαινίσεις καταστημάτων σε Ρουμανία και Βουλγαρία.
Πολλά περιμένει και από τη συνεργασία με τη Holland & Barrett και έχουν προστεθεί 4 καταστήματα στην Αθήνα μέσα στο έτος, ενώ προετοιμάζει η εταιρεία την είσοδό της στην αγορά της Ρουμανίας.
Η συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος πηγαίνει καλά και η διοίκηση σκοπεύει να επεκτείνει περαιτέρω τη συνεργασία αυτή με περισσότερα καταστήματα μέσα στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ.
Υπενθυμίζεται πως ο κλάδος λιανικής είχε πωλήσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2024 116,2 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 3,7% με τη ζημία προ φόρων και τόκων να μειώνεται στα 3 εκατ. ευρώ από 4 εκατ. ευρώ.
Τονίζεται επίσης πως για τη χρήση 2023 η εταιρεία θα δώσει μέρισμα 0,12 ευρώ ανά μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης