Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τρία βαριά χαρτιά με περιθώριο ανόδου άνω του 50% - Σημαντικό re-rating εντοπίζουν οι αναλυτές

Τρία βαριά χαρτιά με περιθώριο ανόδου άνω του 50% - Σημαντικό re-rating εντοπίζουν οι αναλυτές

Titan, Lamda Development και Aegean Airlines έχουν περιθώριο ανόδου πάνω από 50% σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών

Σχετικά Άρθρα
Η πρόσφατη διόρθωση της αγοράς έχει δημιουργήσει καλύτερες αποτιμήσεις για ένα σημαντικό αριθμό εισηγμένων εταιρειών.
Χωρίς να μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως η διόρθωση έχει ολοκληρωθεί, αφού τεχνικά κάποιοι αναλυτές σημειώνουν πως υπάρχει περιθώριο για διολίσθηση χωρίς να αλλάζει το καλό σενάριο, κάποιες μετοχές με βάση τις εκτιμήσεις των αναλυτών έχουν περιθώριο ανόδου ακόμα και πάνω από 50% από τα τρέχοντα επίπεδα.
Χθες η Eurobank Equities αύξησε την τιμή στόχο για την Aegean Airlines στα 17,80 ευρώ από 13,80 ευρώ που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου σχεδόν 65% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.
Προφανώς και η πορεία του τουρισμού μέχρι στιγμής δείχνει πως θα είναι και φέτος μία ακόμη χρονιά ρεκόρ για την αεροπορική.
Η μετοχή στις 15 Μαΐου είχε γράψει υψηλό στα 13,47 ευρώ ενώ ένα χρόνο σχεδόν πριν είχε γράψει ιστορικό υψηλό στα 13,80 ευρώ.
Η διόρθωση από τα πρόσφατα υψηλά της είναι σημαντική, αφού σήμερα η μετοχή διαπραγματεύεται στα 11,20 ευρώ έχοντας γράψει χαμηλό πριν λίγες συνεδριάσεις ακόμα και κάτω από τα 11 ευρώ που ήταν και χαμηλό 7 μηνών.
Με βάση τις εκτιμήσεις της Eurobank Equities η μετοχή διαπραγματεύεται τα εκτιμώμενα κέρδη του 2024 6,7 φορές ενώ η εκτιμώμενη μερισματική απόδοση είναι 6,8%.
Η Τιτάν μετά την ανακοίνωση ότι σχεδιάζει εισαγωγή της αμερικανικής θυγατρικής στις ΗΠΑ, οι αναλυτές προχώρησαν σε αναβαθμίσεις και είπαν πως η εισαγωγή είναι λόγος re-rating.
Η Euroxx για παράδειγμα αύξησε την τιμή στόχο στα 45 ευρώ από 36 ευρώ διατηρώντας την στις κορυφαίες της επιλογές.
Όπως σημείωνε στην ανάλυση η μετοχή διαπραγματεύεται με EV/EBITDA για το 2024 5,3 φορές με το μέσο όρο των τελευταίων 20 ετών να είναι στις 8 φορές και των ομοειδών στις ΗΠΑ 13 φορές.
Σημειώνεται πως χθες η μετοχή έκοψε μέρισμα και υποχώρησε, αλλά από την αρχή του έτους έχει άνοδο 40%.
Με βάση την έκθεση της Euroxx το περιθώριο ανόδου είναι 52%.
Αντίστοιχο είναι και το περιθώριο ανόδου για τη μετοχή της Lamda, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της Euroxx.
Η χρηματιστηριακή έχει δώσει τιμή στόχο τα 10 ευρώ, με τη μετοχή να είναι στα 6,60 ευρώ.
Η μετοχή έχει επηρεαστεί από τη γενικότερη πορεία των εταιρειών ακινήτων, αλλά η χρηματιστηριακή πιστεύει πως για αρκετό καιρό έχει η μετοχή υποαπόδοση έναντι του γενικού δείκτη και πως αυτό προσφέρει δυνατό σημείο εισόδου για επενδυτές που θέλουν έκθεση στο project του Ελληνικού, το οποίο έχει σημαντική κρυμμένη αξία, αλλά και στα εμπορικά κέντρα της Lamda, ένα μοναδικό περιουσιακό στοιχείο για την Ελληνική Αγορά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης