Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Προσλήψεις μετά από 15 χρόνια στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη βελτίωση της εποπτείας

Προσλήψεις μετά από 15 χρόνια στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη βελτίωση της εποπτείας
Οι θέσεις που προκηρύσσονται αφορούν κατά κύριο λόγο σε νομικούς, οικονομολόγους αλλά και σε εργαζόμενους που έχουν εξειδίκευση στον κλάδο της πληροφορικής
Σχετικά Άρθρα
Έπρεπε να περάσουν σχεδόν 15 χρόνια για να πάρει το «πράσινο φως» η διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και να προχωρήσει σε προκήρυξη θέσεων για να μπορέσει όπως είχε πει να βελτιώσει την εποπτεία.
Το θέμα της υπο-στελέχωσης είναι γνωστό και ίσως να μη λύνεται με 34 θέσεις δικηγόρων που προκηρύχθηκαν, αφού καθημερινά σχεδόν παρατηρούνται φαινόμενα που χρήζουν ελέγχου. Αυτό παρατηρούν όσοι παρακολουθούν από κοντά τα όσα συμβαίνουν στο ταμπλό και όχι μόνο.
Σύμφωνα με την προκήρυξη ζητούν 34 άτομα για να πληρώσουν θέσεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (2 έτη) η οποία μετά τη λήξη μπορεί να μετατραπεί σε αορίστου χρόνου.
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής αρχίζει την Τετάρτη 3.7.2024 και λήγει την Πέμπτη 1.8.2024.
Οι θέσεις που προκηρύσσονται αφορούν κατά κύριο λόγο σε νομικούς, οικονομολόγους αλλά και σε εργαζόμενους που έχουν εξειδίκευση στον κλάδο της πληροφορικής και σε συγκεκριμένα προγράμματα.
Ο ρόλος τους συνδέεται καθαρά με το κομμάτι της Εποπτείας. Όπως αναφέρεται πρόκειται να απασχοληθούν κυρίως με αρμοδιότητες των εποπτικών διευθύνσεων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως αυτές περιγράφονται στη νομοθεσία της κεφαλαιαγοράς, ήτοι με τη διενέργεια ελέγχων, την προετοιμασία και υποβολή εισηγήσεων στα αρμόδια όργανα της Ε.Κ., την παροχή διευκρινίσεων - οδηγιών σε εποπτευόμενους για θέματα αρμοδιότητας των διευθύνσεων της Ε.Κ. κλπ
Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι υποψήφιοι/ες που θα επιλεγούν για την πλήρωση των θέσεων Ε.Ε.Π. Νομικών, Οικονομολόγων και Ελεγκτών στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, πρόκειται να απασχοληθούν κυρίως με αρμοδιότητες των εποπτικών διευθύνσεων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως αυτές περιγράφονται στη νομοθεσία της κεφαλαιαγοράς, ήτοι με τη διενέργεια ελέγχων, την προετοιμασία και υποβολή εισηγήσεων στα αρμόδια όργανα της Ε.Κ., την παροχή διευκρινίσεων - οδηγιών σε εποπτευόμενους για θέματα αρμοδιότητας των διευθύνσεων της Ε.Κ. κλπ.
Ο/Η υποψήφιος/α που θα επιλεγεί για την πλήρωση της θέσης Ειδικών Πληροφορικής θα έχει ως αντικείμενο απασχόλησης την υποστήριξη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του προσωπικού της σε ζητήματα πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών, καθώς και τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη εφαρμογών διαδικτύου και βάσεων δεδομένων σε περιβάλλον Microsoft, NET και SQL Server.
Ο/Η υποψήφιος/α που θα επιλεγεί για την πλήρωση της θέσης Ειδικών Πληροφορικής θα έχει ως αντικείμενο απασχόλησης την υποστήριξη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του προσωπικού της σε ζητήματα πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών, στον σχεδιασμό, την υποστήριξη, τη διαχείριση και την ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων και δικτύων (πλατφόρμα windows, δικτυακές γνώσεις σε πρωτόκολλο tcp/ip, γνώσεις σε δικτυακό περιβάλλον), καθώς και στον χειρισμό λειτουργικών θεμάτων σε Microsoft περιβάλλον on premise και στο cloud.
Για τις θέσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα συνεκτιμηθούν, μεταξύ άλλων, από την Επιτροπή Επιλογής Προσωπικού τα ακόλουθα προσόντα: α) Εμπειρία στον χειρισμό υποθέσεων χειραγώγησης ή/και κατάχρησης αγοράς ενώπιον ελληνικών και αλλοδαπών δικαστηρίων ή ανεξάρτητων διοικητικών αρχών.
(β) Εμπειρία στον εντοπισμό και την αξιολόγηση πρακτικών χειραγώγησης της τιμής των μετοχών και γενικότερα παραβίασης της νομοθεσίας περί κεφαλαιαγοράς. (γ) Γνώση γλωσσών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτός της αγγλικής. (δ) Δυνατότητα κατανόησης χρηματοοικονομικών θεμάτων ή/και επαγγελματική συνεργασία με οικονομολόγους. (ε) Έρευνες, μελέτες ή/και δημοσιεύσεις σε θέμα συναφές με το γνωστικό αντικείμενο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης