Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Τα μικρομεσαία που ξεχώρισαν, η νέα εισαγωγή στην ΕΝ.Α. και ποια βαριά χαρτιά έριξαν το Γ.Δ.

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Τα μικρομεσαία που ξεχώρισαν, η νέα εισαγωγή στην ΕΝ.Α. και ποια βαριά χαρτιά έριξαν το Γ.Δ.
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Υψηλή μεταβλητότητα σήμερα στις αγορές της Ευρώπης. Εμείς δεν καταφέραμε να κρατήσουμε το θετικό πρόσημο και κλείσαμε με μικρές απώλειες. Υποχώρησε 0,30% ο τραπεζικός δείκτες μετά τα χθεσινά νέα πολυετή υψηλά. Καλή εικόνα πάντως από Εθνική και Alpha Bank. Ξεχώρισε η ΔΕΗ. Ο τζίρος της αγοράς πάντως αρκετά χαμηλός.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ρωτήθηκε ο CEO της Eurobank στη γενική συνέλευση για τα μηδενικά επιτόκια καταθέσεων, αλλά απάντησε λέγοντας πως έχουν οι τράπεζες άλλα προϊόντα με υψηλά επιτόκια. Η στήλη πριν από περίπου δύο χρόνια είχε πρωτοπαίξει το θέμα. Τώρα βλέπουμε και την Επιτροπή Ανταγωνισμού να ελέγχει με μεγάλη καθυστέρηση τις συνθήκες ανταγωνισμού. Με χαμηλά επιτόκια καταθέσεων και υψηλά δανείων οι τράπεζες βγάζουν εύκολο χρήμα εδώ και χρόνια. Προφανώς και ο ανταγωνισμός δε λειτουργεί.

Εθνική και Alpha Bank έκλεισαν με μικρή άνοδο σήμερα. Η Πειραιώς υποχώρησε 1,73%. Έγραψε υψηλό στα 3,99 ευρώ, αλλά μάλλον «ζαλίστηκε» όταν πήγε να πιάσει την τιμή του placement. Απώλειες 0,49% για τη Eurobank.

JUMBO: Με σημαντική πτώση 1,90% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας και στα 24,72 ευρώ. Είναι χαμηλό 6 μηνών για τη μετοχή, αλλά έχει κόψει πριν λίγο καιρό και το μέρισμα.

AEGEAN: Με καλές απώλειες και η συγκεκριμένη και ακούμε διάφορες «φωνές» και μουρμούρες για τον τουρισμό και την ποιότητα των επισκεπτών. Μπορεί να είναι συγκρατημένοι κάπως οι τουρίστες, αλλά δεν είναι κουτοί να πληρώνουν τις τιμές που θέλουν σε Μύκονο και Σαντορίνη κάποιοι. Και πέρυσι είχαν γίνει αυτά, αλλά η αεροπορική έβγαλε εξαιρετική κερδοφορία. Το σημαντικό είναι να μη χαλάσουμε τον τουρισμό μας. Είναι και λίγο τσιμπημένες οι τιμές των εισιτηρίων γενικά, όχι μόνο των αεροπορικών. Στα 11,70 ευρώ και στο -1,60%.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει αρκετά χαμηλά και θα υπάρξει dilution προφανώς. Τα warrants θα έχουν τιμή άσκησης ακόμα πιο χαμηλά. Η μετοχή σήμερα κράτησε και δε βούλιαξε όπως χθες. Η διασπορά είναι μικρή και αυτές οι μεγάλες κινήσεις και η αυξημένη μεταβλητότητα έχουν μία λογική. Χρειάζεται προσοχή και μελέτη από όσους «παίζουν» το συγκεκριμένο στόρι. Στα 9,26 ευρώ και στο +1,76%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Άλλη η συμπεριφορά της μετοχής εδώ και κάποιες μέρες. Σήμερα οριακά χαμηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο υπήρχε μεγάλος αγοραστής. Σκούπισμα και πάλι των πωλητών και κλείσιμο σε υψηλή 5 μηνών και στα 4,3150 ευρώ (+1,65%).

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Εξαιρετικό διαγραμματικό παίξιμο στη μετοχή. Αφού ακούμπησε κοντά στα 3,30 ευρώ έβγαλε δυνατή αντίδραση. Στα 3,8950 ευρώ και στο +7,01% με όγκο 20 χιλ. τεμάχια.

SOFTWEB: «Άγριο μαστίγωμα» στη μετοχή. Με όγκο κάτω από 5 χιλ. τεμάχια και με τεράστιες διαφορές μεταξύ αγοραστών και πωλητών, πήγε από τα 0,86 ευρώ στα 2,64 ευρώ. Από αποτίμηση 4,4 εκατ. ευρώ πήγε στα 13,5 εκατ. ευρώ. Μικρή εταιρεία, λίγα κομμάτια, εύκολη η κίνηση. Τελικά έκλεισε στα 2 ευρώ, με άνοδο 132% και με αγοραστές. Η αποτίμηση στα 10,2 εκατ. ευρώ. Ωραία εισαγωγή κ.Κοντόπουλε!! Εμείς ονειρευόμαστε να δούμε τη Ρεάλ και βλέπουμε τον ΠΑΣ Λαμία.

PROFILE: Όλη μέρα πτωτική και μάλιστα με όγκο και στο τέλος έβαλαν κάποιες μεγάλες εντολές και την έκλεισαν με οριακή άνοδο.

REVOIL: Επανήλθαν οι αγοραστές και μάλιστα έστειλαν τον τίτλο ξανά πάνω από τα 2 ευρώ και συγκεκριμένα στα 2,06 ευρώ.

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Μεταξύ των μικρών που ξεχώρισαν και είχαν καλές συναλλαγές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης