Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Sky express, αερογέφυρες μεταξύ Ελλάδας, Γαλλίας, Ολλανδίας

tags :
Sky express, αερογέφυρες μεταξύ Ελλάδας, Γαλλίας, Ολλανδίας
Νέα συμφωνία με την Transavia France

Νέα συνεργασία υπέγραψε η SKY express με τον γαλλικό αερομεταφορέα Transavia  France, προσθέτοντας νέες αερογέφυρες στο πτητικό της έργο. 
Η εν λόγω συνεργασία προστίθεται στις ήδη υπάρχουσες συνεργασίες διασύνδεση, παλαιότερες και νεώτερες με τις American Airlines, Air Serbia, Qatar Airways, Air France, KLM, Middle East Airlines, Cyprus Airways, Condor, EL AL και την Easy Jet κα προβλέπει τη δυνατότητα κράτησης ενιαίου εισιτηρίου στο δίκτυο και των δύο αερομεταφορέων.

Νέες προσγειώσεις και στον ΑΙΑ

Και οι δύο αερομεταφορείς προσβλέπουν με τις νέες διασυνδέσεις σε αύξηση κερδοφορίας, θέσεων και συχνότητας πτήσεων. Η Transavia France του Ομίλου Air France-KLM εκτελεί πάνω από 100 πτήσεις που αναχωρούν από τη Γαλλία, ειδικότερα από το Παρίσι, Νάντη, την Λυών και το Μονπελιέ προς την Ευρώπη και την Ολλανδία (Άμστερνταμ, Ρότερνταμ/Χάγη, Αϊντχόβεν και Γκρόνινγκεν) προς την Ευρώπη και λεκάνη της Μεσογείου. Η SKY express πετά ήδη προς μεγάλες πρωτεύουσες και πόλεις Ευρωπαϊκών χωρών και 34 ελληνικούς προορισμούς.

Η Transavia μετέφερε 16,6 εκατομμύρια επιβάτες το 2019. Η Transavia France παρουσίασε ισχυρή ανάπτυξη μεταφέροντας 7,4 εκατομμύρια επιβάτες το 2019, σημειώνοντας αύξηση 5%.

Τα έσοδα της Ελλάδας από τον εισερχόμενο τουρισμό Γαλλίας 

Η Ελλάδα εισέπραξε από τον εισερχόμενο τουρισμό από τη Γαλλία περίπου 1,1 δισ. ευρώ το 2019 (6,2% του συνόλου). Οι εισπράξεις από τη Γαλλία τους εννέα πρώτους μήνες του 2021 ανήλθαν στο 90% των αντίστοιχων των εννέα πρώτων μηνών του 2019. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία αναμένεται αύξηση του ΑΕΠ της Γαλλίας κατά 4,3% το 2022 (ΔΝΤ: 3,9%, ΕΕ-Νοέμβριος 2021: 3,8%), λόγω, κυρίως, αύξησης των επενδύσεων Παγίου Κεφαλαίου κατά 7,5% (με σημαντική συμβολή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας), και με αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά 3,6%.

Τα έσοδα από την αγορά της Ολλανδίας

Η Ελλάδα εισέπραξε από τον εισερχόμενο τουρισμό από την Ολλανδία περίπου 534 εκατ. το 2019 (3,0% του συνόλου). Οι εισπράξεις από την Ολλανδία τους εννέα πρώτους μήνες του 2021 ανήλθαν στο 70% των αντίστοιχων των εννέα πρώτων μηνών του 2019.

Ελενα Ερμείδου

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης