Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πόσοι Ρώσοι έκαναν διακοπές στην Ελλάδα

Πόσοι Ρώσοι έκαναν διακοπές στην Ελλάδα
Κατά την περίοδο από 1 Ιουνίου έως 25 Αυγούστου, ο όγκος των Ρώσων τουριστών που ταξίδεψαν στο εξωτερικό αυξήθηκε κατά 17% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022

Ο εξερχόμενος ρωσικός τουρισμός ανακάμπτει γρήγορα, όμως η επιλογή προορισμών έχει αλλάξει.
Ειδικότερα, σε σύγκριση με το προηγούμενο καλοκαίρι, οι Ρώσοι παραθεριστές επιλέγουν όλο και περισσότερο τις χώρες της Εγγύς και Μέσης Ανατολής, αποκλίνοντας από τις παραδοσιακές ευρωπαϊκές διαδρομές. 
Επιπρόσθετα, η Αφρική σημείωσε άνοδο των Ρώσων επισκεπτών, με την Αίγυπτο να επιστρέφει στους πέντε κορυφαίους προορισμούς και την Τυνησία να παρουσιάζει μια αξιοσημείωτη αύξηση 3,5 φορές στον αριθμό των ταξιδιωτών.
Κατά την περίοδο από 1 Ιουνίου έως 25 Αυγούστου, ο όγκος των Ρώσων τουριστών που ταξίδεψαν στο εξωτερικό αυξήθηκε κατά 17% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022. Αυτά τα ευρήματα προέκυψαν από ανάλυση ανώνυμων δεδομένων από συνδρομητές περιαγωγής που διεξήχθη από ειδικούς της MegaFon.
Η Τουρκία, παραμένει το πιο αγαπημένο μεταξύ των Ρώσων. Φέτος η χώρα υποδέχτηκε ένα αξιοσημείωτο 27% περισσότερους τουρίστες από το προηγούμενο καλοκαίρι.
Ωστόσο, η αυξανόμενη ζήτηση για την «ανατολική» διαδρομή δεν μπορεί να αποδοθεί αποκλειστικά στην τουρκική γοητεία.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατάφεραν να προσελκύσουν 37% περισσότερους Ρώσους επισκέπτες.
Η Εγγύς και η Μέση Ανατολή έχουν τραβήξει την προσοχή των Ρώσων ταξιδιωτών, προσελκύοντάς τους για διακοπές στο Ιράν (απίστευτο +115%) και στη Σαουδική Αραβία (+123%).

Άνοδος 25% στους Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα

Ταυτόχρονα, η Ευρώπη έχει παρατηρήσει αύξηση στους εισερχόμενους τουρίστες, αν και η αύξηση είναι πιο μέτρια σε σύγκριση με την ευρύτερη αύξηση των ρωσικών ξένων ταξιδιών, που ανέρχεται στο 15%.
Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους προορισμούς με τη μεγαλύτερη αύξηση Ρώσων τουριστών με ποσοστό 25%.
Άλλοι προορισμοί περιλαμβάνουν την Ιταλία (+43% σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2022), την Ισπανία (+36%), τη Γαλλία (+33%), τη Γερμανία (+33%).
Παρά τη συνολική τάση προς τα ευρωπαϊκά ταξίδια, αυτά τα έθνη εξακολουθούν να κατατάσσονται στις 10 κορυφαίες επιλογές για τους Ρώσους παραθεριστές.

Οι Ρώσοι πάνε Αφρική

Η Αφρική γνώρισε μια εντυπωσιακή άνοδο στο ρωσικό ενδιαφέρον. Η Αίγυπτος γνώρισε μια σημαντική αύξηση, προσελκύοντας 176% περισσότερους Ρώσους τουρίστες αυτό το καλοκαίρι.
Πέρυσι, η χώρα κατέλαβε μια μέτρια θέση όσον αφορά στη δημοτικότητα μεταξύ των Ρώσων ταξιδιωτών.
Ωστόσο, η φετινή σεζόν του 2023 την έχει εκτοξεύσει ξανά στους 5 καλύτερους προορισμούς διακοπών του εξωτερικού.
Τέλος, σημαντικό αριθμό Ρώσων τουριστών προσελκύει η Τυνησία, η οποία υποδέχτηκε 3,5 φορές περισσότερους Ρώσους τουρίστες.

Η γοητεία του ασιατικού τουρισμού

Η Ασία αποτελεί προτιμώμενο προορισμών για τους Ρώσου με αύξηση 39,4% στα εξερχόμενα ταξίδια. Αυτή η ανάπτυξη πηγάζει κυρίως από τον αυξημένο ενθουσιασμό για προορισμούς όπως η Μαλαισία, η Σρι Λάνκα, η Νότια Κορέα και η Ινδονησία.

Πηγή: https://www.tourismtoday.gr/

www.bankingnews..gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης