Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Κεφαλογιάννη: Ελκυστικός προορισμός η Ελλάδα πλέον - Οι δράσεις και τα στοιχήματα για το 2024

Κεφαλογιάννη: Ελκυστικός προορισμός η Ελλάδα πλέον - Οι δράσεις και τα στοιχήματα για το 2024
Tο 2024 θα είναι και χρονιά αναβάθμισης της τουριστικής εκπαίδευσης, σύμφωνα με την Όλγα Κεφαλογιάννη
Την αισιοδοξία της για τη νέα τουριστική χρονιά του 2024 εξέφρασε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία μίλησε για ρεκόρ αφίξεων και εσόδων το 2023, ξεπερνώντας τα νούμερα του 2019 με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την συνεισφορά του τουρισμού στην ελληνική οικονομία.
Η κα Κεφαλογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΙ υπογράμμισε ότι πλέον η Ελλάδα είναι ένας ελκυστικός προορισμός και στους στόχους του υπουργείου είναι η δυναμική προώθηση της Ελλάδας στις αγορές του εξωτερικού με χρήση και νέων μέσων, όπως αυτό του Tik-Tok κλπ.
Σημείωσε ακόμη ότι το 2024 το υπουργείο Τουρισμού θα τρέξει δράσεις που θα κάνουν πράξη το όραμα της βιωσιμότητας, το μέτρο και την ισορροπία σε κάθε βήμα.
Με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, η κα Κεφαλογιάννη στάθηκε στον εμπλουτισμό του τουριστικού χαρτοφυλακίου με νέα προιόντα, όπως η ανάδειξη του θαλάσσιου τουρισμού, (καταδυτικά πάρκα-μαρίνες κλπ), αλλά και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού (περιπατητικό, χιονοδρομία κλπ).
Τόνισε πως αυτή την περίοδο το αρμόδιο υπουργείο κάνει αγώνα δρόμου, ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.
Περαιτέρω, η κα Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι θα δοθεί μικρή παράταση για την κατάθεση των προτάσεων που αφορούν την αξιοποίηση των μαρίνων που λήγει σήμερα.
Σε κάθε περίπτωση, το 2025 είναι καταληκτική ημερομηνία για τις προτάσεις που αφορούν το Ταμείο Ανάκαμψης και το υπουργείο θέλει να τρέξει την αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών.
Πάντως, το 2024 θα είναι και χρονιά αναβάθμισης της τουριστικής εκπαίδευσης, που σύμφωνα με κα Κεφαλογιάννη, αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του υπουργείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης