Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Ανοδική κίνηση περιμένουν οι αναλυτές λόγω FED – Κατασκευαστικές και Jumbo στο επίκεντρο

XA: Ανοδική κίνηση περιμένουν οι αναλυτές λόγω FED – Κατασκευαστικές και Jumbo στο επίκεντρο
Σήμερα η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την Αττική Οδό
Σχετικά Άρθρα

Μετά τις χθεσινές αναφορές της FED και την αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, οι αγορές αντέδρασαν έντονα ανοδικά και αυτή η τάση αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Για το Ελληνικό Χρηματιστήριο, η εκτίμηση των αναλυτών είναι πως θα ακολουθήσει την τάση των αγορών του εξωτερικού, ενώ θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα η μεταβλητότητα.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η Jumbo καθώς σήμερα πραγματοποιείται η γενική συνέλευση για να εγκρίνει αγορές ιδίων μετοχών, αλλά και ο κατασκευαστικός κλάδος, αφού αναμένεται η εκδήλωση ενδιαφέροντος των εταιρειών για την Αττική Οδό.

Eurobank Equities
Οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά σήμερα μετά και τα σχόλια του προέδρου της FED χθες τα οποία μείωσαν τις ανησυχίες για το ύψος των επιτοκίων και ενίσχυσαν τις τιμές των μετοχών.

Euroxx
Περιμένουμε η μεταβλητότητα γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών να συνεχιστεί με το βλέμμα να είναι στραμμένο στις διεθνείς εξελίξεις.

Piraeus Securities
Η θετική αντίδραση των αγορών του εξωτερικού μετά τις ανακοινώσεις της FED θα προσφέρει στήριξη στην εγχώρια αγορά σήμερα, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στις μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Beta
Ένα θετικό άνοιγμα αναμένεται σήμερα μετά και τη βελτίωση της επενδυτικής ψυχολογίας.

Merit
H μεσοπρόθεσμη τάση του ΓΔ είναι ανοδική προς το παρόν, καθώς συνεχίζει να κινείται υψηλότερα από τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 890,29 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 890 και 880 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 910 και 920 μονάδες.

Depolas
Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν χθες ΓΔΧΑ και Ευρώπη, ενώ με αυξημένα κέρδη έκλεισαν οι μετοχικοί δείκτες στις ΗΠΑ μετά την αναμενόμενη αύξηση επιτοκίων κατά 50μβ από την FED.
Ο κεντρικός τραπεζίτης απέκλεισε σχεδόν αυξήσεις μεγαλύτερες της τελευταίας ανακουφίζοντας μερικώς τις αγορές.
Ανοδικό άνοιγμα δείχνουν τα futures των ευρωπαϊκών δεικτών για σήμερα, γεγονός που ενδέχεται να παρασύρει και τον ΓΔΧΑ σε υψηλότερα επίπεδα.
Ωστόσο, τα πτωτικά ρίσκα παραμένουν και μεσοπρόθεσμα πιθανότατα να κινούμαστε εντός συγκεκριμένου εύρους τιμών μεταξύ 970-890 μονάδων.
Η σημερινή μακροοικονομική ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τις εργοστασιακές παραγγελίες Μαρτίου στη Γερμανία και τα επικαιροποιημένα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης