Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Συσσώρευση, χωρίς να αποκλείεται συνέχιση των κινήσεων κατοχύρωσης κερδών

ΧΑ: Συσσώρευση, χωρίς να αποκλείεται συνέχιση των κινήσεων κατοχύρωσης κερδών
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που δημοσιεύονται αύριο θα κρίνουν τη βραχυπρόθεσμη πορεία των αγορών.
Σχετικά Άρθρα
Σε μία ανοδική αγορά όπου η διάχυση έχει φτάσει ακόμα και στις πιο χαμηλές κεφαλαιοποιήσεις, η πορεία κάποιων μετοχών είναι λογικό να δημιουργεί και φήμες.
Από την άλλη η αναζήτηση growth από αρκετές εταιρείες της υψηλής κεφαλαιοποίησης ώστε να δικαιολογήσουν και τις αποτιμήσεις, αλλά και τη δουλειά των διοικήσεων δημιουργούν επίσης πληροφορίες για επιχειρηματικές συμφωνίες.
Είναι αναμενόμενο να γίνονται πολλές συζητήσεις αυτό το διάστημα και περισσότερο λογικό να μην θεωρεί κάποιος δεδομένο ότι θα κλείσουν όλες θετικά.
Το χρηματιστήριο προεξοφλεί κάποια θετικά νέα και παραμένει σε υψηλά επίπεδα η επενδυτική ψυχολογία.
Επίσης, οι εύκολες υπεραξίες που έχουν βγει το τελευταίο διάστημα, αυξάνουν και τη διάθεση ανάληψης ρίσκου από κάποιους επενδυτές.
Για σήμερα, αναμένεται συσσώρευση πέριξ των 1.070 μονάδων με το βλέμμα να είναι στραμμένο στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που ανακοινώνονται αύριο.
Οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών δεν αποκλείεται να συνεχιστούν σε επιλεγμένες μετοχές.
Αύριο, πριν το άνοιγμα της αγοράς, δημοσιεύει αποτελέσματα η Coca Cola και η Eurobank Equities περιμένει κέρδη προ φόρων και τόκων για το 2022 893 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 7,5% και στο άνω μέρος της εκτίμησης της διοίκησης με βάση την αναθεώρηση που είχε κάνει (860-900 εκατ. ευρώ). Η μέση εκτίμηση των αναλυτών είναι επίσης στα 893 εκατ. ευρώ.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η MIG (γενική συνέλευση) καθώς και η Attica Group, αλλά και κάποιες εταιρείες της μικρής κεφαλαιοποίησης που την περασμένη εβδομάδα ενισχύθηκε και δημιούργησαν φήμες όπως Μοτοδυναμική (ακούγεται δημόσια πρόταση), οι μετοχές των ΜΕΖΖ (θετική απόφαση δικαστηρίου).

Eurobank Equities
Για σήμερα οι μετοχές αναμένεται να ανοίξουν οριακά χαμηλότερα με το βασικότερο καταλύτη ρίσκου αυτήν την εβδομάδα να είναι η ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να αναζητήσει κατεύθυνση σήμερα, ενόψει και των αυριανών σημαντικών μάκρο που ανακοινώνονται, με τις επιλεκτικές τοποθετήσεις να διατηρούνται.

Piraeus Securities
Στο εσωτερικό, η Coca Cola ανακοινώνει αποτελέσματα αύριο πριν το άνοιγμα της αγοράς με τους επενδυτές να εστιάζουν κυρίως στις προοπτικές.

Beta
Η διόρθωση θα συνεχιστεί με τους επενδυτές να υιοθετούν επιφυλακτική στάση ενόψει των στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν αύριο, ενώ η δραστηριότητα και οι φήμες για εξαγορές και συγχωνεύσεις στη μικρή κεφαλαιοποίηση μπορεί να τραβήξει κάποιο επιλεκτικό ενδιαφέρον.

Κύκλος
Την Τρίτη η ΕΕΕ ανακοινώνει τα µεγέθη της για το 2022, στις ΗΠΑ ανακοινώνεται ο πληθωρισµός του Ιανουαρίου ενώ την Παρασκευή λήγουν τα ΣΜΕ του Φεβρουαρίου. Στο εύρος µεταξύ 1.040 µονάδων (όριο στήριξης) και 1.100 µονάδων (όριο αντίστασης) η αναµενόµενη κίνηση του Γ.∆.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης