Τελευταία Νέα
Ελλάδα

El Erian (Pimco): Απαραίτητες, αλλά όχι επαρκείς οι αποφάσεις των ευρωπαίων ηγετών - Θα χρειαστεί να γίνουν ακόμα πολλά περισσότερα

tags :
El Erian (Pimco): Απαραίτητες, αλλά όχι επαρκείς οι αποφάσεις των ευρωπαίων ηγετών - Θα χρειαστεί να γίνουν ακόμα πολλά περισσότερα
«Απαραίτητες, αλλά όχι επαρκείς», χαρακτηρίζει τις αποφάσεις των ευρωπαίων ηγετών ο διευθύνων σύμβουλος της Pimco, της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων παγκοσμίως, Mohamed El Erian.
Όπως μάλιστα υποστήριξε «θα χρειαστεί να γίνουν ακόμα πολλά περισσότερα» στο άμεσο μέλλον.
Ο Mohamed El Erian τόνισε ότι πριν από μία εβδομάδα οι αγορές ήλπιζαν ότι η Σύνοδος Κορυφής μαζί με τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα τους επέτρεπε να αφήνουν πίσω τους – όχι για μερικές εβδομάδες, αλλά για μήνες – το «μαύρο σύννεφο» που πλανάται πάνω από την ευρωπαϊκή οικονομία.
Δυστυχώς, όμως, «οι αποφάσεις είναι ανεπαρκείς». Όπως τονίζει, και στις δύο συναντήσεις αποφασίστηκαν σημαντικά πράγματα, όμως τίποτα δεν ήταν «αρκετά αποφασιστικό». «Οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν εκμεταλλεύτηκαν όπως έπρεπε μία χρυσή ευκαιρία».
Όπως είπε ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων παγκοσμίως ούτε η ΕΚΤ έλαβε δραστικές αποφάσεις για την επίλυση της κρίσης χρέους, ούτε οι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής προχώρησαν άμβλυνση των προβλημάτων της ευρωζώνης. Ενδεχομένως, μάλιστα, να «άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας», επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Ο Mohamed El Erian θεωρεί την απόσταση που πήρε η Βρετανία ως αποσταθεροποιητικό παράγοντα για την πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης, ενώ δεν αποκλείει περαιτέρω εντάσεις στο μέλλον.
Καταλήγει τονίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να κάνουν πολλά περισσότερα για ν σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αντιμετωπίσουν την κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης