Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Στα 22 εκατ τα προ φόρων κέρδη της Ελληνικής στο 9μηνο

Στα 22 εκατ τα προ φόρων κέρδη της Ελληνικής στο 9μηνο
Στα 22 εκατ ευρώ διαμορφώθηκαν τα προ φόρων κέρδη της Ελληνικής τράπεζας στο 9μηνο


Αύξηση κερδοφορίας κατά 146% σε σχέση με το εξάμηνο.

Ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια (13%).

Πολύ ικανοποιητική ρευστότητα (75%).

Διατήρηση των χορηγήσεων και καταθέσεων.
Ο Όμιλος της Ελληνικής Τράπεζας διατηρεί την οικονομική ευρωστία του και ενισχύει την κερδοφορία του για την εννιαμηνία του 2009, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία τις αρνητικές επιπτώσεις της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης. Τα αποτελέσματα της εννιαμηνίας 2009 παρουσιάζονται βελτιωμένα σε σύγκριση με τα αποτελέσματα της πρώτης εξαμηνίας του 2009. Η εννιαμηνία παρουσιάζει κέρδη πριν τη φορολογία, που ανέρχονται στα €22,0 εκ. σε σύγκριση με κέρδη €8,9 εκατ. που κατέγραψε η εξαμηνία. Σημειώνεται επίσης ότι τα κέρδη του Ομίλου πριν τη φορολογία κατά την τρίτη τριμηνία του 2009 ανήλθαν σε €13,1 εκ. σε σύγκριση με κέρδη ύψους €10,2 εκ. κατά την αντίστοιχη τριμηνία του 2008.
Ο Όμιλος διατηρεί ισχυρούς δείκτες ρευστότητας με το δείκτη μεικτών χορηγήσεων προς καταθέσεις να παραμένει στο πολύ ικανοποιητικό επίπεδο του 75% και ο Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας του Ομίλου ανήλθε στο 13% σε σύγκριση με 11% κατά την 31η Δεκεμβρίου 2008. O Όμιλος διατηρεί άνετη ρευστότητα, επωφελούμενος της υψηλής και σταθερής καταθετικής του βάσης τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα που διαμορφώνονται, οι στρατηγικοί στόχοι του Ομίλου συνεχίζουν κατά το 2009 να επικεντρώνονται στη:

Διατήρηση και βελτίωση της ποιότητας του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων.


Διαφύλαξη των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας.


Προσεκτική και ορθολογική ανάπτυξη με μόνιμο στόχο την κερδοφορία.


Συνέχιση της διασφάλισης της υγιούς ρευστότητας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης