Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Φάκελος Κίνα: Γιατί τα κινεζικά αυτοκίνητα είναι τόσο φτηνά;

Φάκελος Κίνα: Γιατί τα κινεζικά αυτοκίνητα είναι τόσο φτηνά;
Η Κίνα, γνωστή ως η παγκόσμια δύναμη σε παραγωγικό επίπεδο, ρυθμίζει πλέον την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία
Ενώ οι εξαγωγές σε άλλους τομείς έχουν ατονήσει λόγω της πτώσης της εγχώριας καταναλωτικής δαπάνης, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων της Κίνας επαναπροσδιορίζουν τις παγκόσμιες αγορές με σημαντικές αυξήσεις στις πωλήσεις βενζινοκίνητων μοντέλων σε ξένες χώρες. Δίχως να ξεχνάμε τα ηλεκτρικά που έρχονται. Παρόλο που αυτή η έξαρση αποκρύπτει την εγχώρια πτώση των πωλήσεων σε μια υπερκορεσμένη αγορά, η Κίνα τοποθετείται ως παγκόσμιος ηγέτης στις εξαγωγές αυτοκινήτων.

Παγκόσμια επίδραση και επέκταση

Οι κινεζικοί κατασκευαστές αυτοκινήτων, εκμεταλλευόμενοι μια έξαρση στη ζήτηση φθηνών οχημάτων στο εξωτερικό, επισκιάζουν τους ανταγωνιστές τους, με έντονη παρουσία στη Ρωσία, τη Νοτιοανατολική Ασία, την Αυστραλία, τη Νότια Αμερική και το Μεξικό.
Ταυτόχρονα, ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επιφέρει την κινεζική κυριαρχία στη Ρωσία, χρησιμοποιώντας τρένα για τη μεταφορά, παρακάμπτοντας τους υπάρχοντες ναυτιλιακούς περιορισμούς.
Οι τελωνειακοί δασμοί της εποχής Trump έχουν επιβραδύνει τις πωλήσεις προς τις ΗΠΑ, ενώ υπάρχουν σχέδια για μια σημαντική διείσδυση προς την Ευρώπη.
Από την άλλη, η μετάβαση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Κίνα, έχει οδηγήσει σε ένα πλεόνασμα βενζινοκίνητων αυτοκινήτων, παρέχοντας στους κατασκευαστές μια ευκαιρία να εξερευνήσουν ξένες αγορές (Διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης