Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

 Δοκιμάζουμε το "γκαζάτο" Renault Clio TCe-LPG 100 PS

tags :
 Δοκιμάζουμε το
Το best seller της Renault ανανεώθηκε και το caroto δοκιμάζει την πιο ολοκληρωμένη εκδοχή του, με κινητήρα διπλού καυσίμου, εντυπωσιακή οικονομία και αυτονομία.
Που να το φανταζόντουσαν οι Γάλλοι της Renault, όταν πριν από 24 χρόνια παρουσίαζαν το πρώτο Clio, ότι μέλλει να γίνει το πιο ισχυρό -εμπορικά- χαρτί στη μακροχρόνια πορεία τους.
Πέντε γενιές και 16 εκατομμύρια πωλήσεις αργότερα, συζητάμε για το μικρότερο μοντέλο που προικίζεται με εκδόσεις βενζίνης, diesel, full hybrid και φυσικά LPG που θα μας απασχολήσει και στην παρούσα δοκιμή.
Αυτό από μόνο του (οι τόσες εκδόσεις κινητήρων) αρκεί για να αντιληφθούμε τη βαρύτητα με την οποία αντιμετωπίζουν το Clio στις τάξεις της Renault.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που πέρασαν τέσσερα χρόνια μέχρι το Clio 5ης γενιάς να διαβεί την πόρτα του… χειρουργείου, με τις αλλαγές να είναι επιδερμικές και συντεταγμένες με τη νέα φιλοσοφία της Renault.
Νέα μάσκα με καρό μοτίβο στο εμπρός τμήμα, φώτα ημέρας LED που σχηματίζουν το ρόμβο της φίρμας, λεπτοί προβολείς LED και νέας σχεδίασης προφυλακτήρες εμπρός και πίσω.
Αντίστοιχα στο εσωτερικό οι πινελιές είναι ακόμη πιο διακριτικές, με τις δύο ψηφιακές οθόνες (πίνακα οργάνων και οθόνη πολυμέσων) να ξεκινούν από 7 ίντσες και να φθάνουν τις 10 και 9,3 ίντσες αντίστοιχα, ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού.
Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι ανακυκλώσιμα, φιλικά προς το περιβάλλον και απουσιάζει πλέον η επιλογή έκδοσης με δερμάτινη επένδυση σαλονιού.
Ο ψηφιακός κόσμος (με τις δύο οθόνες) είναι αρκετός για την τόνωση του σύγχρονου στοιχείου για το Clio, ενώ στο σύνολο του το γαλλικό μικρό παραμένει ένα πρακτικό μοντέλο με καλούς χώρους για τέσσερα άτομα (διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης